jkaw Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 Witam Wszystkich. W laptopie HUWI GemiBrook Pro próbowałem instalować modyfikacje 10.Zresztą ósemka i jedenastka - ten sam rezultat. Po instalacji we wszystkich modyfikacjach nie było urządzenia audio . Ikonka głośnika przekreślona i komunikat "brak urządzenia wyjściowego i wyjściowego ..audio" Instalowałem sterowniki Intel. Bez rezultatu. Może ktoś miał taki problem? Podaję parametry laptopa Huwi: Parametry Model GemiBook Pro Kod producenta CW-102545/GBP8256 Procesor Seria procesora Intel Celeron Quad Core Model procesora Intel Celeron N5100 Liczba rdzeni procesora 4 Taktowanie bazowe procesora 1.1 GHz Taktowanie maksymalne procesora 2.8 GHz Pamięć podręczna procesora 4 MB Pamięć RAM Wielkość pamięci RAM 8 GB Typ pamięci RAM DDR4 Dysk twardy Pojemność dysku 256 GB Typ dysku twardego SSD Interfejs dysku M.2 Karta graficzna Rodzaj karty graficznej Grafika zintegrowana Model karty graficznej Intel UHD Graphics 600 Dane szczegółowe System operacyjny Windows 10 Home Dodam jeszcze, że po powtórnej instalacji systemu który był ze sprzętem - wszystko ok. Pozdrawiam Quote
rrroberto Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 Sterowniki od karty dźwiękowej instalowałeś? Nie tylko Ty masz ten problem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
zdzisiek24 Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 Dołożę paczuszkę : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ▼ może tak ... menedżer urządzeń/ aktualizuj/ z dysku Quote
jkaw Posted June 10, 2022 Author Report Posted June 10, 2022 Jak mi jeszcze ktoś podpowie który plik z tej paczuszki mam zainstalować i jakim programem to będę bardzo wdzięczny. I jeszcze jedno : Dlaczego Asystent Intel nie pomógł? 9 godzin temu, rrroberto napisał: Sterowniki od karty dźwiękowej instalowałeś? Nie tylko Ty masz ten problem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu w odpowiedzi znalazłem plik "DriverStore" który różni się od tej paczuszki który podesłał zdzisiek24 . Pomóżcie rozwiązać problem Quote
rrroberto Posted June 10, 2022 Report Posted June 10, 2022 6 godzin temu, jkaw napisał: ktoś podpowie który plik z tej paczuszki Próbuj każdego z "audio", "sound" itp w nazwie. Podepnij internet - może automatyczne aktualizacje znajdą sterownik. Jak nie pomoże zobacz w menedżerze urządzeń czy nie ma "nieznane urządzenie" odczytaj jego identyfikator i na podstawie tego powinno dać się znaleźć sterowniki. Tu masz instrukcję jak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6 godzin temu, jkaw napisał: Dlaczego Asystent Intel nie pomógł? Bo służy do instalacji sterowników Intela. Quote
jkaw Posted June 11, 2022 Author Report Posted June 11, 2022 23 godziny temu, rrroberto napisał: Próbuj każdego z "audio", "sound" itp w nazwie. Podepnij internet - może automatyczne aktualizacje znajdą sterownik. Jak nie pomoże zobacz w menedżerze urządzeń czy nie ma "nieznane urządzenie" odczytaj jego identyfikator i na podstawie tego powinno dać się znaleźć sterowniki. Tu masz instrukcję jak: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bo służy do instalacji sterowników Intela. Panowie. Znalazłem plik . Jak to zainstalować i czy to jest to? This is the hidden content, please [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] or [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts