Jump to content

Jak zainstalować mac OS 12 monterey

MARCIN_ZIOMEK

Recommended Posts

Szukam aktualnego i dobrego poradnika jak zainstalować hackintosha macOS 12 monterey na chińskiej płycie Atermiter x79g z procesorem Xeon 1650

Fajnie by było jakby ktoś też podesłał kexty bo nie do końca wiem których użyć.

Ps nie posiadam innego komputera z dostępem do macOS

Łap gotowe EFI z kextami, zapewne na Cloverze - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Mam gdzieś instalkę Mojave/Cataliny do wypalenia na pendrive, mogę ci podesłać. Nowszych na początek nie ma co instalować, na Catalinie zobaczysz czy wszystko działa i ewentualnie przejdziesz sobie wyżej.

Co zrobić z EFI? Zinterpretuj sobie mój stary poradnik: 

- oczywiście EFI podajesz to z linko wyżej. 

Co do samego pobierania macOS na Windows - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Inne poradniki:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Generalnie może zabrzmi jak kryptoreklama, ale jakbyś miał jakieś problemy - napisz na forum powyżej - więcej tam speców od macOS niż tutaj u nas gdzie chyba jestem tylko ja i @devhost97:E 

Z Cloverem prościej - wchodzisz  w Options, Boot args i tam dodajesz -v. Robisz exit i potem foto tego, co pokazuje się na ekranie (na czym zatrzyma się log).

Patrz foto.

W dniu 1.12.2021 o 10:53, MARCIN_ZIOMEK napisał:

Szukam aktualnego i dobrego poradnika jak zainstalować hackintosha macOS 12 monterey na chińskiej płycie Atermiter x79g z procesorem Xeon 1650

Fajnie by było jakby ktoś też podesłał kexty bo nie do końca wiem których użyć.

Ps nie posiadam innego komputera z dostępem do macOS

Jeżeli faktycznie chcesz, żeby fajnie Ci działał ten hackintosh bez problemów (i żeby w ogóle się odpalił!) skorzystaj z tego poradnika: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dwie godzinki i będzie po robocie. Wybierasz tylko konfiguracje pod swój procesor, nie wiem którą wersje masz Xeona, ale zakładając, że to V1 to wybierasz Sandy bridge - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Clover działa bardzo średnio na najnowszych macOS, a poza tym gotowe EFI sprawiają więcej problemów niż pożytku, jedynie na laptopach może nie będzie dużo problemów, bo każdy jest identyczny (chociaż i tak nie zawsze). Pozdrawiam