adrian54 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 witam.jak wgrać na tablecie chuwi hi12 z androidem 5 Windowsa 10 i pozbyć sie androida?mam tyko 16gb pamięci procesor intel atom z8350 4gb ram bootowanie z pendriwie nic nie daje zawsze uruchamia sie android.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek13 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Może trza w biosie przestawić bootowanie zajrzyj do zakładki boot widać tam że system jest na EFI tam ustaw z czego chcesz zabotować system na pendrive musi też być na EFI lub wyłącz secure boot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Dodam że Win 10 musi być w wersji 32 bit Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian54 Posted November 18, 2021 Author Report Share Posted November 18, 2021 mam 32 bit.i w biosie nie ma secure boot.jak ustawic rufusa ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adrian54 Posted November 18, 2021 Author Report Share Posted November 18, 2021 ktoś pomoże? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziadek13 Posted November 18, 2021 Report Share Posted November 18, 2021 Pisałem że system jest na EFI i że można wyłączyć secure boot jak by był na mbr, ale jak nie ma to trza nagrać na EFI i wybrać bootowanie z usb powinno bez problemu iść, podczas instalacji w10 wybierasz na nowo partycje czyli usuwasz androida i dalej instalujesz już w10 32bit. Tylko pytanie masz 16GB dysku na pewno mmc to nie wiem czy w10 się zmieści, ja mam kiano i 32GB mmc a zostaje mi tylko 14GB wolnego wszystkie programy mam na karcie sd, chyba będzie trzeba poszukać w8 lub 8.1 i sprawdzić ile miejsca zajmują bo w ori chyba był w8. Wyłącz to zaznaczone strzałką to wystartujesz z usb. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts