Dementor Posted February 12, 2023 Report Posted February 12, 2023 W dniu 30.11.2021 o 13:21, Xardas14 napisał(a): Znaczy sa wrzucone ale czasem soe krzyczą bo moze jako wirusa go wykryć , dzis wieczorem na mega będe obrazy wrzucać jak coś JA nie widzę tego aktywatora, gdzie on jest. Quote
Groszek1962 Posted February 13, 2023 Report Posted February 13, 2023 Dementor otwórz obraz pliku i jest Folder DODATKI. Pozdro Dementor likes this Quote
Dementor Posted February 18, 2023 Report Posted February 18, 2023 W dniu 28.11.2021 o 11:44, Xardas14 napisał(a): *Są to czyste obrazy z MSDN, wersja aktualizacji jest aktualna na dzień kompilacji obrazów. *Zintegrowany bypass TPM /SecureBoot oraz NRO - możlwośc nstalacj oraz aktualizacji z poziomu systemu + akrtywowane utowrzenie konta lokalnego Hej, chciałem zaktualizować mój windows 10 pro do tej wersji i wyskoczyło mi, że procesor nie obsługiwany, TPM2ibezpieczny rozruch. Czyli nie zainstaluje go? To nie miała być wersja, którą na starym sprzęcie można zainstalować? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Tominjo87 Posted February 19, 2023 Report Posted February 19, 2023 W dniu 10.02.2023 o 13:58, Dziadek13 napisał(a): Czym nagrywałeś na pendrive?. Jak rusfusem to chyba zaznaczyłeś to co na foto poniżej. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Gdzie w rufusie są te opcje? Quote
Ryzenek Posted February 19, 2023 Report Posted February 19, 2023 7 minut temu, Tominjo87 napisał(a): Gdzie w rufusie są te opcje? Wybierasz iso i klikasz na start i wyświetli ta opcja do wyboru Quote
Tominjo87 Posted February 19, 2023 Report Posted February 19, 2023 No właśnie zrobiłem obraz i tych opcji nie miałem do wyboru po wyborze start, ale na szczęście poszło wszystko i działa. A pytanie, jest jakis hack albo gdzieś opis jak obejść tworzenie konta microsoft? Jak to autor ominął?:) Quote
stentsk Posted February 24, 2023 Report Posted February 24, 2023 Witam. Też nie miałem tych opcji w Rufusie, ale instalacja poszła ok. Zainstalowana wersja to 22621.1 i pobierała na WU aktualizację m.in. 2023.01 i 2023.02. Ktoś wie jak wymusić to menu w Rufus? Quote
Dziadek13 Posted February 24, 2023 Report Posted February 24, 2023 15 godzin temu, stentsk napisał(a): Ktoś wie jak wymusić to menu w Rufus? To menu otwiera się po kliknięciu start. Tak w rufus 3.12 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A tak w rufus 3.20 Quote
execor Posted February 24, 2023 Report Posted February 24, 2023 Co to za okropny hosting? Wrzucisz na google lub mega? Internet 600Mb/s, a pokazuje mi 8 dni do końca... Quote
Tominjo87 Posted February 28, 2023 Report Posted February 28, 2023 To menu w rufusie pokazuje się tylko w tej wersji kompilacji, czy z każdym ISO win11? Quote
maxloco Posted May 1, 2023 Report Posted May 1, 2023 Z tego co wyczytałem to ta opcja Windows User Experience w Rufusie jest od wersji 3.20 więc sam pobieram z ciekawości oryginał 11 i sprawdzę to opisze. Jeśli to działa to modować można samemu pod siebie Quote
userek123 Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 Witam. Czy dałoby radę wrzucić iso na jakiś normalny hosting typu Mega czy Gdrive? Pytam o to ,ponieważ ten obecny to jakiś dramat i nie da się normalnie pobrać - tzn. rozpoczyna się pobieranie i pobiera ale maksymalnie do połowy i zrywa połączenie a po wybraniu wznowienia zamiast kontynuować to zaczyna pobierać od nowa i tak w kółko (próbowałem kilka jak nie kilkanaście razy). Ewentualnie jeśli nie autor to czy ktokolwiek z forumowiczów komu bezproblemowo udało się pobrać to mógłby wrzucić i podać linka? Quote
stens Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 5 godzin temu, userek123 napisał(a): tzn. rozpoczyna się pobieranie i pobiera ale maksymalnie do połowy i zrywa połączenie Normalnie pobiera 10MB/s, bez przerw. Quote
Biblioteka Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 Windows 11 23H2 22631.2506. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dalej już rufus i po problemie. Te wersje są normalne bez żadnych przeróbek. Quote
userek123 Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 3 godziny temu, stens napisał(a): Normalnie pobiera 10MB/s, bez przerw. Tu gdzie obecnie przebywam prędkość łącza oscyluje w granicach 7-8MB/s no i niestety jest tak jak wyżej napisałem - pobiera plik maksymalnie do połowy i zrywa a po wznowieniu pobieranie rozpoczną się od nowa. Nie wiem dlaczego tak się dzieje. Z Mega czy Google Drive nie ma takiego problemu. Quote
userek123 Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 7 minut temu, Biblioteka napisał(a): Windows 11 23H2 22631.2506. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Dalej już rufus i po problemie. Te wersje są normalne bez żadnych Zależy mi żeby była to wersja która ma już zaimplementowane/aktywowane - NET Framework i Direct Play (do starszych gier i programów z których też korzystam),z obejściem wymogów TPM i Secure Boot (gdyż jest to sprzęt oficjalnie nieobsługiwany) oraz z zaimplementowanym NRO (by nie musieć wklepywać ręcznie komendy oobe\bypassnro podczas instalacji). Właśnie dlatego zależy mi na tym obrazie bo posiada wszystko to czego potrzebuję. Biblioteka likes this Quote
