GT500s Posted October 24, 2021 Report Share Posted October 24, 2021 Windows 8.1 with Clean Project Spis treści: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tadziu123, marcin23imk, Banisca and 5 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 Windows 8.1 with Clean Update Nietypowo zaktualizowane systemy Windows 8.1, którą podstawą jest pierwszy oficjalny obraz ISO wydany 17 października 2013 (bez Update 1, Update 3). W systemach został uaktywniony .NET Framework 3.5 (nadal używany pakiet) oraz DirectPlay (do gier). Systemy zostały zaktualizowane stopniowo: Update 1 -> Update 3 -> aktualizacje do dnia publikacji - tak wyeliminowałem aktualizacje zastąpione, które zaśmiecały system oraz uważane za telemetryczne (śledzące). Zostały również usunięte Windows Apps, które i tak nie są wspierane przez Microsoft. Do pracy nad systemami został użyty skrypt mojego autorstwa: WinUpdater Informacje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] FAQ – często zadawane pytania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jorgusek, Wywlekacz, tadziu123 and 12 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 Windows 8.1 with Clean Mod Premiera - wkrótce... Chopek, tadziu123, JanKo6 and 4 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 Programy, których używamy po instalacji tzw. "must have" Aktualizacje [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hip3r, Chopek, razor1995 and 4 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted October 24, 2021 Author Report Share Posted October 24, 2021 Tweak'i, których używamy po instalacji tzw. "must have" Centrum Akcji - usunięcie ikony z tray'a (obok zegara) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chopek, razor1995, jorgusek and 4 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted October 25, 2021 Author Report Share Posted October 25, 2021 O co chodzi z WinUpdater? Już niebawem... tadziu123, erpl, razor1995 and 2 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted November 11, 2021 Author Report Share Posted November 11, 2021 Aktualizacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ziomek1993, tadziu123, piotr55 and 4 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted December 18, 2021 Author Report Share Posted December 18, 2021 Aktualizacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6, razor1995, Chopek and 3 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
darekols Posted December 22, 2021 Report Share Posted December 22, 2021 Bardzo serdecznie dziękuję. PS. Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku. hip3r likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted January 12 Author Report Share Posted January 12 UWAGA!!! Jakieś ameby, k*rwy, p*zdy społeczne sprzedawały wydane przeze mnie i pewnie innych systemy! Nie pozwolę sobie, żeby ktoś jeździł na moim garbie! Podziękujcie tym Ch*jom za oznakowania systemu oraz hasła do archiwów. Aktualizacja: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ankieta [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tadziu123, RemixPL1994, hip3r and 3 others like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
hip3r Posted January 31 Report Share Posted January 31 Połączyłem wersję x32 i x64 w jedno ISO (Instalator Windows 10) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 and piotr55 like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardBASS Posted February 6 Report Share Posted February 6 Hasło do archiwum ? na priv ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gregor2302 Posted February 6 Report Share Posted February 6 Czytaj pierwszy post. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted February 6 Report Share Posted February 6 44 minuty temu, HardBASS napisał: Hasło do archiwum ? hip3r likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
HardBASS Posted February 7 Report Share Posted February 7 Dzięki jak mogłem tego nie zauważyć ehhh Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek Posted February 11 Report Share Posted February 11 W dniu 31.01.2022 o 12:17, hip3r napisał: Połączyłem wersję x32 i x64 w jedno ISO (Instalator Windows 10) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Chciałem przetestować na virtualbox, ale nie da się. 32bit wysypuje komunikatem o zagubionych plikach od razu na starcie, a 64bit po uruchomieniu instalatora - brak sterowników urządzeń. Zaznaczam, że próbowałem wybierać 8.1 i 10 na virtualboxie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hip3r Posted February 11 Report Share Posted February 11 3 godziny temu, boniek napisał: Chciałem przetestować na virtualbox, ale nie da się. 32bit wysypuje komunikatem o zagubionych plikach od razu na starcie, a 64bit po uruchomieniu instalatora - brak sterowników urządzeń. Zaznaczam, że próbowałem wybierać 8.1 i 10 na virtualboxie. Ja sprawdzałem tą modyfikacje w VirtualBox i na start wybrałem że jest to Windows 10 i działało, jak się wybierze wpierw Windows 8.1 a potem zmieni na Windows 10 to nie będzie to samo, co jakby na początku się wybrało Windows 10. Może masz jakąś starą wersję VirtualBox ja zwykle odpalam systemy na najnowszej wersji Virtualbox. Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniek Posted February 11 Report Share Posted February 11 18 minut temu, hip3r napisał: Ja sprawdzałem tą modyfikacje w VirtualBox i na start wybrałem że jest to Windows 10 i działało, jak się wybierze wpierw Windows 8.1 a potem zmieni na Windows 10 to nie będzie to samo, co jakby na początku się wybrało Windows 10. Może masz jakąś starą wersję VirtualBox ja zwykle odpalam systemy na najnowszej wersji Virtualbox. Kombinowałem na wszelkie sposoby, lecz fakt taki, że nie używam najnowszej wersji vm i do tego jeszcze jest to przeróbka na wer. portable. Ale spoko, przetestuje się w weekend na "żywym" sprzęcie hip3r likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek890127 Posted February 13 Report Share Posted February 13 Czyn się różni wersja core od pro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radzior2010 Posted February 13 Report Share Posted February 13 21 minut temu, Adek890127 napisał: Czyn się różni wersja core od pro? Adek890127 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jerzy68 Posted February 14 Report Share Posted February 14 12 godzin temu, Radzior2010 napisał: Dla mnie Core to wersja Home, porównaj, opisy różnic znajdziesz ww internecie. hip3r likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted February 14 Author Report Share Posted February 14 Niestety w tym miesiącu wydania nowego nie będzie, po prostu nie chce mi się, a mam na głowie parę rzeczy jeszcze do dopięcia na ostatni guzik w życiu osobistym, więc sorry. hip3r and marcin23imk like this Link to comment Share on other sites More sharing options...
hip3r Posted February 14 Report Share Posted February 14 3 godziny temu, Jerzy68 napisał: Dla mnie Core to wersja Home, porównaj, opisy różnic znajdziesz ww internecie. Core jest to wersja Windows 8/8.1 bez żadnego dopisku, Core jest odpowiednikiem Windows 10/11 Home. 15 godzin temu, Adek890127 napisał: Czyn się różni wersja core od pro? Wersja Pro ma funkcję takie jak dołączanie do domeny, Bitlocker i inne których większość użytkowników nie używa, do używania w domu lepiej wybrać wersję Core. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adek890127 Posted February 14 Report Share Posted February 14 5 godzin temu, hip3r napisał: Core jest to wersja Windows 8/8.1 bez żadnego dopisku, Core jest odpowiednikiem Windows 10/11 Home. Wersja Pro ma funkcję takie jak dołączanie do domeny, Bitlocker i inne których większość użytkowników nie używa, do używania w domu lepiej wybrać wersję Core. ok dzieki piotr55 likes this Link to comment Share on other sites More sharing options...
hip3r Posted March 14 Report Share Posted March 14 W dniu 14.02.2022 o 11:35, GT500s napisał: Niestety w tym miesiącu wydania nowego nie będzie, po prostu nie chce mi się, a mam na głowie parę rzeczy jeszcze do dopięcia na ostatni guzik w życiu osobistym, więc sorry. Marcowego wydania też nie będzię? Link to comment Share on other sites More sharing options...
GT500s Posted March 15 Author Report Share Posted March 15 Projekt zamknięty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts