Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam. Proszę o pomoc. Coś się porobiło w bios w laptopie Acer Aspire E1 522. Proszę o pomoc. Może zresetować bios? Ale nie wiem jak. Pozdrawiam

Posted
19 minut temu, jkaw napisał:

Witam. Proszę o pomoc. Coś się porobiło w bios w laptopie Acer Aspire E1 522. Proszę o pomoc. Może zresetować bios? Ale nie wiem jak. Pozdrawiam

Bateria CMOS jest prawdopodobnie pod klawiaturą a trzeba ją odłączyć żeby, zresetować BIOS, poszukaj na YT Acer Aspire E1 522 disassembly i sprawdź gdzie znajduje się bateria CMOS. 

Posted
9 minut temu, FILAGOL napisał:

@jkaw Opisz jak najdokładniej co się "porobiło" w twoim laptopie nie Działaj na gorąco Spokojnie

Opisz to postaramy się Ci pomóc

Otóż chciałem zainstalować system i coś pogrzebałem w biosie. Teraz jest komunikat "Default Boot Device Missing or Boot Failed. Insert Recovery Media and Hit any key. Then Select Boot Manager to choose a new Boot Device or to Boot Recovery Media".

Posted

System informuje Cię ze nie wie z czego ma się uruchomić  i stąd jest błąd proponuje Ci laptop Abyś uruchomił partycje recorvery

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

LAGUNA likes this
Posted

Ludziska co wy tu odwalacie ?  Przecież bawił się tylko ustawieniami wiec jak mógł spier ...  bios ?

Proponujecie rozbiórkę a tu wystarczy ustawić bios na "default" i odpowiednie bootowanie.

Do autora tematu ... fraza "ustawienia bios" w google i sam dasz radę.