Jump to content

Pobieranie win10 czyste iso

Recommended Posts

Posted

Witam. 

Skąd mogę pobrać windows 10 x64 PL ? Najlepiej z wyborem instalowanej wersji (pro/enterprise/home). A jak nie to chociaż wersja home.

Próbowałem ze strony Microsoftu ale dochodzi do 4GB i pobieranie się zatrzymuje. Próbowałem na 2 laptopach i 1 stacjonarnym ale za każdym razem to samo.

Pozdrawiam.

Wszystkiego dobrego w nowym roku :)

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ta druga strona tworzy linki do pobierania ze strony microsoft.com więc problem może być ten sam.

A może pobierasz na jakimś starszym komputerze z systemem plików FAT32 ?

Tak to wygląda...

Hells Angels and JanKo6 like this
Posted
10 godzin temu, Kevinn napisał:

Próbowałem ze strony Microsoftu ale dochodzi do 4GB i pobieranie się zatrzymuje. Próbowałem na 2 laptopach i 1 stacjonarnym ale za każdym razem to samo.

Jak nic coś po twojej stronie jest nie tak, mi normalnie pobiera :) 

Posted

System plików NTFS.

Wolne miejsce na dysku  100GB. 

Nie ukrywam że może być coś nie tak po mojej stronie, tylko co? 

Bo dochodzi do 4GB i nagle spada do 0kb/s.  

Spróbowałem z tego basewin.pl ale reakcja taka sama - dochodzi do 4GB pobranego pliku i prędkość spada do 0. 

Posted
3 minuty temu, Kevinn napisał:

System plików NTFS.

Wolne miejsce na dysku  100GB. 

Nie ukrywam że może być coś nie tak po mojej stronie, tylko co? 

Bo dochodzi do 4GB i nagle spada do 0kb/s.  

Spróbowałem z tego basewin.pl ale reakcja taka sama - dochodzi do 4GB pobranego pliku i prędkość spada do 0. 

Jeśli jest tak jak napisałeś, to spróbuj pobrać obraz systemu podłączając się pod jakąś inną sieć, na przykład u sąsiada czy kogoś w rodzinie. Jeśli problem występuje na kilku komputerach, tak jak napisałeś w pierwszym poście, to może masz coś skopane na przykład w routerze. Spróbuj pobrać jakikolwiek większy plik niż te 4 GB jeśli się nie uda to masz coś skopane.

Posted
3 minuty temu, Kevinn napisał:

Tylko w jakim celu mieliby mieć limity hm. 

Nie sądzę, że tu o jakieś limity chodzi. Raczej problem ze sprzętem. Zrób tak jak Ci napisałem, wykluczysz w ten sposób problemy z komputerami i zostanie Ci albo dostawca internetu albo sprzęt za pomocą, którego łączysz się z siecią

Posted
15 godzin temu, Kevinn napisał:

Witam. 

Skąd mogę pobrać windows 10 x64 PL ?

Spróbuj pobrać: Rufusem   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    portable

Posted
5 minut temu, helmut112 napisał:

Spróbuj pobrać: Rufusem   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]    portable

Przepraszam bardzo, ale jak to mówią - Co ma piernik do wiatraka ? Problem polega na tym, że On nie może pobrać pliku większego od 4 GB.

2 godziny temu, Kevinn napisał:

dochodzi do 4GB pobranego pliku i prędkość spada do 0. 

Posted
5 minut temu, renatan napisał:

przecież duży plik można pobierac wspomagaczem,na raty ,Downloaderem :)

Owszem, zgadza się. Lecz to nie rozwiązuje problemu autora a mianowicie dlaczego nie może pobierać plików większych od 4 GB.

Problemem może być tu system operacyjny którego używa ( oryginał czy mod ); źle ustawiony router czy z czego tam korzysta czy też wirus

Posted

2 Marcel1

Tego nie wiemy na pewno - może to przeglądarka nie pozwala na pobieranie większych plików.

2 Kevinn

No właśnie miałem napisać - jak pobierasz pliki?

Jeśli przez przeglądarkę, to zmień sposób. Użyj jakiegoś downloadera, to nie będziesz musiał pobierać od początku, tylko dokończysz.

Większość ludzi preferuje downloadery z graficznym interfejsem, ja pobieram programem WGET.

Piszesz np. taki plik BAT:

This is the hidden content, please
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
  • or
  • [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

URL pliku iso utworzony przez stronę tb.rg-adguard.net dla danego adresu IP, więc trzeba go zmienić.

Jeśli w czasie 24 godzin nie pobierze się do końca tworzymy URL ponownie, wklejamy i kontynuujemy pobieranie.

Posted
3 godziny temu, Kevinn napisał:

Właśnie tak chce zrobić. Wyczytałem w necie że wina może leżeć po stronie dostawcy internetu. W moim przypadku Orange. Tylko w jakim celu mieliby mieć limity hm. 

Podobny temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted (edited)
11 minut temu, iskier napisał:

Tego nie wiemy na pewno - może to przeglądarka nie pozwala na pobieranie większych plików.

Zgadzam się lecz w tym wypadku problem dotyczy trzech komputerów

16 godzin temu, Kevinn napisał:

Próbowałem na 2 laptopach i 1 stacjonarnym ale za każdym razem to samo.

Raczej nie sądzę aby te trzy komputery miały takie same ustawienia ( Chodź tego nie wykluczam )

Podobny temat: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Może mieć kolega rację, ale nie wiemy czy problem był już wcześniej czy pojawił się dopiero teraz ( Chodź tak naprawdę niczego nie można być pewnym na 100% )

Edited by Marcel1
Posted

Jeżeli to wina dostawcy internetu to proponuję pobrać link np. za pomocą JDownloadera . Pobrać ile się da potem w JDownloaderze pauza, restart routera przyznanie nowego IP i pobranie do końca

Posted
W dniu 2.01.2022 o 10:43, Jerzy68 napisał(a):

Tu masz wszystkie Systemy, Windows Serwer, Microsoft Office,  wersji w języku polskim.

Czesc czy jak pobiore z tej strony windowsa 10 to moge go aktywowac kms?

Posted

witam. mam pytanie, czy może ktoś mi podać adres URL z którego mogę podmontować obraz wind10 na zdalnej maszynie aby instalka szła właśnie poprzez URL zamiast z dysku domowego ? może nie w tym wątku napisałem ale nie mogę znaleźć innego ;/