razor1995 Posted July 29, 2022 Report Share Posted July 29, 2022 Modyfikacje: - dodane ikony z Windows 11 (cały shell32), - poprawna obsługa ciemnych styli (zmodyfikowany shellstyle.dll), - dodane różne ciemne style, - Paint zmieniony na wersję bez przycisków Paint 3D, - poprawiona ikona Bluetooth w trayu, pasująca do stylu Windows 10, - dodany SecureUxTheme na dysku C (do samodzielnej instalacji), Na Pulpicie macie skrót do ThemeTool - uruchamiacie prawym jako administrator i ustawiacie zgodnie ze screenem: Najpierw to, co na czerwono, INSTALL i restart. Po restarcie wybieracie żądany motyw i klikacie Apply. Zmiany w stosunku do poprzedniej wersji: - tylko język Polski, - dwie edycje - Home i Professional, Wersja systemu: 19045.3448. Kompresja WIM do ESD. Zredukowany rozmiar pliku ISO. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] DOWNLOAD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Arek2203, Hip3r, MarcinGX and 12 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio84 Posted November 11, 2022 Report Share Posted November 11, 2022 Fajny mod, super tryb dark, wreszcie wszędzie ciemy. Mam problem z doinstalowanie języka angielskiego. Niby się zainstalował, ale w wielu miejscach został polski. Dałoby radę zrobić build z angielskim do wyboru? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted November 11, 2022 Author Report Share Posted November 11, 2022 Znany bug Windowsa 10, często się z tym spotykam. Masz ustawiony region z językiem Angielskim? Pokaż screen z ustawień. Dodatkowo w panelu sterowania: Zegar i region -> Region -> Administracyjne: Wybierz kopiuj ustawienia i zmień język dla programów na Angielski. P.S. Opcje w panelu ustawień i panelu sterowania działają niezależnie od siebie Do moda postaram się dodać Angielski. W dniu 10.11.2022 o 06:02, A-Team napisał(a): skoro w nowej nie ma wersji Home W kolejnej wersji powinna być Starej wersji moda już nie posiadam, bo i po co Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rafcio84 Posted November 11, 2022 Report Share Posted November 11, 2022 Po zastosowaniu twoich wskazówek większa część składników systemu się przeangielszczyła, ale nie wszystko ... to i tak vm, więc mogę poczekać na eng [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted May 15 Report Share Posted May 15 @razor1995 Nie mogę napisać na PW więc zapytam tutaj. Napisałeś W dniu 29.07.2022 o 15:50, razor1995 napisał(a): - poprawna obsługa ciemnych styli (zmodyfikowany shellstyle.dll), Ja modyfikuję shell32.dll.mun w SystemResources i wydaje mi się ze uzyskuję także dobry efekt. Ten plik ma więcej bitmap i plików UIFILE. Więc jak to jest z tymi bibliotekami, które lepiej modyfikować i które są stosowane nadrzędnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted Monday at 12:12 PM Author Report Share Posted Monday at 12:12 PM Nowa wersja w pierwszym poście W dniu 15.05.2023 o 07:52, seba007 napisał(a): Więc jak to jest z tymi bibliotekami, które lepiej modyfikować i które są stosowane nadrzędnie? Ja modyfikuję: shell32.dll.mun -> pod tryb ciemny jedna zmiana bodaj w UIFILE imageres.dll.mun -> ikony Taskmgr.exe.mun -> poprawka scrollbar'a w menadżerze zadań Dokładnie już nie pamitęam, co tam modowałem, mam te pliki zbackupowane i podmieniam za każdym razem - od 1,5 roku nie były aktualizowane przez MS seba007 and Arek2203 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted Tuesday at 07:07 PM Author Report Share Posted Tuesday at 07:07 PM @seba007, znalazłem pliki i instrukcję, jak to modować A pliki tutaj: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Jednak warto napisać na forum, bo tutaj nic nie ginie Na Discordzie Rectify11 zginęło, nie ma już tych plików. seba007 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
starcraft2fan Posted Tuesday at 11:23 PM Report Share Posted Tuesday at 11:23 PM Hah, w końcu się doczekałem! Wgrałem sobie na prywatny laptop. Bardzo fajny systemik. Są typowe bugi takowych modyfikacji shella przy instalacji programów (białe elementy) ale ogólnie na plus [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] razor1995 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba007 Posted yesterday at 05:28 AM Report Share Posted yesterday at 05:28 AM Jest strona rectify 11 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Także github - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie trzeba diskorda. JanKo66 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts