Jump to content

Recommended Posts

Posted

zakupiłem terminal dell zx0 bo nie ma on żadnych fizycznych peryferii w bebechach a potrzebowałem czegoś do rejestracji wokali w audacity. Zainstalował em najnowszy 10 ale jak dostał internetu to chodziło to znosnie ustawienia się uruchamiały kilka sekund itp strony długo a cpu jest ciągle na sto bez neta tylko na 5 sam onedrive którego nawet nie mam pobiera 30% cpu. Chciałbym jakiś okrojony system żeby fajnie to na ssd chodziło a cpu nie był żyłowany bez jakichkolwiek kup. Co polecacie? Będzie komputer używany w notatniku internecie i audacity.

Posted
1 minutę temu, Wlonek napisał:

Wydaje się spoczko, a jakie stockowe rzeczy zostały?

To co za problem ?  wywalasz - programikami  przez komendy w shell  przez CMD  jak komu pasuje.

Tylko z głową  nie hurtowo .

Posted
1 minutę temu, woj_ani217 napisał:

To co za problem ?  wywalasz - programikami  przez komendy w shell  przez CMD  jak komu pasuje.

Tylko z głową  nie hurtowo .

Chodzi mi o to co zostawiles w tym systemie jest notatnik czy paint?

Posted

Przepraszam że odejdę troszkę od tematu, ale czy czasem nie lepiej postawić na nim Arch + jakieś lekkie środowisko/menadżer okien jak i3 lub Trinity DE?
Jeżeli będziesz korzystać głównie z Audacity, to moim zdaniem sprawdzi się lepiej niż Windows. W dodatku na Linuxie masz za darmo binarki Ardour (DAW) który pozwala na bardziej zaawansowany miks audio.

Posted
3 godziny temu, Gremek napisał:

Przepraszam że odejdę troszkę od tematu, ale czy czasem nie lepiej postawić na nim Arch + jakieś lekkie środowisko/menadżer okien jak i3 lub Trinity DE?
Jeżeli będziesz korzystać głównie z Audacity, to moim zdaniem sprawdzi się lepiej niż Windows. W dodatku na Linuxie masz za darmo binarki Ardour (DAW) który pozwala na bardziej zaawansowany miks audio.

Uzywam zewnętrznych wtyczek jak izotope i nie wiem czy winę da sobie z tym radę żeby załadować te rzeczy

Posted
21 godzin temu, Wlonek napisał:

Uzywam zewnętrznych wtyczek jak izotope i nie wiem czy winę da sobie z tym radę żeby załadować te rzeczy

Zapomnij, to tylko dla wytrwałych.

Jak zależy ci na Audacity i Notatniku na tym terminalu to zbuduj/pobierz od producenta Windows 7 Embedded.
Jak ci będzie zależeć na polskiej paczce językowej to służę pomocą. :)

Posted
2 minuty temu, Anonim17PL napisał:

Zapomnij, to tylko dla wytrwałych.

Jak zależy ci na Audacity i Notatniku na tym terminalu to zbuduj/pobierz od producenta Windows 7 Embedded.
Jak ci będzie zależeć na polskiej paczce językowej to służę pomocą. :)

Fajnie jakby polska była

Posted
3 godziny temu, Wlonek napisał:

Wyse 5010

1. Pobierz i zainstaluj narzędzie do nagrywania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
2. Pobierz Windows 7 Embedded: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
3. Wypakuj plik BDB0_0896_16GB.exe programem 7Zip do dowolnego folderu.

4. Podłącz dysk/pendrive/kartę SD do USB
5. Uruchom narzędzie do nagrywania, wybierz zakładkę Image Push i odpowiedni dysk.

6. Kliknij Add a new image i wybierz plik RSP z folderu z wcześniej wypakowanymi plikami.

7. Naciśnij Configure USB Drive. Wszystkie dane na USB zostaną wymazane! 
8. Po zakończeniu podepnij dysk do Wyse 5010 i uruchom z niego instalację.