Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tam znajdziesz, jest opcja włączenia sekund, wiem bo próbowałem.

Posted
43 minuty temu, Jurecki napisał:

Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tam znajdziesz, jest opcja włączenia sekund, wiem bo próbowałem.

Mam to włączone i nie pokazuje sekund. 

Posted

Ale się temat rozwinął ... widać ludzie jak świnie, gdy się przyzwyczają do jednego koryta to z innego już im nie smakuje.     :OI

Sekundy ... a może jeszcze znaki zodiaku lub kalendarzyk małżeński ???    Po co to ?

Ręce i cała reszta opada.    :doh:

PS  i potem się dziwicie, że MS zamiast zająć się poważnymi problemami bawią się poprawianiem właśnie takich popierdółek  ... i wężykiem   :laie_67:

Posted

Też używam i zawsze włączałem sekundy w Win10.

Nie jest to coś mega ważnego, ale wolę to mieć bo jest dla mnie wygodniejsze z pewnych względów.

Na 11 nie mam zamiaru się przenosić bo mam za stary sprzęt, a w omijanie nie chcę się bawić

Jeśli nie będzie się dało w 11 zrobić sekund..... to trudno ale jeśli będzie sposób to chętnie też kiedyś ostatecznie będę chciał sobie tak ustawić.

Ktoś zapyta... po co komu sekundy....... ale dla mnie to śmieszne jest, że wszystko kastrują lub usuwają totalnie z systemu i jest to wiele rzeczy co ludzie się już do tego przyzwyczaili i dawają coraz większe ograniczenia zamiast coraz większą swobodę działania i konfiguracji pod siebie aby każdy mógł ewentualnie jak chce i mu się podoba.

Dla mnie to nie ma logiki odbierać ludziom "wybór" co chcą i jak chcą.

Domyślnie niech ustawiają i ukrywają jak chcą ale blokowanie i totalnie usuwanie możliwości zmiany czegoś to dla mnie duży minus dla Microsoftu.

Posted
1 godzinę temu, fajniuch napisał:

Yamicsoft Windows 11 Manager włączył mi sekundy :)

Na Windows 11? Nie sądzę, właśnie sprawdziłem i nie działa.

Próbuję z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

image.png

Minus - tracimy wyśrodkowanie paska zadań. 

To samo można uzyskać ze StartAllBack i:

image.png

oraz wpisem:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

RemixPL1994 likes this
Posted

Na razie nic nie działa - żadne wpisy - itp - zachowując org. wygląd paska i menu start - bez instalacji innych programów .

Posted

Tak jak napisałem  wszystko jest  w panelu sterowania tzw. starym

Ikonkę można uaktywnić na pulpicie w personalizacji kompozycji wybrać powiązane ustawienia "Ustawienia ikon pulpitu" i zaznaczyć panel sterowania

lub

najechać na lupę na pasku i wpisać panel sterownia

chyba łatwiej się nie da

a dalej

w panelu sterowania  Zegar i Region - Data i godzina

zmień datę i godzinę

można ustawić sekundy

Posted

@up...co ty wypisujesz? W panelu sterowania masz (jak już podajesz to podaj dokładnie) Data i godzina oraz Region i nie da się tam ustawić zegara z sekundami...zaraz da się bo jest godzina krótka i długa ale nie przełoży się to na to co jest na pasku zadań...dlaczego? bo nie ma wyboru aby pokazywało tylko godzinę długą...albo czegoś nie widzę. Może myślisz o win 10 a nie 11.

Posted

Chłopie ty nie wiesz o czym piszesz...pogubiłeś się...chodzi o ustawienie na pasku zadań tej godziny z sekundami a nie ustawienie jej w panelu sterowania czy gdzieś indziej bo to wszyscy wiedzą że tam pokazuje z sekundami. OMG :D

Posted

Skończcie proszę roztrząsać. 

Autor dostał rzeczową odpowiedź, co do tego czy ktoś się domyślił czy nie - nie mnie osądzać. 

Dyskutujmy merytorycznie, w przeciwnym wypadku będę zmuszony kasować posty i rozdawać ostrzeżenia :trollface: