jarexpol Posted March 10, 2022 Report Posted March 10, 2022 Windows PE (WinPE) to mały system operacyjny używany do instalowania, wdrażania i naprawy wersji pulpitu Windows, Windows Server i innych systemów operacyjnych Windows. Boot Usb, Box, File Iso w 2 standardach Legacy Mbr – UEFI GPT przewyższa Source Boot Uruchomienie WinPE automatycznie zainstaluje i odbierze dostępną sieć Wifi Lan; w przypadku podłączenia zewnętrznego Wifi Usb po uruchomieniu WinPE, wystarczy dwukrotne kliknięcie sterowników Wifi Lan, aby automatycznie zainstalować sterowniki Pobierz sterownik dysku twardego NVME i dźwięk audio na Gen11th Po uruchomieniu WinPE, odłączeniu USB, nadal możesz normalnie korzystać z oprogramowania Instalacja Instalatora Windows 10, 11 automatycznie rozpozna sterownik dysku twardego NVME bez konieczności ręcznego dodawania zewnętrznego pakietu sterowników Instalacja Windows 11 Setup przewyższy Source Boot, ByPass Check TPM 2.0 Nagrywaj, testuj mikrofon za pomocą oprogramowania PassMark SoundCheck Nagrywaj wideo z ekranu, Nagrywaj z ICE Cream Screen Recorder Kontroluj zdalne komputery za pomocą Ultraviewer i AeroAdmin, AnyDesk Oprogramowanie jest dopracowane; nie będzie wyświetlany żaden komunikatów. Zidentyfikuj pliki audio Mp3, Wav, Lossless Zidentyfikuj pliki wideo Mp4, Mov, Mkv, Flv Rozpoznaj pliki Obrazów, Png, Jpg, Ico, Bmp Identyfikuj pliki Office, Word, Excel, Powerpoint, Sumatra PDF i wpisz wietnamski EVKey Zidentyfikuj pliki Symantec Ghost, Acronis True Image, Terabyte, Aomei Backkuper, GHO, TIB, TBI, ADI, dwukrotne kliknięcie spowoduje wyświetlenie pliku, np. Ghost Explorer File Viewer, Terabyte View Gdy uważasz, że WinPE zajmuje dużo pamięci RAM, LAG, możesz kliknąć prawym przyciskiem myszy narzędzie PECMD, aby wybrać Wyczyść całe oprogramowanie, aby wyczyścić kosz, usunąć całe oprogramowanie, przywrócić WinPE do pierwotnego stanu, a następnie wybrać sekcję Zamontuj oprogramowanie, aby wyodrębnij pakiet oprogramowania tak, jak podczas uruchamiania WinPE WinPE powiadomi, jeśli w twoim urządzeniu USB brakuje pliku Software.wim i DriversWifiLan.wim, jeśli brakuje pliku, sprawdź powyższe dwa foldery, aby skopiować plik lub utworzyć nowy USB WinPE rozpakuje różne pakiety oprogramowania. Jeśli maszyna ma 2 GB pamięci RAM, pakiet oprogramowania ma tylko podstawowe oprogramowanie, bez oprogramowania Potplayer audio Maszyna z pamięcią większą niż 4 GB RAM, pakiet oprogramowania będzie pełny Uruchom wiele programów na WinPE w tym samym czasie Uruchom programy antywirusowe DrWeb, Eset, Avira Co nowego. Aomei Backupper v6.9.0 Macrium Reflect v8.0.6584 Engineer Aida64 v6.60.5900 Building an R-Drive v7002 image Installing WinNT v5.2.1 Hwmonitor, Hwinfo, CPU-Z, Crystal Disk Info, Crystal Disk Mark – New version. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brygada69, seba007, rubel and 9 others like this Quote
WinPE10Ktv Posted March 13, 2022 Report Posted March 13, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 minute ago, WinPE10Ktv said: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] userek123 and jarexpol like this Quote
MorGotHMGH Posted March 15, 2022 Report Posted March 15, 2022 Cześć, bardzo fajne narzędzie, bardzo podobne do [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ale o wiele lżejsze, no i działa też z www.ventoy.net, oby tak dalej. jarexpol likes this Quote
Wieniowaty Posted April 11, 2022 Report Posted April 11, 2022 Szybko startuje, jest Acronis i to dla mnie wystarczy. jarexpol likes this Quote
