miastek Posted September 16, 2022 Report Share Posted September 16, 2022 Witam, Za pomocą aplikacji WinToUSB zrobiłem obraz Win10, chciałbym ten obraz uruchomić jako Live na działającym win11. Próbowałem WirtualBoxem, lecz jedyne co otrzymuje to komunikat "fatal: could not read from the boot medium! system halted." Jesteście mi w stanie pomóc abym miał działającą 10 z tego obrazu ? Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted September 16, 2022 Report Share Posted September 16, 2022 @Miastowy to przypadkiem nie kuzyn?? A tak serio tu masz wszystko: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miastek Posted September 16, 2022 Author Report Share Posted September 16, 2022 Dzięki za pomoc, Lecz nie do końca o to mi chodziło, najlepiej jakbym mógł uruchomić taki obraz jako wirtualną maszynę, Jest to do zrobienia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted September 16, 2022 Report Share Posted September 16, 2022 Masz .VHD, ściągnij sobie EasyBCD 2.4 i zainstaluj, uruchom, wybierz "dodaj nowy wpis" w dolnym okienku podaj ścieżkę do dysku i kliknij na + ustaw "odliczaj na 10 sek i reset będzie przy starcie do wyboru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miastek Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 Dzięki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] zadziałało, system odpala z usb. lecz mi chodziło o uruchomienie go w maszynie wirtualnej. Jest na to jakiś sposób ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted September 22, 2022 Report Share Posted September 22, 2022 W "Maszynie" masz inne sterowniki i nie odpali. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miastek Posted September 22, 2022 Author Report Share Posted September 22, 2022 Wiesz co [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wysypuje mi się jeszcze przed rozruchem, nie mogę teraz pokazać nie mam dostępu do tego kompa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts