MARCIN_ZIOMEK Posted December 1, 2021 Report Posted December 1, 2021 Szukam aktualnego i dobrego poradnika jak zainstalować hackintosha macOS 12 monterey na chińskiej płycie Atermiter x79g z procesorem Xeon 1650 Fajnie by było jakby ktoś też podesłał kexty bo nie do końca wiem których użyć. Ps nie posiadam innego komputera z dostępem do macOS Quote
razor1995 Posted December 1, 2021 Report Posted December 1, 2021 Łap gotowe EFI z kextami, zapewne na Cloverze - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam gdzieś instalkę Mojave/Cataliny do wypalenia na pendrive, mogę ci podesłać. Nowszych na początek nie ma co instalować, na Catalinie zobaczysz czy wszystko działa i ewentualnie przejdziesz sobie wyżej. Co zrobić z EFI? Zinterpretuj sobie mój stary poradnik: - oczywiście EFI podajesz to z linko wyżej. Co do samego pobierania macOS na Windows - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Inne poradniki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Generalnie może zabrzmi jak kryptoreklama, ale jakbyś miał jakieś problemy - napisz na forum powyżej - więcej tam speców od macOS niż tutaj u nas gdzie chyba jestem tylko ja i @devhost97 Hells Angels, devhost97 and MARCIN_ZIOMEK like this Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted December 1, 2021 Author Report Posted December 1, 2021 Ogólnie próbowałem z różnymi efi znalezionymi na internecie, z różnymi wersjami macos, wyłączałem wirtualizację w biosie itd ale zawsze kończy się albo restartem lub błędem (panic) Co może być przyczyną? Quote
razor1995 Posted December 1, 2021 Report Posted December 1, 2021 Legacy boot włączone w UEFI? Wyłączony secure boot? Pokaż foto tego błędu Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted December 1, 2021 Author Report Posted December 1, 2021 Dokładnie tak wygląda jak na tym zdj Potem system się przez chwilę ładuje po czym restart Próbowałem także z opencore ale jedyne co to cały czas stoi na czarnym tle Quote
razor1995 Posted December 1, 2021 Report Posted December 1, 2021 Zbootuj go z flagą "-v" (bez cudzysłowu), pokaże to log z konsoli. Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted December 1, 2021 Author Report Posted December 1, 2021 1 minutę temu, razor1995 napisał: Zbootuj go z flagą "-v" (bez cudzysłowu), pokaże to log z konsoli. Clovera czy opencore? Bo mam dwa różne pendrive z obydwoma A plik z logami który generuje opencore na pendrive jest pusty Quote
razor1995 Posted December 1, 2021 Report Posted December 1, 2021 Z Cloverem prościej - wchodzisz w Options, Boot args i tam dodajesz -v. Robisz exit i potem foto tego, co pokazuje się na ekranie (na czym zatrzyma się log). [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Patrz foto. Quote
RetroN Posted January 29, 2022 Report Posted January 29, 2022 W dniu 1.12.2021 o 10:53, MARCIN_ZIOMEK napisał: Szukam aktualnego i dobrego poradnika jak zainstalować hackintosha macOS 12 monterey na chińskiej płycie Atermiter x79g z procesorem Xeon 1650 Fajnie by było jakby ktoś też podesłał kexty bo nie do końca wiem których użyć. Ps nie posiadam innego komputera z dostępem do macOS Jeżeli faktycznie chcesz, żeby fajnie Ci działał ten hackintosh bez problemów (i żeby w ogóle się odpalił!) skorzystaj z tego poradnika: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dwie godzinki i będzie po robocie. Wybierasz tylko konfiguracje pod swój procesor, nie wiem którą wersje masz Xeona, ale zakładając, że to V1 to wybierasz Sandy bridge - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Clover działa bardzo średnio na najnowszych macOS, a poza tym gotowe EFI sprawiają więcej problemów niż pożytku, jedynie na laptopach może nie będzie dużo problemów, bo każdy jest identyczny (chociaż i tak nie zawsze). Pozdrawiam Quote
Recommended Posts