Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, 

Mam prośbę. Potrzebowałbym system wraz ze sterownikami do laptopa ASUS 53SV.

Męczę się już drugi tydzień, a wciąż coś jest nie tak, próbowałem różnych wersji Windows 7 i różnych sterowników, ale nie osiągnąłem optymalizacji jaka była przed formatem (teraz muli bardziej niż przed - nie da się swobodnie obejrzeć nic w sieci) . Niestety nie mam partycji Recovery. Na naklejce jest kod do Windows 7 Home Prem OA.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

To jest 2 gen intela, pierwsze co bym zrobił to wyczyścił chłodzenie i zmienił paste na procku i gpu, kolejna sprawa to zaryzykował bym i zainstalował na nim Win 8.1.

Jeśli nie masz to też zalecam pomyśleć o ssd.

Posted

Sterowniki jak widzę to nie problem ale już temperatury owszem. Proponuję przegląd chłodzenia a dopiero później instalacja właściwej wersji na którą masz licencję.

PS   ssd to dobra zmiana, jak radzi kolega wyżej.

brygada69 likes this
Posted

Mam ten sam model i zrobiłem mu ugrade na i7-2630qmi i 8gb RAMU 1600mhz system to sobie mam win 8.1 od [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] najbardziej co mnie irytuje w tym modelu to gniazdo ładowania bardzo blisko układu zasilnia a reszta to ujdzie , metalowy palmrest to myślę że nie ma źle...
Nie wiem czy jest jakaś różnica po między SSD bo mam w domi inny lapek z tym samym chipsetem ale SSD od goodram Irdium i jest jakoś zawiawszy en lapek mimo że na i5 2/4, a u siebie mam jakiegoś znacznie starszego samsunga...