Jump to content

Windows.7.AIO.ESD.SP2.PL.x86.x64.2022.01-NiKKA

Recommended Posts

Posted

NiKKA p r e s e n t s :    

Windows.7.AIO.ESD.SP2.PL.x86.x64.2022.01-NiKKA

Win7 32bit: STARTER, HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE
Win7 64bit: HOMEBASIC, HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE

--------------------------------------------------------------------------------
Opis systemu:

Info: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

--------------------------------------------------------------------------------
Info:

Source: Win7SP1 ISO's

Type: System, x86 (32bit), x64 (64bit)
Language: Polish, Polski, PL
Volume: 1xDVD9, bootable ISO, bootable USB
Create Date: 2022.01
Release Date: 2022.01
By: NiKKA

Contents:

- Nic nie wycinane
- Zintegrowany BypassESU v11 (opcja 1 - Full; ESU+WU+NET)
  (podziekowania dla forum MDL - MyDigitalLife)
- Zintegrowane latki wydane po SP1 do 2022.01
- SP2 = Convenience Rollup Update (KB3125574) zintegrowany
- Zintegrowany Internet Explorer 11
- Zintegrowany Microsoft Edge (przegladarka bazujaca na Chromium)
- DirectX i reszte post-install instaluje setupcomplete.cmd
- NET 4.8 - katalog EXTRAS albo instalacja na WU
- Mozliwosc instalacji wersji Win7 32bit: STARTER, HOMEBASIC,
  HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE
- Mozliwosc instalacji wersji Win7 64bit: HOMEBASIC,
  HOMEPREMIUM, PROFESSIONAL, ULTIMATE, PROFESSIONAL VL, ENTERPRISE
- ESD = instalator od Win10: obsluga install.esd i drivery boot
- AIO = jedno ISO, obie wersje: 32bit i 64bit (dualboot)

TYLKO CZYSTA INSTALACJA, NIE UAKTUALNIENIE!!!

EXTRAS katalog:
- 7-Zip
- BypassESU (instalacja/dezinstalacja/reinstalacja)
- Rufus (tworzy bootowalny USB)
- DirectX v9.29.1974 (jak trzeba przeinstalowac)
- NET Framework 4.8 32bit_64bit EN_PL (2021.01) gotowy lub na WU
- tworzenie_make_boot_USB

Win10 compatibility check/telemetry (nie sa wrzucone, masz mozliwosc wyboru)
Mozna ukryc na WU Win7 2022.01:
KB3021917 - telemetry
KB3068708 - telemetry
KB3080149 - telemetry
KB3150513 - telemetry
KB4493132 - przypominajka o koncu wsparcia [OEM]
KB4524752 - przypominajka o koncu wsparcia [RETAIL/VL]

P.S. Nie wyciagac pendrive/DVD podczas instalacji az do pelnego zainstalowania - uzyskania pulpitu roboczego.
     (wykonuje sie skrypt setupcomplete.cmd od poczatku instalacji, az do "pulpitu")

Brak ingerencji w ustawienia systemowe. Integrowane via Slipstream. Mastering via skrypty CMD (DISM, IMAGEX, OSCDIMG).

POBIERANIE:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Wszystko pisze w .nfo :)

- ESD = instalator od Win10: obsluga install.esd i drivery boot
- AIO = jedno ISO, obie wersje: 32bit i 64bit (dualboot)

Mógłby być też instalator od Win8.1 zamiast od Win10, ale Win10 ma większą bazę danych driverów w trybie boot i nie ma napisu: Windows 10 w instalatorze tylko pisze samo: Windows, w instalatorze od Win8.1 pisze: Windows 8, co potencjalnie działa na psychikę ludzi przy instalacji :)

Instalator Win7 nie obługuje formatu pliku .esd (silnie skompresowany .wim), ta możliwość dopiero była możliwa od Win8. Dlatego tak jest. Cały czas chodzi o to, by rozmiar największego pliku, czyli install.* nie przekraczał 4GB (max. dla FAT32).

Pakitko, cursor and JanKo6 like this
Posted
58 minut temu, Tryt napisał:

Daz-em da się to aktywować bo ostatnio dazcrack zrobił sepuku i nic nie aktywuje.

Obecnie uważywanie Daz jest złym pomysłem.

Posted
24 minuty temu, hip3r napisał:

To był dobry aktywator do Windowsa 7 ale z 5-6 lat temu, z 1.5 roku temu jak zainstalowane były najnowsze aktualizację to powodował że pojawia się menu wyboru systemu ale nie można zmienić który ma się urochomić, był długi etap "trwa wyszukiwanie problemów" i finalnie system się uruchamiał ale nie aktywowowany.

Polecasz jakieś inne metody?

NiKKA.Labs likes this
Posted
Godzinę temu, Folxs napisał:

Polecasz jakieś inne metody?