Tantal64 Posted April 20, 2022 Report Posted April 20, 2022 Witam, mam nie typową prośbę. Jestem osobą niewidomą i używam program do odczytu ekranu NVDA. Czy mógłby ktoś do tego obrazu Live CD dodać mój program NVDA w wersji portable, który uruchamiał by się automatycznie. Ewentualnie proszę o poradę jak mógłbym dodać wersję portable NVDA, która uruchomi się automatycznie. Quote
kac222 Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Już jest nowa wersja WinPE10Ktv v4.4 Final 2022 - Double WinPE x86/x64 - RAM 1GB to 2GB Booted JanKo6 likes this Quote
Wieniowaty Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Godzinę temu, kac222 napisał: uż jest nowa wersja Pobrane, wrzucone na Ventoy, działa. System ma jedną poważną wadę - nie widzi partycji ext4 i Acronis nie potrafi odtworzyć zapisanych tam kopii. Brak sterowników dla partycji Linuxa. PE od Siergieja Strelca działa bezproblemowo. Ps. - Strona Strelca została zablokowana? Nie da się uruchomić. Quote
kac222 Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 Chyba tak,bo też próbowałem wejść,ale nie działa. Quote
FILAGOL Posted April 27, 2022 Report Posted April 27, 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol likes this Quote
jarexpol Posted April 27, 2022 Author Report Posted April 27, 2022 4 godziny temu, kac222 napisał: Już jest nowa wersja WinPE10Ktv v4.4 Final 2022 - Double WinPE x86/x64 - RAM 1GB to 2GB Booted WinPE 10 KTV 4.4 Final 2022, link w pierwszym poście. LAGUNA, Jerzy68, Hells Angels and 1 other like this Quote
FILAGOL Posted June 2, 2022 Report Posted June 2, 2022 Coś nowego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 and LAGUNA like this Quote
FILAGOL Posted June 2, 2022 Report Posted June 2, 2022 Usunięcie z rozruchu systemu Create Boot HDD-SSD: Start-->(w wyszukiwarce wpisać) MSCONFIG (Uruchom jako Administrator)--> (zakładka) Rozruch--> (z Listy wybrać Create Boot HDD SSD WinPE10Ktv x64 Lite 2022)--> zaznaczyć ten program na liście--> Wybrać opcje Usuń--> Zastosuj--> OK--> (Gdy pokaze się informacja czy uruchomić ponownie komputer wybieramy Uruchom ponownie) Komputer się uruchomi juz bez wyboru systemu a sam plik usuwamy z komputera i gotowe :-) LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 WinPE 10-8 Sergei Strelec (x86/x64) 2022 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol and FILAGOL like this Quote
FILAGOL Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 Dziwne wszedłem w link który podał @LAGUNA pobieram plik wpisuje hasło 1234 wypakowuje pojawia się pliczek klikam na niego i nic się nie dzieje hmmm... Quote
FILAGOL Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 przy 5x zaczęło pobierać więc działa prędkość pobierania 4.0 MB/s :-) Quote
FILAGOL Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 po pobraniu zadnego hasła nie wpisywałem wypakowałem bez problemu Quote
LAGUNA Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 1 minutę temu, FILAGOL napisał: po pobraniu zadnego hasła nie wpisywałem wypakowałem bez problemu albo bez ,albo 1234 Fakt że troszke się trzeba nklikać. Quote
FILAGOL Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 hasło (1234) to wpisywałem gdy pobierało mi pliczek ważący 4,08MB, lecz po pobraniu całego pliku wypakowuje się bez żadnego hasła właśnie sprawdzam ponownie... wypakowuje mi bez zadnego hasła program WinRar 6.11 PL :-) LAGUNA likes this Quote
LAGUNA Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 4 minuty temu, FILAGOL napisał: po pobraniu całego pliku wypakowuje się bez żadnego hasła Tak,u mnie też w ten deseń jest nic nie podaje. Nie chce tutaj nic koledze jarexpol mieszać ale dla przykładu tutaj jest 123 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FILAGOL likes this Quote
