patrykb9 Posted January 27, 2022 Report Posted January 27, 2022 siema, mam lapka który był kupiony z windows 8 asus x551 obecnie jest na nim windows 7 ale nie działa na nim głośnik bluetooth więc zmuszony jestem do zmiany jak zainstalować 8 aby śmigał na ori kluczu? jaką wersje wybrać i czy może być odrazu 8.1? pozdrawiam Quote
VACek Posted January 27, 2022 Report Posted January 27, 2022 A jaki był tam Win 8 podczas kupna tego lapka?? Quote
patrykb9 Posted January 28, 2022 Author Report Posted January 28, 2022 właśnie nie wiem, dysk w nim padł, dostałem go w spadku Quote
VACek Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 40 minut temu, patrykb9 napisał: właśnie nie wiem, dysk w nim padł, dostałem go w spadku Obstawiam że był ta albo zwykły Win 8 core, lub 8.1 with bing Quote
Rotor Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 U mnie to jest w BIOSie zapisane (że Windows 8 i jaka wersja). Da się podejrzeć. Ale i tak zaktualizowałem do Windows 10 Zapis w BIOSie pozostał. Quote
patrykb9 Posted January 28, 2022 Author Report Posted January 28, 2022 3 godziny temu, M4T napisał: Obstawiam że był ta albo zwykły Win 8 core, lub 8.1 with bing na bank fabrycznie był 8, można instalować 8.1 odrazu? czy 8 i aktualizacja? 3 godziny temu, Rotor napisał: U mnie to jest w BIOSie zapisane (że Windows 8 i jaka wersja). Da się podejrzeć. Ale i tak zaktualizowałem do Windows 10 Zapis w BIOSie pozostał. jak można to podejrzeć? Quote
Guest Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 30 minut temu, patrykb9 napisał: na bank fabrycznie był 8, można instalować 8.1 odrazu? czy 8 i aktualizacja? jak można to podejrzeć? Po co Ci to !? , po co kombinujesz jak koń pod górę ?. obojętnie co tam miałeś nie ważne ! 1 - zainstaluj WIN 8.1 pro 2 - aktywuj aktywatorem 3 - zaktualizuj WIN 8.1 do WIN 10 pro ( z pozycji działającego systemu ) 4 - aktywuje Ci ten win automatycznie i już możesz instalować wer... pro czy 10 czy 11 zawsze będzie Ci aktywować automatycznie. Quote
patrykb9 Posted January 28, 2022 Author Report Posted January 28, 2022 4 godziny temu, woj_ani217 napisał: Po co Ci to !? , po co kombinujesz jak koń pod górę ?. obojętnie co tam miałeś nie ważne ! 1 - zainstaluj WIN 8.1 pro 2 - aktywuj aktywatorem 3 - zaktualizuj WIN 8.1 do WIN 10 pro ( z pozycji działającego systemu ) 4 - aktywuje Ci ten win automatycznie i już możesz instalować wer... pro czy 10 czy 11 zawsze będzie Ci aktywować automatycznie. 2. ale po co, skoro mam ori? 3. nie chce 10 bo brakuje sterowników ... najchętniej zostałbym przy 7 ale nie obsługuje bluetooth 4.0 Quote
Guest Posted January 28, 2022 Report Posted January 28, 2022 15 minut temu, patrykb9 napisał: 2. ale po co, skoro mam ori? 3. nie chce 10 bo brakuje sterowników ... najchętniej zostałbym przy 7 ale nie obsługuje bluetooth 4.0 Najpierw zrób kopie tym np.. AOMEI Backupper Technician Plus 6.6.1 Portable ( kopie całego dysku nie systemu ) i wówczas " róbta co chceta ! " . Pobierz sobie ISO WIN 8.1 wszystkich wersji i podczas instalacji będziesz wiedział jaki WIN 8 miałeś orginał zainstalowany ( to tak łopatologicznie ) albo kłania się wujek Google [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
patrykb9 Posted January 29, 2022 Author Report Posted January 29, 2022 15 godzin temu, woj_ani217 napisał: Najpierw zrób kopie tym np.. AOMEI Backupper Technician Plus 6.6.1 Portable ( kopie całego dysku nie systemu ) i wówczas " róbta co chceta ! " . Pobierz sobie ISO WIN 8.1 wszystkich wersji i podczas instalacji będziesz wiedział jaki WIN 8 miałeś orginał zainstalowany ( to tak łopatologicznie ) albo kłania się wujek Google [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] dzięki za pomoc Quote
Recommended Posts