beznicku124 Posted March 12, 2022 Report Posted March 12, 2022 Witam, przychodzę z pytaniem czy da rade zainstalować win7 na tym pc i310100F 8 Ram 500 NVMe 5500xt Widzalem post ze maksymalnie wspiera do 6 gen ale to na laptopach nie wiem jak w kompach wiec wole zapytac czy da rade jakos zainstalowac przykladowo przez iso ktore jest instalatorem z 10 (kiedys tak robilem ale zgubilem te iso) Dzieki z gory Quote
Guest Posted March 12, 2022 Report Posted March 12, 2022 7 minut temu, beznicku124 napisał: Witam, przychodzę z pytaniem czy da rade zainstalować win7 na tym pc i310100F 8 Ram 500 NVMe 5500xt Widzalem post ze maksymalnie wspiera do 6 gen ale to na laptopach nie wiem jak w kompach wiec wole zapytac czy da rade jakos zainstalowac przykladowo przez iso ktore jest instalatorem z 10 (kiedys tak robilem ale zgubilem te iso) Dzieki z gory Żartujesz sobie? Quote
Widzior Posted March 12, 2022 Report Posted March 12, 2022 Po 1sze, najważniejszy parametr to płyta główna, o czym zapomniałeś wspomnieć. Po 2gie - i tak odpowiedź brzmi NIE. Quote
Guest Posted March 13, 2022 Report Posted March 13, 2022 17 godzin temu, beznicku124 napisał: Witam, przychodzę z pytaniem czy da rade zainstalować win7 na tym pc i310100F 8 Ram 500 NVMe 5500xt Widzalem post ze maksymalnie wspiera do 6 gen ale to na laptopach nie wiem jak w kompach wiec wole zapytac czy da rade jakos zainstalowac przykladowo przez iso ktore jest instalatorem z 10 (kiedys tak robilem ale zgubilem te iso) Dzieki z gory Możesz spróbować pobrać tą modyfikację i zainstalować ale nie nie gwarantuje że będzię to działać, za czasów Windows 7 NVME jeszcze nie istaniało więc wątpie że będzię to działać jak powinno. Quote
Widzior Posted March 13, 2022 Report Posted March 13, 2022 2 minuty temu, hip3r napisał: Możesz spróbować pobrać tą modyfikację i zainstalować ale nie nie gwarantuje że będzię to działać, za czasów Windows 7 NVME jeszcze nie istaniało więc wątpie że będzię to działać jak powinno. I co mu da NVMe, jak to jeden z wielu problemów, bo nie będzie sterowników do reszty podzespołów, np. USB. A w ogóle to już sama instalacja wywali BSODa albo się zawiesi, więc nawet jakby miał sterowniki, to i tak nic mu to nie da. Koniec tematu. Quote
DzIkU0090 Posted June 17, 2023 Report Posted June 17, 2023 Na luzie da radę tyle że musisz specjalnie przygotowaną instalkę. Ja gdzieś mam na dysku 2 ISO które zrobiłem kiedyś Bo tak samo jak ty miałem pc I3-10100f MSI B460M-A PRO NVMe dysk A co do sterów od GPU to samemu można sprawdzić a jak nie ma to tak samo można przygotować itd. I jeśli chodzi o problemy z BSODami itd. itp. To nie miałem żadnych a korzystałem z tej W7 prawie 2lata Jedyny problem ze nie jest wspierana i tyle. Quote
Recommended Posts