Mr.T Posted April 20, 2022 Report Posted April 20, 2022 Win 10 Ltsc 2k22 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod "Win 10 2021 LTSC Clean zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 2021 PL" . Nieaktywowany Wersja testowa Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału: - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Usunięto Easy transfer - Usunięto Język naturalny - Pełne prawa administratora Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy więc usunięcie zostawiam wam każdy czym lubi i jak chce ======================================================================================================================== ISO waży 2.73 Giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Grampian, Gaesthy, arucha2203 and 3 others like this Quote
Mr.T Posted April 23, 2022 Author Report Posted April 23, 2022 nowa wersja u mnie dziala oki jakby co nie dzialało to i tak ostatnie podejscie Gaesthy and JanKo6 like this Quote
martinii Posted April 23, 2022 Report Posted April 23, 2022 Raz włączonego wyświetlania nocnego nie da się wyłączyć [emoji846] Aczkolwiek mi osobiście to nie przeszkadza bo i tak pracuję po nocach i zawsze mam tą opcję włączoną. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Quote
Gaesthy Posted April 23, 2022 Report Posted April 23, 2022 @Mr.T Na ten moment, u mnie wszystko git. Jak poinstaluje cada, offica i reszte to bede wiedział czy na 100% git. No ale, najważniejsze to CS:GO ze znaczną poprawą. Na twoich modach cs zawsze działa o wiele lepiej niż na czymkolwiek innym, nie wiem co to za magia ale dziękuje za Cleana. Quote
pawelek1980 Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 czy na tym modzie można zainstalować aplikację z windows store ale bez tego sklepu? Quote
martinii Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 Jaką aplikację? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Quote
pawelek1980 Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 jw library,tylko ta aplikacja mnie interesuje,tylko że nie wiem jak pobrać Quote
Mr.T Posted April 24, 2022 Author Report Posted April 24, 2022 3 godziny temu, pawelek1980 napisał: czy na tym modzie można zainstalować aplikację z windows store ale bez tego sklepu? pytanie zadawane po raz tysieczny Po co powstał LTSC bo system bez sklepu i aplikacji sklepowych to szybkosc i stabilnosc moze i jest mozliwosc dodania ja nie znam ale dodawanie tego psuje system chcesz aplikacje postaw sobie moda na PRo wykastrowanego ze all aplikacji bedzie to samo chcesz psuc system twoja sprawa ja do takich rzeczy reki nie przykladam Gaesthy likes this Quote
Gaesthy Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 7 godzin temu, pawelek1980 napisał: czy na tym modzie można zainstalować aplikację z windows store ale bez tego sklepu? Mozna, musisz mieć paczke z aplikacją i powershellem sobie normalnie instalujesz, ja wsadzam zawsze jako TI ale z admina powinno tez dzialac. 3 godziny temu, Mr.T napisał: pytanie zadawane po raz tysieczny Po co powstał LTSC bo system bez sklepu i aplikacji sklepowych to szybkosc i stabilnosc moze i jest mozliwosc dodania ja nie znam ale dodawanie tego psuje system chcesz aplikacje postaw sobie moda na PRo wykastrowanego ze all aplikacji bedzie to samo chcesz psuc system twoja sprawa ja do takich rzeczy reki nie przykladam Jak sobie radzisz z sterownikami audio do twojej mobo? Mam taką samą i się nieźle namęczyłem żeby ten nowy panel zadziałał na ltsc i ciekawi mnie jak Ty do tego podszedłeś. Quote
martinii Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 Właśnie stawiam nowy system na lapku i jedna rzecz mnie zastanawia. Na tym Windowsie, po zainstalowaniu sterowników, wyłączeniu niepotrzebnych usług i telemetrii ciągle mam ponad 100 procesów w tle... Wczoraj instalowałem czystego Windowsa 10 Home i po usunięciu wszystkich aplikacji windows, wyłączeniu niepotrzebnych usług i telemetrii miałem 65-90 procesów w tle... Dlaczego tak jest? LTSC jest pozbawiony tego co w Home musiałem usuwać więc myślałem że będzie lżejszy... Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Quote
robert21281 Posted April 24, 2022 Report Posted April 24, 2022 W dniu 23.04.2022 o 23:08, martinii napisał: Raz włączonego wyświetlania nocnego nie da się wyłączyć [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Aczkolwiek mi osobiście to nie przeszkadza bo i tak pracuję po nocach i zawsze mam tą opcję włączoną. Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka W dniu 15.04.2022 o 21:52, robert21281 napisał: Jak wyłączyć "Wyświetlanie nocne" raz włączone nie da się wyłączyć ani w panelu powiadomień ani w ustawieniach ani w rejestrze nie dało rady Kierowałem się tym poradnikiem usuwając foldery z rejestru. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] EDIT: Włączyłem w panelu nvidia tryb referencyjny, to obchodzi mój problem, ale w systemie nadal mam ciągle włączone wyświetlanie nocne i nie da się go wyłączyć, jak klikam wyłącz w ustawieniach to przez chwile jest "klepsydra" i całe ustawienia się wyłączają [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] W dniu 20.04.2022 o 15:44, robert21281 napisał: Już naprawiłem totalnie, włączyłem aktualizacje, zainstalowały się te poprawki, po ponownym uruchomieniu przełącznik zaczął poprawnie działać w panelu powiadomień jak i ustawieniach. Zastanawiam się dlaczego mikrosoft dodał do LTSB taki błąd, poprawki do tego systemu przechodzą jakieś bardziej rygorystyczne testy, co? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Fabek Posted April 25, 2022 Report Posted April 25, 2022 Romuald mógłbyś zrobić porządek w nazewnictwie modów? Chociaż datę w tytule. Ciężko się połapać czasami co nowe a co stare. leszek1234 likes this Quote
martinii Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Zarówno na tej jak i na modowanej wersji tego systemu nie działa opcja (jest wyszarzona) "Zezwól systemowi Windows na śledzenie uruchamiania aplikacji w celu poprawienia działania menu Start oraz ulepszenia wyników wyszukiwania" w Ustawienia komputera>Prywatność->Ogólne. Czy tak ma być czy? Da się to włączyć? Wysłane z mojego MI 3W przy użyciu Tapatalka Quote
agentix Posted May 8, 2023 Report Posted May 8, 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mr.T Posted May 8, 2023 Author Report Posted May 8, 2023 nazwą zeby mogly byc w jednym folderze tak to to samo Quote
pp03 Posted May 8, 2023 Report Posted May 8, 2023 W dniu 24.04.2022 o 09:16, pawelek1980 napisał(a): jw library,tylko ta aplikacja mnie interesuje,tylko że nie wiem jak pobrać sciagasz paczke ze store.rg-adguard.net i instalujesz w powershellu-admin nie jest wymagany Quote
Super3511 Posted June 11, 2023 Report Posted June 11, 2023 Czy to jest to samo, co ta wersja tylko bez dodatków typu HD Tune? Jeśli nie, którą lepiej pod długotrwałe działanie? Mam w planach go zainstalować na gó*****ym Pentiumie osoby, która nie do końca zna się na komputerach Quote
Recommended Posts