Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, przychodzę z pytaniem czy da rade zainstalować win7 na tym pc
i310100F

8 Ram
500 NVMe

5500xt
Widzalem post ze maksymalnie wspiera do 6 gen ale to na laptopach nie wiem jak w kompach wiec wole zapytac czy da rade jakos zainstalowac przykladowo przez iso ktore jest instalatorem z 10 (kiedys tak robilem ale zgubilem te iso)
Dzieki z gory

Posted
7 minut temu, beznicku124 napisał:

i310100F

8 Ram
500 NVMe

5500xt
Widzalem post ze maksymalnie wspiera do 6 gen ale to na laptopach nie wiem jak w kompach wiec wole zapytac czy da rade jakos zainstalowac przykladowo przez iso ktore jest instalatorem z 10 (kiedys tak robilem ale zgubilem te iso)
Dzieki z gory

Żartujesz sobie?

Posted
17 godzin temu, beznicku124 napisał:

i310100F

8 Ram
500 NVMe

5500xt
Dzieki z gory

Możesz spróbować pobrać tą modyfikację i zainstalować ale nie nie gwarantuje że będzię to działać, za czasów Windows 7 NVME jeszcze nie istaniało więc wątpie że będzię to działać jak powinno.

Posted
2 minuty temu, hip3r napisał:

Możesz spróbować pobrać tą modyfikację i zainstalować ale nie nie gwarantuje że będzię to działać, za czasów Windows 7 NVME jeszcze nie istaniało więc wątpie że będzię to działać jak powinno.

I co mu da NVMe, jak to jeden z wielu problemów, bo nie będzie sterowników do reszty podzespołów, np. USB. A w ogóle to już sama instalacja wywali BSODa albo się zawiesi, więc nawet jakby miał sterowniki, to i tak nic mu to nie da. Koniec tematu.

Posted

Na luzie da radę tyle że musisz specjalnie przygotowaną instalkę.

Ja gdzieś mam na dysku 2 ISO które zrobiłem kiedyś

Bo tak samo jak ty miałem pc

I3-10100f

MSI B460M-A PRO 

NVMe dysk

A co do sterów od GPU to samemu można sprawdzić a jak nie ma to tak samo można przygotować itd.

I jeśli chodzi o problemy z BSODami itd. itp.

To nie miałem żadnych a korzystałem z tej W7 prawie 2lata

Jedyny problem ze nie jest wspierana i tyle.