Skocz do zawartości


Zdjęcie

"Win Spring Project 2015 - PE" Windows Live (czysty)


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
23 odpowiedzi w tym temacie

#1 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 03 lipiec 2015 - 12:15

"Win Spring Project 2015 - PE" Windows Live

 

 

czyste gotowce do własnej modernizacji

 

 

 

proone.png

 

czyli

 

koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 8.1 witch update 1 Enterprise.

 

Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64.

 

Widok po uruchomiweniu:

 

 

HtEe.jpg

 

1_2.jpg

 

 

 

Otwieramy ISO w jakimś programie do edycji np. Ultraiso

 

i wrzucamy do folderu Programs nasze aplikacje w wersji Portable

 

zapisujemy zmiany

 

i cieszymy się własną wersją PE

 

miłej zabawy

 

 

2.JPG

 

 

Download:

 

x86 - 423 mega

 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

 

 

 

x64 - 567 mega

 

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 5

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#2 OFFLINE   Brodi

Brodi

    Użytkownik

  • 18 postów
  • Czas online: 2d 15h 58m 18s
Reputacja: 0

Napisano 10 lipiec 2015 - 01:15

Linki martwe, do 7 też :/


  • 0

#3 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 10 lipiec 2015 - 09:08

poprawione wszystkie 

 

dzieki


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#4 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 12 lipiec 2015 - 09:22

obrazy niepoprawnie bootuja sie w srodowisku pxe wczytuja sie niby normalnie ale jak ma sie pojawic menu to dostaje zamiast niego komunikat z grub dzjeje sie to na wszystkich nowych wersjach czystych wczesniejsze wczytywaly sie dobrze


  • 0

#5 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 12 lipiec 2015 - 10:46


obrazy niepoprawnie bootuja sie w srodowisku pxe
Nie wiem sprawdzalem wszystki  u mnie dzialaja OK

 

poczekam na potwierdzenie od kogos innego 


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#6 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 12 lipiec 2015 - 01:40

komunikat daje grub4dos w zalaczniku screen

Załączone pliki

  • Załączony plik  pxe.jpg   20,43 KB   9 Ilość pobrań

  • 0

#7 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 12 lipiec 2015 - 03:20

OKey sprawdze moze dlatego ze dalem multiboot chyba ale nie pamietam na 100% 


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#8 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 12 lipiec 2015 - 06:08

Podmienilem obraz na nowe z pojedynczym boot


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#9 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 12 lipiec 2015 - 06:43

Podmienilem obraz na nowe z pojedynczym boot

sprawdzilem wersje x86 i problem dalej wystepuje moze testuj na obrazie 7 x86  bo jest najmniejszy 


  • 0

#10 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 12 lipiec 2015 - 08:15

obrazy zrobione od nowa cale sprawdzone 

 

 

czekam na info od innych


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#11 OFFLINE   wiktorynek

wiktorynek

    Zaawansowany użytkownik

  • 7533 postów
  • Czas online: 182d 7h 25m 10s
Reputacja: 2185

Napisano 12 lipiec 2015 - 08:40

U mnie bezproblemowo się bootuje i wszystko działa.


  • 0

#12 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 12 lipiec 2015 - 08:52

U mnie bezproblemowo się bootuje i wszystko działa.

a bootujesz z pxe?


  • 0

#13 OFFLINE   wiktorynek

wiktorynek

    Zaawansowany użytkownik

  • 7533 postów
  • Czas online: 182d 7h 25m 10s
Reputacja: 2185

Napisano 12 lipiec 2015 - 09:05

Nie, normalnie z pena, ale przez LAN może być jakiś mikro problem i nie udaje się.


  • 0

#14 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 12 lipiec 2015 - 11:12


a bootujesz z pxe?
Nowe obrazy 

 

Dodane wsparcie PXE


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#15 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 13 lipiec 2015 - 04:41

no nie bryka dalej :(

tu cos znalazlem o dodawaniu pxe robiles podobnie ? moze cie to jakos naprowadzi 

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0

#16 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 13 lipiec 2015 - 05:17

jest poprawka naprawiająca boot przez PXE w Win 8.1 PE

Please Login or Register to see this Hidden Content


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#17 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 13 lipiec 2015 - 05:43

czy ta poprawka jest juz w tych obrazach czy bedziesz ja dopiero nakladal ?


  • 0

#18 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 13 lipiec 2015 - 05:58

tej poprawki nie ma w obrazach i jej sie przeciez nie doda do koła ratunkowego

 

 

ja juz na obecna chwile nie mam na to pomyslu

 

 

a poprzednie obrazy  

Please Login or Register to see this Hidden Content

Please Login or Register to see this Hidden Content

  dzialaly?

 

czy zaden


  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 


#19 OFFLINE   rozowy

rozowy

    Użytkownik

  • 17 postów
  • Lokalizacja:Złotów
  • Czas online: 3d 7h 45m
Reputacja: 0

Napisano 13 lipiec 2015 - 06:39

tak poprzednie dzialaja , napewno Win8.1SP-2015_x86 bo przed chwila sprawdzalem 

moze to cos w ustawieniach grub4win 


  • 0

#20 OFFLINE   Mr.T

Mr.T

    Prezes

  • Autor tematu
  • 5010 postów
  • Czas online: 680d 1h 47m 22s
Reputacja: 6975

Napisano 13 lipiec 2015 - 07:16


tak poprzednie dzialaja , napewno Win8.1SP-2015_x86
no kurcze tym samym sposobem robione nic nie zmienialem 
  • 0

WvFIq6w.gif


PC - CPU: Intel Core i7-6950X 3000 MHz || MOBO: Asus Rog Strix X99 || RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 32GB DDR4 2800

SSD: 2 x Samsung SM951 NVMe PCIe M.2 512GB, Adata DP910 1TB || COOLER: Cooler Master Nepton 240M

PSU: PC Power & Cooling Silencer MK III 1200W || GPU: EVGA GeForce GTX 1050 Ti 4GB GDDR5 128bit

MONITOR: HP Pavilion 27VX FullHD IPS LED || CASE: FRACTAL ARC MIDI R1

 

MOBILE - LENOVO MIIX 310-10ICR 2 w 1 

CPU: Intel® Atom™ X5 Z8350 ||  RAM: 4 GB DDR3L

SSD: 64 GB eMMC|| GPU: Intel® HD Graphics 



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych