Guest Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 Wystarczy otworzyć powershella jako admin - i wkleić polecenie - wsreset -i - kliknąć enter i chwilę poczekać. Po chwili powinna w menu start pojawić się ikona sklepu. Proste! Podobno działa też na poprzednim LTSC - nie próbowałem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 12 minut temu, zbigniew59 napisał: Wystarczy otworzyć powershella jako admin - i wkleić polecenie - wsreset -i - kliknąć enter i chwilę poczekać. Sprawdziłeś ? nie zadziała jak wycięte trzeba przez cab - y jechać podczas modyfikacji prosto niby ale i nie prosto tym bardziej nie NTLite bo to cieniutki programik , dużo błędów ,poprawności itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 To sposób na orginał LTSC - na ciętych- róznie może być - zależy co wycięte. W razie czego jest drugi sposób - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] — Dodano LTSC 2021 — Zaktualizowano LTSC 2019 — [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] — Zaktualizowano w celu obsługi pakietów AppxBundle i MsixBundle Add-Store-Dynamic [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Microsoft Store [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To bezpośrednie - jak ktoś nie ma konta na MDL Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 7 minut temu, zbigniew59 napisał: To sposób na orginał LTSC - na ciętych- róznie może być - zależy co wycięte. W razie czego jest drugi sposób - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] — Dodano LTSC 2021 — Zaktualizowano LTSC 2019 — [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] — Zaktualizowano w celu obsługi pakietów AppxBundle i MsixBundle Jak ja się za to zabrałem ( nie chętnie bo ja to G zawsze wywalam ) to jechałem przez Afrykę , Urugwaj i Eskobar a teraz widzę na tacy podano bez wysiłku - są " maniacy " w pozytywnym znaczeniu co nie popuszczą i coś zawsze spłodzą i OK ja niestety tyle czasu nie mam " człowiek do końca życia się uczy a i tak głupim umrze " - muszę trochę poczytać i mądrości posiąść . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 22, 2022 Report Share Posted January 22, 2022 Ja tylko chciałem sklepu na moim serwerze 11 - chciałem terminala i nowy explorer - Files Inaczej też Sklepu nie używam. Co prawda terminal zainstalowałem najpierw przez chocolatey - ale prościej przez sklep. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arty Posted January 27, 2022 Report Share Posted January 27, 2022 Można z użyciem winget, bez sklepu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 28, 2022 Report Share Posted January 28, 2022 Winget na windows serwer? Temat dotyczy instalacji sklepu a nie sposobu instalacji wszystkiego za pomocą wingeta. A jeśli już - tu trochę na temat wingeta - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts