wojtekcc Posted August 3, 2022 Report Share Posted August 3, 2022 Witam forum. Wrzucam moda jedenastki w miarę nowego .832 Średnio podcięty na słabsze maszynki, instalator od W10 żeby o TPM nie krzyczało, zmieści się na 4gb pendraku. (napiszcie jak się sprawuje na wczesnym core 2 lub pentium D, dzięki.) Dodane: - Język polski - Instalator Firefox'a Usunięte: - Edge - Xbox i co z nim związane - Cortana - Defender - Aplikacje typu "netflix" "facebook" "messenger" i tak dalej. - Telemetria i podobne - Windows store - Podsystemy dla androida i linux'a - Resztę do odkrycia zostawiam wam Poniżej zdjęcie po wstępnym "ułożeniu się" w maszynce wirtualnej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wyniki mogą być różne! - Lepiej albo gorzej Na moim, dość żwawym, prywatnym blaszaku świeżo po zainstalowaniu zajmował 110 procesów i 1,5 GB ramu. Potem po którymś uruchomieniu spadło do 90 i 1,2 GB Na starszym sprzęcie z core 2 duo i 2gb ramu - 53-57 procesów i między 700mb a 1gb zużycia. (testowane 9 sierpnia) Nie aktualizowałbym przez Windows Update, który jest wyłączony w usługach, jednak nie będę wam niczego narzucał. Wyłączcie plik wymiany/swap - dysk pożyje dłużej. Bierzcie, testujcie, róbta co chceta. Mogą być błędy! Jak komuś coś nie będzie pasowało to zawsze można potem dłubnąć według swojego widzimisię. Nie pytajcie o hasło bo nie ma! [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3.23 GB - .esd Gwarancja standardowo: Do bramy Hendrix, CzarnyPSP, Napromieniowany and 7 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mentor74 Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnyPSP Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 Pobiorę i sprawdzę, ale czekam na opinie Jerzego bo pewnie juz zainstalował i przetestował XD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted August 4, 2022 Report Share Posted August 4, 2022 3 godziny temu, CzarnyPSP napisał: ale czekam na opinie Jerzego bo pewnie juz zainstalował i przetestował XD Oczywiście na czternastoletnim lapku. System instaluje się bezproblemowo, na razie nie sprawdziłem oprogramowania. Jakoś się przyzwyczaiłem do ciemnych theme a tu wycięte - albo nie widzę. Edit: OK, poradziłem sobie z tłem. Doinstalowałem trochę oprogramowania i mogę powiedzieć że jest to bardzo dobry mod - brzydki MS nie dał rady nic tu namieszać jak w modach wybitnego twórcy z tego forum - po prostu wszystko działa jak należy. Szacun Wojtek. CzarnyPSP likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy68 Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie bez problemu. System pracuje bardzo dobrze , jest szybki, jedyna uwaga, nie można zmienić ikony myszki, ale to nie jest istotne. System jest zmodyfikowany bardzo dobrze i warto go instalować. Teraz, Jerzy68 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] przesadził jak zawsze, nie na 14 latku, tylko 11 latku. System zainstalował się bez problemu (25 minut). Instalacja sterowników i programów używanych przeze mnie bez problemu. System pracuje bardzo dobrze , jest szybki, jedyna uwaga, nie można zmienić ikony myszki, ale to nie jest istotne. System jest zmodyfikowany bardzo dobrze i warto go instalować. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 Cytat Poniżej zdjęcie po wstępnym "ułożeniu się" - CPU 34% - po ułożeniu się? - tak jest ciągle? Poza tym - z opisu wygląda ze to prawie stock. Z jakiego iso robiony - bo pisze - dodany j.polski. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 38 minut temu, seba007 napisał: CPU 34% - po ułożeniu się? - tak jest ciągle? Ale gdzie tam, 2 do 8% przy 127 procesach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted August 6, 2022 Report Share Posted August 6, 2022 2 do 8% przy 127 procesach. Czyli nic specjalnego. Własnie go pobieram - i sprawdzę trochę głębiej niż - jest szybki i wszystko działa - wszystko działa - bo to prawie stock. Przy bezczynności powinien mieć 0 % - i w porywach 1% Wtedy to jest dobry mod. A ilość procesów jest nieważna - zależy ile rzeczy wyłączonych ( i wtedy coś może nie działać) I bardzo popularny twek - compakt svhost - który wizualnie redukuje ilośc procesów - Najbardziej - ale obecnie prawie nigdzie nie jest już polecany. A zwłaszcza na win11 - zgłaszano wiele problemów po jego zastosowaniu - nie pytajcie gdzie - po prostu wiele czytam i gdzieś to czytałem - i zapamiętałem. A tą ilość procesów widać tylko po otwarciu menedżera zadań - kto to ciągle otwiera i się upaja tym, że ma mało procesów - które i tak nie wpływają na szybkość danego moda - systemu. I znowu się niechcący rozpisałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
User997 Posted August 27, 2022 Report Share Posted August 27, 2022 Witam. Czy programy do usuwania szpiegowania żeby system stał się duchem typu: Cytat OOSU10.exe DoNotSpy10 DWS Lite.exe RemoveSPY_AIOv24.cmd Będą działać, lub czy są alternatywy? Czy jest to mod z zablokowanymi na amen w pacierzu aktualizacjami? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekcc Posted August 28, 2022 Author Report Share Posted August 28, 2022 W dniu 27.08.2022 o 08:09, User997 napisał: Witam. Czy programy do usuwania szpiegowania żeby system stał się duchem typu: OOSU10.exe DoNotSpy10 DWS Lite.exe RemoveSPY_AIOv24.cmd Będą działać, lub czy są alternatywy? Czy jest to mod z zablokowanymi na amen w pacierzu aktualizacjami? Jest tylko jeden sposób by się przekonać. Zainstaluj i sprawdź czy Ci podpasuje. Ryzenek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dystopia Posted October 8, 2022 Report Share Posted October 8, 2022 Będziesz robił wersje 22H2? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts