Jump to content

WojtekOS 11 V3

wojtekcc

Recommended Posts

Witam forum.

Wrzucam moda jedenastki w miarę nowego .832
Średnio podcięty na słabsze maszynki, instalator od W10 żeby o TPM nie krzyczało, zmieści się na 4gb pendraku.
(napiszcie jak się sprawuje na wczesnym core 2 lub pentium D, dzięki.)

Dodane:
- Język polski
- Instalator Firefox'a

Usunięte:
- Edge
- Xbox i co z nim związane
- Cortana
- Defender
- Aplikacje typu "netflix" "facebook" "messenger" i tak dalej.
- Telemetria i podobne
- Windows store
- Podsystemy dla androida i linux'a
- Resztę do odkrycia zostawiam wam

Poniżej zdjęcie po wstępnym "ułożeniu się" w maszynce wirtualnej.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wyniki mogą być różne! - Lepiej albo gorzej

Na moim, dość żwawym, prywatnym blaszaku świeżo po zainstalowaniu zajmował 110 procesów i 1,5 GB ramu.
Potem po którymś uruchomieniu spadło do 90 i 1,2 GB

Na starszym sprzęcie z core 2 duo i 2gb ramu - 53-57 procesów i między 700mb a 1gb zużycia. (testowane 9 sierpnia)

Nie aktualizowałbym przez Windows Update, który jest wyłączony w usługach, jednak nie będę wam niczego narzucał.
Wyłączcie plik wymiany/swap - dysk pożyje dłużej.

Bierzcie, testujcie, róbta co chceta.
Mogą być błędy!

Jak komuś coś nie będzie pasowało to zawsze można potem dłubnąć według swojego widzimisię.

Nie pytajcie o hasło bo nie ma!

3.23 GB - .esd
Gwarancja standardowo: Do bramy

3 godziny temu, CzarnyPSP napisał:

ale czekam na opinie Jerzego bo pewnie juz zainstalował i przetestował XD

Oczywiście na czternastoletnim lapku. :)

System instaluje się bezproblemowo, na razie nie sprawdziłem oprogramowania. Jakoś się przyzwyczaiłem do ciemnych theme a tu wycięte - albo nie widzę. :)

Edit:

OK, poradziłem sobie z tłem.

Doinstalowałem trochę oprogramowania i mogę powiedzieć że jest to bardzo dobry mod - brzydki MS nie dał rady nic tu namieszać jak w modach wybitnego twórcy z tego forum - po prostu wszystko działa jak należy.

Szacun Wojtek. :thumbsup:

CzarnyPSP likes this

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie  bez problemu.   System pracuje  bardzo dobrze ,  jest  szybki,  jedyna  uwaga, nie  można zmienić  ikony  myszki, ale  to  nie  jest  istotne.  System  jest  zmodyfikowany  bardzo  dobrze  i warto  go  instalować.

Teraz, Jerzy68 napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie  bez problemu.   System pracuje  bardzo dobrze ,  jest  szybki,  jedyna  uwaga, nie  można zmienić  ikony  myszki, ale  to  nie  jest  istotne.  System  jest  zmodyfikowany  bardzo  dobrze  i warto  go  instalować.

2 do 8% przy 127 procesach.

Czyli nic specjalnego. 

Własnie go pobieram - i sprawdzę trochę głębiej niż - jest szybki i wszystko działa - wszystko działa - bo to prawie stock.

Przy bezczynności powinien mieć 0 % - i w porywach 1%

Wtedy to jest dobry mod.

A ilość procesów jest nieważna - zależy ile rzeczy wyłączonych ( i wtedy coś może nie działać)

I bardzo popularny twek - compakt svhost - który wizualnie redukuje ilośc procesów - Najbardziej - ale obecnie prawie nigdzie nie jest już polecany.

A zwłaszcza na win11 - zgłaszano wiele problemów po jego zastosowaniu - nie pytajcie gdzie - po prostu wiele czytam i gdzieś to czytałem - i zapamiętałem.

A tą ilość procesów widać tylko po otwarciu menedżera zadań - kto to ciągle otwiera i się  upaja tym, że ma mało procesów - które i tak nie wpływają na szybkość danego moda - systemu.

I znowu się niechcący rozpisałem :D

W dniu 27.08.2022 o 08:09, User997 napisał:

Witam.

Czy programy do usuwania szpiegowania żeby system stał się duchem typu:

OOSU10.exe
DoNotSpy10

DWS Lite.exe
RemoveSPY_AIOv24.cmd

Będą działać, lub czy są alternatywy?
Czy jest to mod z  zablokowanymi na amen w pacierzu aktualizacjami?

Jest tylko jeden sposób by się przekonać. Zainstaluj i sprawdź czy Ci podpasuje.

Ryzenek likes this