Wlonek Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 zakupiłem terminal dell zx0 bo nie ma on żadnych fizycznych peryferii w bebechach a potrzebowałem czegoś do rejestracji wokali w audacity. Zainstalował em najnowszy 10 ale jak dostał internetu to chodziło to znosnie ustawienia się uruchamiały kilka sekund itp strony długo a cpu jest ciągle na sto bez neta tylko na 5 sam onedrive którego nawet nie mam pobiera 30% cpu. Chciałbym jakiś okrojony system żeby fajnie to na ssd chodziło a cpu nie był żyłowany bez jakichkolwiek kup. Co polecacie? Będzie komputer używany w notatniku internecie i audacity. Quote
Wlonek Posted July 30, 2022 Author Report Posted July 30, 2022 5 minut temu, woj_ani217 napisał: Spróbuj może Ci przypasuje ? Wydaje się spoczko, a jakie stockowe rzeczy zostały? Quote
Guest Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 1 minutę temu, Wlonek napisał: Wydaje się spoczko, a jakie stockowe rzeczy zostały? To co za problem ? wywalasz - programikami przez komendy w shell przez CMD jak komu pasuje. Tylko z głową nie hurtowo . Quote
Wlonek Posted July 30, 2022 Author Report Posted July 30, 2022 1 minutę temu, woj_ani217 napisał: To co za problem ? wywalasz - programikami przez komendy w shell przez CMD jak komu pasuje. Tylko z głową nie hurtowo . Chodzi mi o to co zostawiles w tym systemie jest notatnik czy paint? Quote
Guest Posted July 30, 2022 Report Posted July 30, 2022 Przecież masz zdjęcie i widać co zostało po pacz dokładnie. Quote
Gremek Posted July 31, 2022 Report Posted July 31, 2022 Przepraszam że odejdę troszkę od tematu, ale czy czasem nie lepiej postawić na nim Arch + jakieś lekkie środowisko/menadżer okien jak i3 lub Trinity DE? Jeżeli będziesz korzystać głównie z Audacity, to moim zdaniem sprawdzi się lepiej niż Windows. W dodatku na Linuxie masz za darmo binarki Ardour (DAW) który pozwala na bardziej zaawansowany miks audio. Quote
LAGUNA Posted July 31, 2022 Report Posted July 31, 2022 12 godzin temu, Wlonek napisał: Chodzi mi o to co zostawiles w tym systemie jest notatnik czy paint? Są oba. jarexpol likes this Quote
Wieniowaty Posted July 31, 2022 Report Posted July 31, 2022 44 minuty temu, Gremek napisał: W dodatku na Linuxie masz za darmo binarki Ardour (DAW) który pozwala na bardziej zaawansowany miks audio. Albo LMMS i można szaleć. Gremek and LAGUNA like this Quote
Wlonek Posted July 31, 2022 Author Report Posted July 31, 2022 3 godziny temu, Gremek napisał: Przepraszam że odejdę troszkę od tematu, ale czy czasem nie lepiej postawić na nim Arch + jakieś lekkie środowisko/menadżer okien jak i3 lub Trinity DE? Jeżeli będziesz korzystać głównie z Audacity, to moim zdaniem sprawdzi się lepiej niż Windows. W dodatku na Linuxie masz za darmo binarki Ardour (DAW) który pozwala na bardziej zaawansowany miks audio. Uzywam zewnętrznych wtyczek jak izotope i nie wiem czy winę da sobie z tym radę żeby załadować te rzeczy Quote
Anonim17PL Posted August 1, 2022 Report Posted August 1, 2022 21 godzin temu, Wlonek napisał: Uzywam zewnętrznych wtyczek jak izotope i nie wiem czy winę da sobie z tym radę żeby załadować te rzeczy Zapomnij, to tylko dla wytrwałych. Jak zależy ci na Audacity i Notatniku na tym terminalu to zbuduj/pobierz od producenta Windows 7 Embedded. Jak ci będzie zależeć na polskiej paczce językowej to służę pomocą. Quote
Wlonek Posted August 1, 2022 Author Report Posted August 1, 2022 2 minuty temu, Anonim17PL napisał: Zapomnij, to tylko dla wytrwałych. Jak zależy ci na Audacity i Notatniku na tym terminalu to zbuduj/pobierz od producenta Windows 7 Embedded. Jak ci będzie zależeć na polskiej paczce językowej to służę pomocą. Fajnie jakby polska była Quote
Anonim17PL Posted August 1, 2022 Report Posted August 1, 2022 3 minuty temu, Wlonek napisał: Fajnie jakby polska była Najpierw podaj dokładny model tego terminala inaczej nawet nie dowiem się czy jest dostępny WE7S! Quote
Wlonek Posted August 1, 2022 Author Report Posted August 1, 2022 Teraz, Anonim17PL napisał: Najpierw podaj dokładny model tego terminala inaczej nawet nie dowiem się czy jest dostępny WE7S! Wyse 5010 Quote
Anonim17PL Posted August 1, 2022 Report Posted August 1, 2022 3 godziny temu, Wlonek napisał: Wyse 5010 1. Pobierz i zainstaluj narzędzie do nagrywania: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2. Pobierz Windows 7 Embedded: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3. Wypakuj plik BDB0_0896_16GB.exe programem 7Zip do dowolnego folderu. 4. Podłącz dysk/pendrive/kartę SD do USB 5. Uruchom narzędzie do nagrywania, wybierz zakładkę Image Push i odpowiedni dysk. 6. Kliknij Add a new image i wybierz plik RSP z folderu z wcześniej wypakowanymi plikami. 7. Naciśnij Configure USB Drive. Wszystkie dane na USB zostaną wymazane! 8. Po zakończeniu podepnij dysk do Wyse 5010 i uruchom z niego instalację. Quote
Recommended Posts