Dobrym aktywatorem jest  KMS_VL_ALL_AIO z githuba, aktywacja nie psuje się po aktualizacjach systemów co często ma miejsce w przypadku innych aktywatorów.

Posted
Godzinę temu, DontCallSaul napisał:

@hip3r A aktywacja kms komendami np za pomocą serwera ms.guides jest dobrym rozwiązaniem? Jeśli chodzi o te wszystkie aktywacje to nigdy nie ogarniałem za bardzo co i jak. Byle komputer działał :D

Niby można spróbować aktywować Windowsa z użyciem cmd nawet na 180 dni ale wg mnie lepiej użyć KMS_VL_ALL_AIO bo owszem też aktywuje Windows 7 na 180 dni ale automatycznie odnawia aktywacje.

Posted

DAZ działa tylko na partycjach MBR, nie na GPT.

Co tam używacie to od was zależy, to nie temat o aktywacjach windowsa.

Tu jest tylko sam system.

Przy BYPASSie trzeba uważać przy wersjach HOMEPREMIUM, HOMEBASIC i STARTER, bo mają flagę professional.

Wersja EN dopiero po lutowych łatkach.

Posted
Godzinę temu, NiKKA.Labs napisał:

DAZ działa tylko na partycjach MBR, nie na GPT.

Co tam używacie to od was zależy, to nie temat o aktywacjach windowsa.

Tu jest tylko sam system.

Przy BYPASSie trzeba uważać przy wersjach HOMEPREMIUM, HOMEBASIC i STARTER, bo mają flagę professional.

Wersja EN dopiero po lutowych łatkach.

Testowałem 1.5 roku temu na laptopie który nie wspiera UEFI ani tym bardziej GPT i był efekt, jak napisałem wyżej. 

Posted
2 godziny temu, darjusz56 napisał:

witam,  ten 1fich... jest spoko ale urywa polaczenie i nie moge pobrac :/// media tak samo. najgorszy uczuc widzac 4-5GB i urwane polaczenie :// 

Jak ja pobieram coś z mediafire to prędkość pobierania jest o wiele gorsza niż na MEGA. NiKKA.Labs mediafire ma jakieś zalety w porównaniu do MEGA?

Posted
21 godzin temu, zdzisiek24 napisał:

@up ... spróbuj tutaj

ta witryna jest nie osiągalna :// popróbuje jeszcze parę razy ściągnąć z tego 1f... jeśli się nie uda to nie wiem... 

NiKKA.Labs likes this
Posted
2 minuty temu, darjusz56 napisał:

ta witryna jest nie osiągalna :// popróbuje jeszcze parę razy ściągnąć z tego 1f... jeśli się nie uda to nie wiem... 

A to co jest !? czary mary  :tooth:  coś tam mieszasz ?  idzie bez problemu ?

screenshot-14.png

Posted

Bynajmniej u mnie żadnych problemów z zasysaniem z  MediaFire - zrzut z przed chwili :)

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  - Podziękowania  :cheers:

NiKKA.Labs likes this
Posted (edited)
W dniu 27.01.2022 o 14:19, darjusz56 napisał:

witam,  ten 1fich... jest spoko ale urywa polaczenie i nie moge pobrac :/// media tak samo. najgorszy uczuc widzac 4-5GB i urwane polaczenie :// 

A na jakim łączu zasysasz? Miałem ten sam problem, mi zrywało na 4GB. Od razu mówię oczywistą oczywistość, że korzystam z partycji NTFS. Przeczytałem, że Orange LTE, z którego korzystam może mieć kaganiec na pliki pow. 4GB i chyba coś w tym jest, bo na stałym łączu nie miałem takich problemów. Próbowałem na FF i Chrome i dupa, na 2 różnych downloaderach po transferze do Rapideo. Bezpośrednio na smartfona też nie poszło. W końcu mi się udało, ale bezpośrednio z linku mediafire (przez jakiś tam downloader przeglądarkowy, już nie pamiętam jaki) i tylko na part. C. Na pozostałych partycjach miałem wyłączone indeksowanie, ale nie wiem, czy to mogło mieć jakiś wpływ, bo zamiast kombinować, to po kilku próbach i wqr*ach (zanim doszło do 4GB parę razy to trochę trwało) stwierdziłem, że próbuję tylko na C, aby zniwelować czynniki ryzyka do minimum. No i po bólach się udało.

Problem by rozwiązały linki w 2 paczkach, ale nie śmiem nadużywać dobrego serduszka NiKKA (BTW dzięki za kawał dobrej roboty, Bogu ;))

EDIT:

Właśnie zassałem najnowszą wersję - Windows.7.SP2.PL.x64.2022.01-NiKKA - x64 only - waga 5,6GB - FlashGet'em od razu bezpośrednio z MediaFire i na partycję bez indeksowania, więc to nie miało znaczenia. Prawdopodobnie musi być dobry downloader, żeby to ogarnął. A takim niewątpliwie FlashGet jest (nic nie przyhamował, nawet mu brewka nie pykła;)

Źródłolink pewnie też ma znaczenie.

