jkaw Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 Witam. Proszę o pomoc. Coś się porobiło w bios w laptopie Acer Aspire E1 522. Proszę o pomoc. Może zresetować bios? Ale nie wiem jak. Pozdrawiam Quote
FILAGOL Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 @jkaw Opisz jak najdokładniej co się "porobiło" w twoim laptopie nie Działaj na gorąco Spokojnie Opisz to postaramy się Ci pomóc Quote
Guest Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 19 minut temu, jkaw napisał: Witam. Proszę o pomoc. Coś się porobiło w bios w laptopie Acer Aspire E1 522. Proszę o pomoc. Może zresetować bios? Ale nie wiem jak. Pozdrawiam Bateria CMOS jest prawdopodobnie pod klawiaturą a trzeba ją odłączyć żeby, zresetować BIOS, poszukaj na YT Acer Aspire E1 522 disassembly i sprawdź gdzie znajduje się bateria CMOS. Quote
FILAGOL Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 Panowie poczekajmy co nam opisze @jkaw wtedy będziemy wiedzieli co i jak Quote
jkaw Posted June 26, 2022 Author Report Posted June 26, 2022 9 minut temu, FILAGOL napisał: @jkaw Opisz jak najdokładniej co się "porobiło" w twoim laptopie nie Działaj na gorąco Spokojnie Opisz to postaramy się Ci pomóc Otóż chciałem zainstalować system i coś pogrzebałem w biosie. Teraz jest komunikat "Default Boot Device Missing or Boot Failed. Insert Recovery Media and Hit any key. Then Select Boot Manager to choose a new Boot Device or to Boot Recovery Media". Quote
FILAGOL Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 System informuje Cię ze nie wie z czego ma się uruchomić i stąd jest błąd proponuje Ci laptop Abyś uruchomił partycje recorvery [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
zdzisiek24 Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 Ludziska co wy tu odwalacie ? Przecież bawił się tylko ustawieniami wiec jak mógł spier ... bios ? Proponujecie rozbiórkę a tu wystarczy ustawić bios na "default" i odpowiednie bootowanie. Do autora tematu ... fraza "ustawienia bios" w google i sam dasz radę. Quote
jkaw Posted June 26, 2022 Author Report Posted June 26, 2022 28 minut temu, LAGUNA napisał: Zdziś będzie to tak? Kochani dzięki za rady. Odezwę się może wieczorem. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts