Jump to content

WINDOWS 11 PRO update 5 GHOST SPECTRE

Ingnito

Recommended Posts

Osobiscie mam mieszane wrazenie z Spectre. Muli to jedno. Dwukrotnie podchodzilem do niego i dwukrotnie lapalem wirusa.  Niby sprawdzenie antiwirem nic nie wskazywało. Musiałem wyzerowac disk i zainstalowałem Conana i wsztsto wrociłó do normy. Oby to byl tylko  moj osobisty przypadek. Warto na to zwrocic uwage gdy ktos loguje się do innych instytucji.

8 godzin temu, Cardio napisał(a):

Osobiscie mam mieszane wrazenie z Spectre. Muli to jedno. Dwukrotnie podchodzilem do niego i dwukrotnie lapalem wirusa

Wirusa? W jakim momencie od razu po zainstalowaniu systemu był ten wirus czy po jakimś czasie jak coś pobrałeś? Muli.... u mnie działa perfectooo ;)

Jakim programem wykryłeś, że masz tego wirusa i czy pamiętasz co to był za wirus?

Nie   Od razu, ale po czasie. Mulił za każdym razem , szczególnie na poczatku. Mam Lenowo i 5, 8 gbramu,  2,5 procesor. Wykrywał Avast. Niestety nie wiem jaki to wirus.  Komunikaty pojawiały się gdy logowałem się np. Do banku. Teraz zaś na dalej avasta i nie o mam tych pr9blemow. Mam nadzieje ze moje dane nie poszły. 

9 minut temu, Cardio napisał(a):

Komunikaty pojawiały się gdy logowałem się np. Do banku. Teraz zaś na dalej avasta i nie o mam tych pr9blemow. Mam nadzieje ze moje dane nie poszły. 

Gratuluję wyobraźni,tylko człek nieodpowiedzialny loguje się do banku na obcych modach.  :22

@Cardio

Jak korzystasz z bankowości to doinstaluj sobie coś jeszcze do tego avasta ,bo sam jest słabiutki.(tam co sie pojawił ten niby wirus to mógł być też fałszywy alarm właśnie avasta) .

Doinstaluj sobie obok ten darmowy programik.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Fajna sprawa ,ale już płatny jest ESET Security Pack 3+3

Cardio likes this

W dniu 17.01.2023 o 08:12, Pio2411 napisał(a):

To moje drugie podejście do tego moda , ale ten sam problem .Kiedy mam otwartą przeglądarkę firefox na pełny ekran ,brak dostępu do paska zadań windows .

Jak nacisnę flagę, pasek i menu się pojawia ,po najechaniu kursorem nic się nie dzieje .Sterowniki karty graficznej instaluje "własne" zawsze te same.

Ogólnie system bardzo dobry .

Windws11 pro superlite

a nie masz może karty graficznej AMD?

To user Firefox Browser with AMD GPU if you getting freeze/hangs while copy link or text. ➡️ solution: Go to "about:config" and find "accessibility.force_disabled" set to 1 & restart browser.

W10 był spoko tego moda, ale w11 mam problem z spolszczeniem, bo niby wgra się Plka, a po ponownym uruchomieniu już mam z powrotem angielski... i tak już miałem na 4rtej instalacji, dlatego teraz korzystam z portugalskich modów xD  

8 minut temu, Franc napisał(a):

Ja mod W11 spolszczyłem bez problemu, przez 2 miesiące nic się nie przestawiało, obecnie przesiadłem się na mod FBConan - również spolszczenie wgrało się poprawnie

Miałem FBConan  to też się spolszczenie dobrze wgrało, ale nie wszędzie np. opcje od paska start były  po angielsku i miałem też problem z notatnikiem, teraz korzystam z tego [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przewrażliwiona strona z linku, nawet jak włączę opcje incognito bez blokerów reklam to i tak się nie wyświetla, a jaki problem miałeś z notatnikiem? Co do opcji paska start po angielsku to wina leży raczej  po stronie programu Startisback

4 minuty temu, Franc napisał(a):

Przewrażliwiona strona z linku, nawet jak włączę opcje incognito bez blokerów reklam to i tak się nie wyświetla, a jaki problem miałeś z notatnikiem? Co do opcji paska start po angielsku to wina leży raczej  po stronie programu Startisback

nie wiem czemu tak, ja mam tylko defndera i działa na firefoxe.... to ten sam link co tu z Yt

W dniu 10.10.2021 o 13:12, Ingnito napisał(a):

2022.04.20

Stawiam wam linka do modyfikacji WINDOWS 11 x64 // PRO UPDATE 5

Autor: GHOSTSPECTRE

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]- Hasło Pro update 5: W11QWERTQWQU5

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]Hasło Home: forhomewin11

2022-04-13 - Update for Windows 11 - OS Build 22000.613 - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - MSU

To jest najnowsza wersja? W jaki sposob poruszac sie na oficjalnym forum GS, tak aby sprawdzac czy wyszedl nowy system?

14 godzin temu, tomaszekx napisał(a):

tu jest najnowsza

hasło  22h2u11

dzieki ale w jaki sposob sprawdzac sobie czy wyszlo cos nowszego? Bo zawsze kiedy chce przejsc na inny dzial forum to wyskakuje blad "maintenance" czy cos w tym stylu :)

16 godzin temu, tomaszekx napisał(a):

tu jest najnowsza

hasło  22h2u11

Defender znalazl w paczce: Trojan:Script/Wacatac.H!ml

Pierwszy raz sie spotykam z alertem od ghost spectre.