Matthletic Posted December 30, 2021 Report Posted December 30, 2021 Witam, mam 2 lapki, na których były oryginalne systemy. Jeden z nich działa, od nowości był na nim win 7, ale chcę wrzucić nowszy system. Instalowałem na różne sposoby win 10, ale zawiesza się w trakcie instalacji lub po, przy ekranie startowym. Po nieudanych próbach zdecydowałem się na win 8. Na drugim lapku (niestety padł całkowicie) był właśnie ten system i tu pojawia się pytanie czy jest możliwość odzyskania klucza z niego i aktywowania na drugim? Próbowałem też aktywować system na 180 dni z tematu na forum, ale wyskakuje błąd. Quote
stens Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klucz zapisany w BIOSie będzie pokazywał się pod opcją "OEM Key", natomiast klucz użyty do aktualnej instalacji Windowsa - jest wyświetlany pod opcją "Installed Key" Quote
Matthletic Posted December 31, 2021 Author Report Posted December 31, 2021 Jak odpalić ten program na lapku, który nie działa? Na działającym mam aktualnie 8.1 i nie działają na nim kody, które podaje program. Quote
Guest Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 Podmień dysk i odczytasz klucz. A tak na przyszłość to podaje się specyfikacje sprzętu z czego mamy wróżyć z fusów czy wołać wróża Macieja !? A ten drugi skąd wiesz że padł całkowicie ? bo Ty tak mówisz czy laptop ? P.S po co Ci ten klucz ? przecież aktywacje możesz załatwić na " 50 sposobów " bez najmniejszego problemu tak jak instalację win nawet i jedenastkę chyba że masz takiego szrota z 1 GB ram. Quote
VACek Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 Jeśli klucz zapisany jest w biosie, a lapek jest trupem, zostaje zgrać cały bios z kości biosu i zabawa w hexy. P1O likes this Quote
Guest Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 3 minuty temu, M4T napisał: Jeśli klucz zapisany jest w biosie, a lapek jest trupem, zostaje zgrać cały bios z kości biosu i zabawa w hexy. nie ta liga to se nie da Panie Hawranek Quote
VACek Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 13 godzin temu, Matthletic napisał: Na drugim lapku (niestety padł całkowicie) Jak padł, może jednak nie całkowicie Quote
Matthletic Posted December 31, 2021 Author Report Posted December 31, 2021 Płyta główna nie dostaje zasilania, pewnie coś się spaliło. Chciałem odzyskać klucz żeby wszystko było legit, no chyba, że można inaczej. Quote
Rudio Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 Klucze zapisane w bios-ie i tak są typu oem czyli przypisane do sprzętu, więc przy przenoszeniu to z "legitnością" na bakier. IMO Daj sobie spokój i użyj aktywatora. Quote
Guest Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 Godzinę temu, Matthletic napisał: Płyta główna nie dostaje zasilania, pewnie coś się spaliło. Godzinę temu, Matthletic napisał: A zasilacz sprawdziłeś ? Godzinę temu, Matthletic napisał: Chciałem odzyskać klucz żeby wszystko było legit, no chyba, że można inaczej. Nawet D - y sobie nie zawracaj skoda Twojego czasu i nerwów jedź z koksem i się nie przejmuj. Quote
Matthletic Posted December 31, 2021 Author Report Posted December 31, 2021 Oczywiście zasilacz sprawdzony, prawdopodobnie płyta do wymiany, kto wie może coś jeszcze. Te aktywatory z pierwszej strony google to chyba jakieś fake, jest na forum coś sprawdzonego? Quote
kebab Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 14 godzin temu, stens napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klucz zapisany w BIOSie będzie pokazywał się pod opcją "OEM Key", natomiast klucz użyty do aktualnej instalacji Windowsa - jest wyświetlany pod opcją "Installed Key" Jak fabrycznie miał win7 to nie te czasy gdzie klucz był w biosie, klucz ma w systemie na dysku, jak dysk padnie i nie ma naklejki to nic nie zrobi, albo jak sformatuje dysk gdzie był oryginalny system , to też kaplica... jak miał fabrycznie win8 i w górę to jest szansa że da się odzyskać z biosu klucz... Quote
Guest Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 Godzinę temu, Matthletic napisał: jest na forum coś sprawdzonego? Oczywiście że jest np. DigitalLicense_v3.1.0. i Quote
Matthletic Posted December 31, 2021 Author Report Posted December 31, 2021 Wielkie dzięki za pomoc i przy okazji udanego sylwestra, wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Quote
stens Posted December 31, 2021 Report Posted December 31, 2021 1 godzinę temu, Matthletic napisał: Te aktywatory z pierwszej strony google to chyba jakieś fake, jest na forum coś sprawdzonego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tu jest porada jak odzyskać klucz z rejestru, a tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak edytować rejestr z martwego systemu. Quote
Recommended Posts