Biblioteka Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 To można wejść w Panel Sterowania-Programy i funkcje. I po lewej na górze jest włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows. I tam sobie wybrać co się chce. Quote
userek123 Posted November 7, 2023 Report Posted November 7, 2023 1 minutę temu, Biblioteka napisał(a): To można wejść w Panel Sterowania-Programy i funkcje. I po lewej na górze jest włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows. I tam sobie wybrać co się chce. Ja o tym wiem doskonale. Ale skoro jest możliwość żeby to działało "out of box" to dlaczego nie? Poza tym jest też dla mnie bardzo istotne to by omijanie wymagań TPM,Secure Boot oraz przede wszystkim założenie konta lokalnego było skonstruowane tak by z poziomu instalatora nie było trzeba wykonywać żadnych dodatkowych czynności. No i obraz który został tu udostępniony ma wszystko to czego mi trzeba a jedyny problem jest taki że nie można (przynajmniej u mnie) normalnie go pobrać z tego hostingu. W związku z tym miałem nadzieję że autor lub ktoś z forumowiczów udostępni mi ten obraz z innego serwisu hostującego - np z Mega lub Gdrive. Biblioteka likes this Quote
MarekT Posted November 26, 2023 Report Posted November 26, 2023 Ściągnąłem obraz W11_23H2_PLK.iso z foldera WINDOWS, a tu niespodzianka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
baloniasty Posted November 26, 2023 Report Posted November 26, 2023 Dokładnie też dziś pobrałem i mam to samo. Czy to jest poprawny obraz do instalacji Windows 11? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ampa Posted November 26, 2023 Report Posted November 26, 2023 Piszecie o jakimś przerabianym iso więc możliwe. Quote
balusiek Posted November 26, 2023 Report Posted November 26, 2023 Windows serwer omija ograniczania win11, dzięki czemu można zaktualizować system na niewspieranym sprzęcie. Quote
Xardas14 Posted November 26, 2023 Author Report Posted November 26, 2023 4 godziny temu, MarekT napisał(a): Ściągnąłem obraz W11_23H2_PLK.iso z foldera WINDOWS, a tu niespodzianka [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To windows 11 dysków z dynamic update jest fix na windows server bo ściąga ograniczenia Quote
odyn1982 Posted November 27, 2023 Report Posted November 27, 2023 W dniu 26.11.2023 o 12:46, Xardas14 napisał(a): To windows 11 dysków z dynamic update jest fix na windows server bo ściąga ograniczenia A możesz po polsku to napisać ze znakami interpunkcyjnymi abym mógł zrozumieć sens? Quote
tomaszswdn Posted December 5, 2023 Report Posted December 5, 2023 Panowie nie jestem w temacie i może zadam głupie pytanie. Obraz tej modyfikacji ma ponad 6 gb , jak ja zainstalować z płyty? da się w ogóle? Jak się instaluje takiego windowa ? Quote
stens Posted December 6, 2023 Report Posted December 6, 2023 6 godzin temu, tomaszswdn napisał(a): jak ja zainstalować z płyty? Płyty DVD+R DL do Nagrywania Dwuwarstwowa 8,5GB a prndrive prawie "bez ograniczeń" LAGUNA likes this Quote
tomaszswdn Posted December 6, 2023 Report Posted December 6, 2023 4 godziny temu, stens napisał(a): Płyty DVD+R DL do Nagrywania Dwuwarstwowa 8,5GB a prndrive prawie "bez ograniczeń" Wytarczy zgrac na pendrajwa czy trezeba robic jakas bootowalna wersje?Jak to sie robilo? Quote
stens Posted December 6, 2023 Report Posted December 6, 2023 Sciągasz Rufusa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] LAGUNA likes this Quote
plopki Posted December 9, 2023 Report Posted December 9, 2023 Mam pytanie trochę z innej beczki. Z pozostałości po upgradeach komputerów została mi platforma na socket 1155 (a nawet dwie), czyli intel 2 i 3 generacji. Instalowałem z użyciem WinToHDD (jest szybciej niż bawić się pendrajwami) różne wersje Win11 (mody też) i jeśli w płytę był włożony i5 2500k, lub i7 2600k, to nie było żadnych problemów z uruchomieniem nawet z oryginalnym Win11. Problem pojawił się po zainstalowaniu Xeona E3-1230, czyli teoretycznie i7 2600 bez grafiki - już zainstalowany windows (działający na i5 2500k) przestał się uruchamiać, praktycznie od razu przy ładowaniu robił się czarny ekran i tylko reset pomagał. Podobnie sprawa miała się z Xeonem E3-1230 v2, czyli odpowiednik i7 3770 bez grafiki. W drugim przypadku pomogło zainstalowanie konkretnie tej modyfikacji, działa z Xeonem E3-1230v2, natomiast z E3-1230 już nie. Pytanie jest, czego sprzętowo nie ma w Xeonach, a jest w i5/i7, że nie "wywalają się" zaraz na początku ładowania sytemu? A może to właśnie coś jest, jako, że to serwerowe procki, ale nie działa poprawnie (bo np to wczesna wersja), jak w nowszych generacjach i5/i7, które są wymagane dla poprawnego działania Win11? Może wystarczy w tym drugim przypadku, tylko coś w BIOSie wyłączyć? Zasadniczo, nie jest to słaby sprzęt (jeszcze ze 3-4 lata temu była opinia, że i7 2600k wystarcza do wszystkiego), więc na taki sprzęt nie potrzebuję okrojonych wersji Win11, ważne, żeby chodził z Xeonem. Quote
Recommended Posts