dudus2072 Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Czy jest możliwość wgrania na nowo moduł windows update i windows defender przez polecenie w PowerShell ? Bo kiedyś całkowicie za pomocą skryptów po usuwałem te dziadostwa, a teraz gdy potrzebny jest mi sklep windows store to bez tych dwóch usług sklep nie łączy się z internetem bo niby wymagane do działania sklepu jest win update i defender a ja już tego niestety nie mam w swoim win 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Nie, tylko instalacja systemu od nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 21, 2021 Report Share Posted October 21, 2021 Jak ktoś używa skryptów to powinien zrobić przed tym kopię rejestru, ale widać w pogoni na wyłączaniem zbędnych rzeczy czy jakiegoś szpiegowania traci się nie tylko głowę ale perspektywiczne myślenie niestety też. Kwestia czy wyciąłeś czy tylko wyłączyłeś, jak to drugie to jakaś szansa jest. VACek likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudus2072 Posted October 21, 2021 Author Report Share Posted October 21, 2021 Nie wiem nie pamiętam już dawno to było. Ale program pobierałam tutaj, stąd od was. Windows update to to na pewno jest tyle że jakoś zablokowane bo po ręcznym włączeniu usługi i wybraniu wyszukaj aktualizacje to tylko mieli i mieli po czym wyskakuje jakiś błąd i usługa umiera i tak w koło macieju to samo. A defender to całkowicie usunięty, sam własnoręcznie go wywaliłem z systemu sugerując się poradnikiem na youtubie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
m4s Posted October 22, 2021 Report Share Posted October 22, 2021 Jeżeli usunąłeś - to bezpowrotnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudus2072 Posted October 22, 2021 Author Report Share Posted October 22, 2021 a resetowanie ustawień do stanu początkowego z zachowaniem istniejących plików coś da, czy nic? Godzinę temu, m4s napisał: Jeżeli usunąłeś - to bezpowrotnie To wyślij mi swój folder z defenderem to ja sobie go wrzucę tam gdzie ma być i w ten sposób będę miał 1 problem z głowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ampa Posted October 22, 2021 Report Share Posted October 22, 2021 Możesz spróbować resetowania lub aktualizacji z zachowaniem danych ale to chyba nie przyniesie efektów o ile się w ogóle powiedzie. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudus2072 Posted October 22, 2021 Author Report Share Posted October 22, 2021 9 godzin temu, ampa napisał: Możesz spróbować resetowania lub aktualizacji z zachowaniem danych ale to chyba nie przyniesie efektów o ile się w ogóle powiedzie. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Pewnie by dało bo na partycji D mam kopie całego systemu cyt: recovery Tylko za bardzo nie chce tego robić bo po 1 system cofnie się do starej komplikacji systemu a po 2 pomimo tego że niby jest opcja zachowania istniejących plików to i tak półowy tego co aktualnie mam zainstalowane na laptopie to w magiczny sposób po prostu gdzieś tam wyparuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
37linx3 Posted October 22, 2021 Report Share Posted October 22, 2021 Podobny problem jest opisany i naprawiony. Jak, zobacz w tym linku: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Możesz próbować także naprawy "nakładkowej", która to nadpisze system bez utraty danych, patrz: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nakładkę z powodzeniem stosowałem w Win XP i Win 7 w Win 10 nie praktykowałem, lecz z opisu wynika, że działa. System wstawał bez problemów, wszystkie aplikacje działały bez problemu. Win 7 tracił sterowniki graf. lecz było to chyba spowodowane brakiem podpisu cyfr. Próbuj pierwszej metody - opis zachęcający. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dudus2072 Posted October 23, 2021 Author Report Share Posted October 23, 2021 No i już wszystko działa jak należy. Wystarczyło usunąć zawartość pliku Host i sklep i wndows update znów ma połączenie z internetem:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jens069 Posted November 11, 2021 Report Share Posted November 11, 2021 Hello, unfortunately, this is not possible, it is only the ability to load windows from scratch, i.e. the format of the entire computer, but it does not take long if you have to do it, then the computer will not be so muddy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts