mateusz73 Posted April 19, 2022 Report Posted April 19, 2022 Witam wszystkich, mam pytanko jaki byście polecili system ewentualnie jak by go zmodyfikować aby w miarę płynnie ruszyło to na tym sprzęcie Acer Aspire One D270-26Dkk Sieć: Atheros AR5B125, Realtek PCIe FE Grafika: Intel Graphics 3600 Dysk: SSD Sandisk 120GB RAM: 4GB Procesor: Intel Atom N2600 1,60GHz Dodam że mam na niego licencje do Win7 Starter i tak bym chciał go zostawić. Teraz mam zainstalowanego win7 startera ale działa tylko na 2GB ramu. Próbowałem wszelkich modyfikacji odnośnie włączenia 4GB ramu, ale nie chcą działać. Druga kwestia to są programy i usługi Potrzebuje aby działo SMB i takie programy: Putty, winscp, filezilla, Bitvise SSH Client, VNC, Klient RDP, Advanced IP Scanner i tego typu podobne. Fajnie jak by udało się uruchomić te 4GB ramu jakoś. Najlepiej żeby tutaj ten windows był Quote
sir_koks Posted May 28, 2022 Report Posted May 28, 2022 Witam Mam identyczny i 4 GB za nic nie jest widoczne - ograniczenie sprzętowe (bynajmniej w mojej wersji płyty). Ale 3 GB bez problemu zobaczysz, chociaż nie wiem czy W7 Starter to zobaczy - czy po prostu nie ma ograniczenia do 2 GB. Każda inna wersja siódemki zobaczy więcej pamięci. Problem zaczyna się jak chcesz win8 - 8.1 Ponieważ zaczynają się schody ze sterownikami do grafiki. Oficjalnie nie jest ona wspierana od win8 w górę ale widziałem lapki z taką grafiką i win8.1. Być może jak już pisałem jest to wina rewizji płyty. Na necie są tutoriale jak ją zainstalować ale do końca nie chce to dobrze działać bynajmniej u mnie. Quote
Recommended Posts