Jump to content

Windows 2000 Pro w 2015 - to możliwe? [Worklog+Download]

WinSxS

Recommended Posts

@WinSxS słuchaj mam do ciebie takie pytaniko czy programy które testujesz i działają na tym systemie to czy byś mógł wrzucać nazwy z linkami albo bez linków na forum?  Fajnie by było wiedzieć poprostu które programy napewno działają.

Pozdrawiam

Wiem, wiem, przez prawko (zdałem!) nie miałem trochę czasu uzupełniać worklogu, niemniej będę od dziś już wstawiać. :)

To tak - działają:
Windows Defender - poprzez ustawienie zgodności z XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  (żeby działały aktualizacje trzeba kliknąć ten plik reg)
Office 2007 - poprzez ustawienie zgodności pliku setup.exe w KDW (knows dll wrapper)
Firefox 39 - wymaga ustawienia zgodności i instalatora standalone (nie stub!) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
foobar2000 - najnowszy, niestety instalator nie działa i trzeba wypakować go 7-zipem z instalatora

Posiadam również instalator do Windows Media Player 10

Aktualnie wrzuciłem po prostu VLC (działa 100%), a MPC-HC również idzie... do czasu. Wysypuje się przed uruchomieniem.

4472131untitled.PNG

Aplikacja nie startuje.

Ok, postęp - trzeba uruchomić bezpośrednio z folderu (także ze zgodnością), bo ze skrótu się sypie - na razie sprawdziłem z muzyką, działa.
9253198untitled.PNG

Miałem Windows 2000 na chipsecie KT400, działał, ale to dawno i nieprawda - w planach mam postawić na laptopie z Sandy Bridge, już ruszał bo sprawdzałem ale niestety miałem problem z obsługą wifi :P

Na razie ogarniam wszystko na VMware, żeby potem już tylko gotowy system zainstalować i nie kombinować. A przy okazji sprawdzam to dla Was :D

Pod Ivy Bridge nie chce zabootować instalator (próbowalem trzy wersje, Pro SP3, Pro SP4+Rollupy, Server SP3).

Na Sandy Bridge rusza, instaluje się.

Przynajmniej u mnie :v

Czyli pewnie trzeba by kombinować z nowszym instalatorem - nie wiem czy się w tym przypadku da

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information