kamcio100 Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Siemka, mam pytanie, czy byłaby możliwość odpalić System Windows 10 z adaptera dysku 2,5 pod usb na działającym komputerze ?? Może to skomplikowane ale już rozwijam. Ostatnio wymieniałem dysk w starym laptopie na dysk SSD , to bym Asus i tam aby dostać się do dysku trzeba było ściągać cały górny panel razem z klawiaturą więc roboty jest dosyć sporo.. Wymieniłem dysk, zainstalowałem Windows i jest ok, tylko że zapomniałem zgrać do pliku kopii zapasowej Firefox , i teraz tutaj całe pytanie, czy jest jakoś szansa aby jakoś na wirualnej maszynie odpalić ten system windows na tym starym dysku podpiętym pod USB ? Już żeby nie montować go na nowo w lapotpie tylko z adaptera go wystartować jakoś bez robienia obrazu dysku ? No chyba że jest jakaś możliwość aby foldery przenieść które odpowiadają za Hasła, Zakładki i Historię Mozilli ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Możesz podmienić pliki i powinno działać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcio100 Posted October 18, 2021 Author Report Share Posted October 18, 2021 Kurde bo właśnie tak chciałem zrobić ale pliki które są w C:\Users\odtak\AppData\Local Podmiana tych plików nie pomogła ... Chyba ze są gdzie indziej odpowiedzialne za to ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 Po co montowac do maszyny wirtualnej. Przegraj katalog profilu i po sprawie. Znaczy zawartość, bo jak przegrasz z tą dziwną nazwa to potem musisz ja wpisać do pliku ini by FF wiedział co odpalać. jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcio100 Posted October 18, 2021 Author Report Share Posted October 18, 2021 No ale to te dane czyli Historia , Zakładki , Hasła ? Bo raczej nie w Program Files ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 wrzuć w adres about:support i zobaczysz ścieżkę do obecnego profilu. Analogicznie szukaj na starym dysku. jest pierdyliard informacji o przenoszeniu profili w FF, chwila szukania i po sprawie. Nawet nie warte zakładania tematu jak sobie z podmianą dysku poradziłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamcio100 Posted October 18, 2021 Author Report Share Posted October 18, 2021 No to racja, okej to temat do zamknięcia i wywalenia. Dzięki za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s3ba__ Posted October 18, 2021 Report Share Posted October 18, 2021 FF ma swój profil w appdata/roaming, kopiujesz i działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts