Jump to content

Windows 11 24H2 + 23H2 + TPM / SecureBoot Patch + BypassNRO + .NET Framework 3.5 + Aktywowany DirectPlay Luty 2025

Recommended Posts

Posted (edited)

Windows 11  24H2 + 23H2 +  TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5  Wszystkie Edycje

wersja 23H2 ostatnia dla starszych procesorów bez instrukcji SSE 4.2  ( POPCNT)

(każdy update będę robić co 3 miesiące bądź wyjściu nowszej wersji)

* Home
* Home N
* Pro
* Pro N

* Enterprise

* Education

* Pro Education

* Pro for Workstations

* Enterprise N

* Education N

* Pro Education N

* Pro N for Workstations

* Home Single Language

*Enterprise for Virtual Desktops

*loT Enterprise

Informacje Ogólne:

*Są to czyste obrazy z MSDN, wersja aktualizacji jest aktualna na dzień kompilacji obrazów.

*Zintegrowany bypass TPM /SecureBoot oraz NRO  - możliwość instalacji oraz aktualizacji z poziomu systemu + aktywowane utworzenie konta lokalnego

*boot.win - zintegrowano sterowniki F6 dla Intel RST ( nie widzi dysków NMVE )

*Posiadają zintegrowany .Net Framework 3.5 (w tym 2.0) , wymagany dla uruchomienia starszych aplikacji

*Automatyczne czyszczenie WinSxS 

*Dzięki kompresji install.wim  do ESD obrazy zajmują dużo mniej miejsca

*Wybór wersji możliwy poprzez dodanie EI.cfg

*Aktywowany DirectPlay

*Aktywator wrzucony w  folder Dodatki  w katalogu głównym obraz, permanentnie aktywuje wybrana wersje pod Hardware sprzętu 

*Folder dodatki zawiera:

Windows Media Center

Gadżety Wndows

Gry z Windows 7

Aktywator

Usuwanie Znaku Wodnego

Dynamic Update - aktualizacja OS na niewspieranym sprzęcie

Dla zainteresowanych w folderze  dostępny jest też  inne pakiety :) 

Linki do Pobrania:

FEX.NET

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Edited by Xardas14
UPDATE LUTY 2025
Posted
3 minuty temu, godfather napisał:

W folderze windows 11 sa dwie wersje. Mozesz dodać dla jasności np date aktualizacji moda?

Obie sa z dzisja wersja MOD na bazie Windows 10 zeby mozna bylo wgrac na starszy sprzet ( bez tpm , secure boot)

jorgusek and JanKo6 like this
Posted
W dniu 28.11.2021 o 21:16, godfather napisał:

W folderze windows 11 sa dwie wersje. Mozesz dodać dla jasności np date aktualizacji moda?

Luzem jest w katolgu archiwum skad pobierasz 

Posted
Teraz, DamianXIX napisał:

To musisz dorzucic na google drive, bo tam nie ma :) ale dzięki za szybką odpowiedź. 

Znaczy sa wrzucone ale czasem soe krzyczą bo moze jako wirusa go wykryć , dzis wieczorem na mega będe obrazy wrzucać jak coś

jorgusek likes this
Posted
30 minut temu, DamianXIX napisał:

Jeszcze jedno, mam nadzieję ostatnie pytanie, to jest czysta wersja systemu i normalnie aktualizacje można instalować? 

Czysty jedynie dodamy EI.cfg  oraz wsyztkoe mozliwe wersie systemu 

jorgusek likes this
Posted

Witam wszystkich,
interesuje mnie czysta wersja Windowsa 11 z podstawowym pakietem optymalizacyjnym.
Autor tematu pisze , że jest to taka właśnie.
Po przeskanowaniu ESET-em wykryło mi kilka niepożądanych aplikacji takich jak: win32/utorrent.c oraz Win64/RecoverKeys.A.

Proszę o sprawdzenie.

Posted
Teraz, inotsee napisał:

Witam wszystkich,
interesuje mnie czysta wersja Windowsa 11 z podstawowym pakietem optymalizacyjnym.
Autor tematu pisze , że jest to taka właśnie.
Po przeskanowaniu ESET-em wykryło mi kilka niepożądanych aplikacji takich jak: win32/utorrent.c oraz Win64/RecoverKeys.A.

Proszę o sprawdzenie.

W środku jest aktywator 2 paki w katalogu głównym,  które antyworus wykrywa jako wirus

Boss26 likes this
Posted
43 minuty temu, ampa napisał:

A ta łatka to nie czasem od nvidi a nie systemowa

No sam się zastanawiam bo niektóre portale piszą że to Windows i jego najnowsza wersja, inne że to sterownik GeForce, a jeszcze inne że oprogramowanie GeForce experience 

Posted

Bo to  oprogramowanie GeForce experience, ci co mają sam sterownik tego nie doświadczyli (przynajmniej mi się w oczy nie rzuciło), nvidia nie wypuściła sterownika beta który to naprawia tylko to oprogramowanie, więc to jest raczej przyczyną. Z resztą nvidia nie po raz pierwszy dała ciała przy nowym systemie ze sterami.

Posted

Tylko że ja wrzucam wszystkie obrazy jakie udostępniam do jedego folderu dlatego tak jest mozna wybrac dodatkowo to co potrzbne. 

Każdy obraz zajmuje mniej niż te 20 łącznie wszystkie dużo więcej zajmują