iskier Posted June 6, 2022 Report Posted June 6, 2022 10 godzin temu, FILAGOL napisał: Dziwne wszedłem w link który podał @LAGUNA pobieram plik wpisuje hasło 1234 wypakowuje pojawia się pliczek klikam na niego i nic się nie dzieje hmmm... Wykonałeś ten program "File.exe" ? Ciągle nic się nie dzieje? To spójrz na raport z Virustotal - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
jarexpol Posted June 6, 2022 Author Report Posted June 6, 2022 9 godzin temu, LAGUNA napisał: Nie chce tutaj nic koledze jarexpol mieszać ale dla przykładu tutaj jest 123 Nie w tym temacie koledzy, macie nowsze linki dotyczące WinPE 10 KTV, to nie mam nic przeciwko. A Wy sr*cie linkami innych produktów aż nie miło, dla mnie są to śmieci w temacie moi drodzy koledzy. A pro po AOMEI Backupper ciekaw jestem wersji językowej WinPE. starcraft2fan and LAGUNA like this Quote
FILAGOL Posted June 7, 2022 Report Posted June 7, 2022 uzyłem Spy Hunter i wszystkie robactwo usuneło z PC Quote
WinPE10Ktv Posted June 26, 2022 Report Posted June 26, 2022 Dziękuję za zainteresowanie, właśnie udostępniłam na blogu nową wersję: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wieniowaty, JanKo6 and crypt like this Quote
dziubek Posted March 18, 2023 Report Posted March 18, 2023 Najnowsza wersja oparta na Windows 11: WinPE 11 KTV Session 6.5 Basic 2023 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Informacja o nowych wydaniach opartych na Win11 - strona firmowa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo66 likes this Quote
abx Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 W obrazie są wirusy (Bitedefender), a jak się rozpakuje plik WIM też są wirusy ! Większość dodatkowych programów (jeśli nie wszystkie) zostało przerobionych (mocno spakowanych), ale dlaczego wszystkie mają część zaszyfrowaną na nieznane hasło i antywirus nie może tego przeskanować? Tam może być wszystko z wirusami łącznie. Można oczywiście wywalić zawirusowane programy i dodać swoje sprawdzone portable. To wymaga ciut wiedzy, np rozpakowanie i spakowanie WIM. W wersji od autora ODRADZAM ZDECYDOWANIE Quote
stens Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 Godzinę temu, abx napisał(a): a jak się rozpakuje plik WIM też są wirusy ! Nawet umiesz rozpakować WIM, a nie wiesz że to są programy skrakowane i antywir widzi wirusy. seba007 likes this Quote
seba007 Posted June 18, 2023 Report Posted June 18, 2023 To wymaga ciut wiedzy, np rozpakowanie i spakowanie WIM - faktycznie, wystarczy 7zip Quote
abx Posted July 2, 2023 Report Posted July 2, 2023 W dniu 18.06.2023 o 11:22, stens napisał(a): Nawet umiesz rozpakować WIM, a nie wiesz że to są programy skrakowane i antywir widzi wirusy. mtphelper z katalogu SYSTEM32 też skrakowany (hmmmm), ciekawe po co? Czy skrakownie ma się objawiać tym, że antywir krzyczy? Mam ponad 60 programów portable, często te same co w tym ISO i jakoś żaden antywir nic nie znajduje. A jak znajduje to dla bezpieczeństwa nie używam, tak samo jak pliki zawierające część zaszyfrowaną na nieznane hasło. Problemem jest lenistwo, wygoda i brak myślenia W dniu 18.06.2023 o 11:35, seba007 napisał(a): To wymaga ciut wiedzy, np rozpakowanie i spakowanie WIM - faktycznie, wystarczy 7zip Aha i 7zip ma wszystkie opcje jak dism, gimagex czy 78RePack ? Quote
seba007 Posted July 2, 2023 Report Posted July 2, 2023 Ja nigdzie nie napisałem że ma wszystkie opcje, to ty napisałeś - To wymaga ciut wiedzy, np rozpakowanie i spakowanie WIM - ja tylko cię zacytowałem. Problemem jest lenistwo, wygoda i brak myślenia. Problemem czego? Bo tu nikt nie skarży się na jakieś problemy i nie pisze że jest zmuszany do pobrania i stosowania tego? Quote
Recommended Posts