milyyy Posted May 15, 2022 Report Posted May 15, 2022 Witam, chciałbym zmodyfikować Windowsa 10 (dodać programy, zmienić wygląd itp), ale nie wiem jak to wsadzić potem do ISO. Wie ktoś, jak można to zrobić? Quote
Jakub Posted May 15, 2022 Report Posted May 15, 2022 wiem jak zrobić obraz z programami waży masakryvnzie dużo. Lepiej dać łąty + portable programy a swoje na licencji wgrać ręcznie bo inaczej dysk 256 GB na flash usb 3.2 generacji. Do wgrania takiego windowsa. Quote
milyyy Posted May 15, 2022 Author Report Posted May 15, 2022 54 minutes ago, Jakub said: wiem jak zrobić obraz z programami waży masakryvnzie dużo. Lepiej dać łąty + portable programy a swoje na licencji wgrać ręcznie bo inaczej dysk 256 GB na flash usb 3.2 generacji. Do wgrania takiego windowsa. Tyle, że chciałbym mieć ISO Quote
Guest Posted May 15, 2022 Report Posted May 15, 2022 2 godziny temu, milyyy napisał: Witam, chciałbym zmodyfikować Windowsa 10 (dodać programy, zmienić wygląd itp), ale nie wiem jak to wsadzić potem do ISO. Wie ktoś, jak można to zrobić? Trzeba by było zainstalować taki system, z programami, potem na podstawie jego stworzyć install.wim, następnie przekonwertować na install.esd, umieścić w instalatorze Windows 10 i taki obraz będzię się instalował i ważył naprawdę dużo, lepiej zrobić obraz systemu Clonezillą i w razie potrzeby przywrócić do 30 min. Quote
Jakub Posted May 16, 2022 Report Posted May 16, 2022 Ja robie swoje modyfikacje pod siebie na virtualbox , sysprep na koncie admina. Ustawiam pod siebie. Programy wgrywam sobie ręcznie . Kopię systemu robię acronis true image. Można taki system zrobić z programami w wersji portable będą mniej ważyć. 90ubojnia likes this Quote
Recommended Posts