Edited by maniak007
NiKKA.Labs likes this
Posted
W dniu 26.01.2022 o 22:14, hip3r napisał:

Testowałem 1.5 roku temu na laptopie który nie wspiera UEFI ani tym bardziej GPT i był efekt, jak napisałem wyżej. 

Ja nie testuję każdych możliwości, robię tylko czystą integrację, reszta zależy od was, co z tym robicie. Czysty slipsteaming, czyli bezpośredio zinstegrowane łatki offline.

Download idzie powyżej 100mbit, więc jest dobrze, nie narzekajcie. Tam jest jest wysył tylko 10-15mbit, ale jakoś to ścierpię.

Posted
W dniu 28.01.2022 o 12:59, NASIR napisał:

Bynajmniej u mnie żadnych problemów z zasysaniem z  MediaFire - zrzut z przed chwili :)

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  - Podziękowania  :cheers:

Co to za przeglądarka?

Posted
W dniu 2.02.2022 o 22:27, hip3r napisał:

Co to za przeglądarka?

Przedpotopwa :)

Waterox classic + downthemall ostatni, bo jako ostatni jeszcze zapisuje datastamp plików.

2022.01:
- BYPASSv11 (aktualny od 2020.12) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
- SSU KB5006749 (aktualny od 2021.10)
- KB5009610 - zbiorcza miesięczna (zastępuje 2021.12 KB5008244)
- KB5009719 - pakiet zbiorczy NET3.5.1-4.8 (zastępuje KB5007299) - na WU, a w nim:
    - KB5008867 - zbiorcza NET3.5.1 (zastępuje 2020.10 KB4578952)
    - KB5008858 - zbiorcza NET4.8 (zastępuje 2021.11 KB5007149)
- KB5010798 - nowa opcjonalna

2022.01:
- BYPASSv11 (aktualny od 2020.12) - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
- SSU KB5010451 - nowy (zastępuje KB5006749)
- KB5010404 - zbiorcza miesięczna (zastępuje KB5009610)
- KB5010581 - pakiet zbiorczy NET3.5.1-4.8 (zastępuje KB5009719) - na WU, a w nim:
    - KB5010457 - zbiorcza NET4.8 (zastępuje KB5008858)

P.S. Jeśli nie chcecie starych łatek NET, to trzeba je odinstalować ręcznie, albo odinstalować cały NET4.8 i instalować gotową paczkę na dany miesiąc, albo na WU.
Czyszczenie (cleanmgr.exe) w windowsie nie wykrywa i nie usuwa usuwa łatek NET.

Posted
4 godziny temu, NiKKA.Labs napisał:

Przedpotopwa :)

Waterox classic + downthemall ostatni, bo jako ostatni jeszcze zapisuje datastamp plików.

2022.01:
- SSU KB5006749 (aktualny od 2021.10)
- KB5009610 - zbiorcza miesięczna (zastępuje 2021.12 KB5008244)
- KB5009719 - pakiet zbiorczy NET3.5.1-4.8 (zastępuje KB5007299) - na WU, a w nim:
    - KB5008867 - zbiorcza NET3.5.1 (zastępuje 2020.10 KB4578952)
    - KB5008858 - zbiorcza NET4.8 (zastępuje 2021.11 KB5007149)
- KB5010798 - nowa opcjonalna

2022.01:
- SSU KB5010451 - nowy (zastępuje KB5006749)
- KB5010404 - zbiorcza miesięczna (zastępuje KB5009610)
- KB5010581 - pakiet zbiorczy NET3.5.1-4.8 (zastępuje KB5009719) - na WU, a w nim:
    - KB5010457 - zbiorcza NET4.8 (zastępuje KB5008858)

P.S. Jeśli nie chcecie starych łatek NET, to trzeba je odinstalować ręcznie, albo odinstalować cały NET4.8 i instalować gotową paczkę na dany miesiąc, albo na WU.
Czyszczenie (cleanmgr.exe) w windowsie nie wykrywa i nie usuwa usuwa łatek NET.

To pierwsze to lista aktualizacji z stycznia 2022 a to drugie lista aktualizacji z lutego 2022?

Posted

witam

Zainstalowałem system lecz mam problem z aktywacja programem windows loader, dochodzi do ok 50% i wywala błąd ze nie zainstalowano klucza.

zawsze robiłem tym i było ok. ew. jakim programem lepiej zlegalizować?

Posted
1 hour ago, luk987 said:

witam

Zainstalowałem system lecz mam problem z aktywacja programem windows loader, dochodzi do ok 50% i wywala błąd ze nie zainstalowano klucza.

zawsze robiłem tym i było ok. ew. jakim programem lepiej zlegalizować?

jak zainstalowales pro albo enterprise to kms i nie baw sie w aktywatory :)