Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,

mam 2 lapki, na których były oryginalne systemy.  Jeden z nich działa, od nowości był na nim win 7, ale chcę wrzucić nowszy system. Instalowałem na różne sposoby win 10, ale zawiesza się w trakcie instalacji lub po, przy ekranie startowym. Po nieudanych próbach zdecydowałem się na win 8.

Na drugim lapku (niestety padł całkowicie) był właśnie ten system i tu pojawia się pytanie czy jest możliwość odzyskania klucza z niego i aktywowania na drugim?

Próbowałem też aktywować system na 180 dni z tematu na forum,  ale wyskakuje błąd. 

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Klucz zapisany w BIOSie będzie pokazywał się pod opcją "OEM Key", 
natomiast klucz użyty do aktualnej instalacji Windowsa - jest wyświetlany pod opcją "Installed Key"

Posted

Podmień dysk i odczytasz klucz.

A tak na przyszłość  to podaje się specyfikacje sprzętu  z czego mamy wróżyć  z fusów  czy wołać wróża Macieja !?

A ten drugi skąd wiesz że padł  całkowicie ?  bo  Ty tak mówisz czy laptop ?

P.S

po co Ci ten klucz ? przecież aktywacje możesz załatwić na " 50  sposobów "  bez najmniejszego problemu tak jak instalację  win nawet i jedenastkę chyba że masz  takiego szrota   z 1 GB ram.

Posted
3 minuty temu, M4T napisał:

Jeśli klucz zapisany jest w biosie, a lapek jest trupem, zostaje zgrać cały bios z kości biosu i zabawa w hexy.

:doh: nie ta liga  to se nie da Panie  Hawranek  :tooth:

Posted

Klucze zapisane w bios-ie i tak są typu oem czyli przypisane do sprzętu, więc przy przenoszeniu to z "legitnością" na bakier. IMO Daj sobie spokój i użyj aktywatora.

Posted
Godzinę temu, Matthletic napisał:

Płyta główna nie dostaje zasilania, pewnie coś się spaliło.

:D

A zasilacz  sprawdziłeś ?

Chciałem odzyskać klucz żeby wszystko było legit, no chyba, że można inaczej.

Nawet D - y sobie nie zawracaj skoda Twojego czasu i nerwów  jedź  z koksem i się nie przejmuj.

Posted
14 godzin temu, stens napisał:

Klucz zapisany w BIOSie będzie pokazywał się pod opcją "OEM Key", 
natomiast klucz użyty do aktualnej instalacji Windowsa - jest wyświetlany pod opcją "Installed Key"

Jak fabrycznie miał win7 to nie te czasy gdzie klucz był w biosie, klucz ma w systemie na dysku, jak dysk padnie i nie ma naklejki to nic nie zrobi, albo jak sformatuje dysk gdzie był oryginalny system , to też kaplica... jak miał fabrycznie win8 i w górę to jest szansa że da się odzyskać z biosu klucz...

Posted

jest na forum coś sprawdzonego?

Oczywiście że jest  np.

DigitalLicense_v3.1.0.

screenshot-37.png

Posted
1 godzinę temu, Matthletic napisał:

Te aktywatory z pierwszej strony google to chyba jakieś fake, jest na forum coś sprawdzonego?

Tu jest porada jak odzyskać klucz z rejestru, a tutaj 

jak edytować rejestr z martwego systemu.