WinSxS Posted July 3, 2015 Author Report Share Posted July 3, 2015 Próbowałem, ale wyrzuca błąd, później ogarnę jaki i dam znać Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 @WinSxS słuchaj mam do ciebie takie pytaniko czy programy które testujesz i działają na tym systemie to czy byś mógł wrzucać nazwy z linkami albo bez linków na forum? Fajnie by było wiedzieć poprostu które programy napewno działają. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted July 3, 2015 Author Report Share Posted July 3, 2015 Wiem, wiem, przez prawko (zdałem!) nie miałem trochę czasu uzupełniać worklogu, niemniej będę od dziś już wstawiać. To tak - działają:Windows Defender - poprzez ustawienie zgodności z XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] (żeby działały aktualizacje trzeba kliknąć ten plik reg)Office 2007 - poprzez ustawienie zgodności pliku setup.exe w KDW (knows dll wrapper)Firefox 39 - wymaga ustawienia zgodności i instalatora standalone (nie stub!) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]foobar2000 - najnowszy, niestety instalator nie działa i trzeba wypakować go 7-zipem z instalatora Posiadam również instalator do Windows Media Player 10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mateusz73 Posted July 3, 2015 Report Share Posted July 3, 2015 O fajnie dzięki jak coś ja w tygodniu odpalę starego kompa i ogarnę ten system sobie Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted October 19, 2015 Report Share Posted October 19, 2015 Download archive dla Windows 2000: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] aktualizacje, zmodyfikowany HFSLIP programy patche inne Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Po długiej absencji w tym temacie wracam Miałem trochę ostatnio dużo zajęć, nie było czasu na zabawę a do tego jeszcze wachlowałem między systemami na real hw :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 A więc tak: lista aplikacji, która jak na razie jest zgodna i rusza bez problemów: Na razie - będę chyba pracować na W2k, całkiem płynnie działa na VM - więc czemu nie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Aktualnie wrzuciłem po prostu VLC (działa 100%), a MPC-HC również idzie... do czasu. Wysypuje się przed uruchomieniem. Aplikacja nie startuje. Ok, postęp - trzeba uruchomić bezpośrednio z folderu (także ze zgodnością), bo ze skrótu się sypie - na razie sprawdziłem z muzyką, działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 24, 2015 Author Report Share Posted November 24, 2015 Miałem Windows 2000 na chipsecie KT400, działał, ale to dawno i nieprawda - w planach mam postawić na laptopie z Sandy Bridge, już ruszał bo sprawdzałem ale niestety miałem problem z obsługą wifi Na razie ogarniam wszystko na VMware, żeby potem już tylko gotowy system zainstalować i nie kombinować. A przy okazji sprawdzam to dla Was Link to comment Share on other sites More sharing options...
kotwiczka Posted November 25, 2015 Report Share Posted November 25, 2015 Dużo napracowania widzę, fajność, może kiedyś skorzystam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
G77 Posted November 26, 2015 Report Share Posted November 26, 2015 kiedy cos wydasz swiezego , cos bym moze potestowal Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 26, 2015 Author Report Share Posted November 26, 2015 Hmmm świeżego... pojęcie względne, tu raczej po prostu instalacja nowych poprawek Daily/Weekly jedynie coś może pozmieniać, podstawą jest i tak uaktualniony do 2010 roku Niedługo powrzucam listę aplikacji itp Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkx Posted November 27, 2015 Report Share Posted November 27, 2015 Ale można by zrobić wersję ze zintegrowanymi poprawkami + ewentualnymi zmianami umożliwiającymi pracę na współczesnych komputerach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 27, 2015 Author Report Share Posted November 27, 2015 Pod Ivy Bridge nie chce zabootować instalator (próbowalem trzy wersje, Pro SP3, Pro SP4+Rollupy, Server SP3). Na Sandy Bridge rusza, instaluje się. Przynajmniej u mnie :v Link to comment Share on other sites More sharing options...
xkx Posted November 30, 2015 Report Share Posted November 30, 2015 Pod Ivy Bridge nie chce zabootować instalator (próbowalem trzy wersje, Pro SP3, Pro SP4+Rollupy, Server SP3). Na Sandy Bridge rusza, instaluje się. Przynajmniej u mnie :v Czyli pewnie trzeba by kombinować z nowszym instalatorem - nie wiem czy się w tym przypadku da Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinSxS Posted November 30, 2015 Author Report Share Posted November 30, 2015 Będę kombinować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts