zibib Posted October 9, 2021 Report Posted October 9, 2021 Czy komuś się udało ustawić w zegarze sekundy ? MultiPhantom likes this Quote
yatech Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 w panelu sterowania Zegar i Region - Data i godzina zmień datę i godzinę można ustawić sekundy Quote
ampa Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Nie wiedziałem że się da...ale jak ktoś liczy każdą sekundę życia na malutkim zegarku systemowym to czemu nie jarexpol likes this Quote
stens Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 4 godziny temu, yatech napisał: można ustawić sekundy Chyba mówisz o innym systemie. Quote
Guest Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tam znajdziesz, jest opcja włączenia sekund, wiem bo próbowałem. Quote
stens Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 43 minuty temu, Jurecki napisał: Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i tam znajdziesz, jest opcja włączenia sekund, wiem bo próbowałem. Mam to włączone i nie pokazuje sekund. Quote
kp1971 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ampa Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Kurde...jak wy to przeżyjecie bez tych sekund normalnie...chyba powrót do poprzedniego systemu Quote
stens Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 35 minut temu, ampa napisał: chyba powrót do poprzedniego systemu Tylko do 10-tki, bo ona to miała. Quote
ali-4 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 @stens @zibib Można się posiłkować doinstalowaniem widgetu zegara z sekundnikiem. Ta apka z widgetami na pulpit działa tak jak na 10: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
fajniuch Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Yamicsoft Windows 11 Manager włączył mi sekundy Quote
zdzisiek24 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Ale się temat rozwinął ... widać ludzie jak świnie, gdy się przyzwyczają do jednego koryta to z innego już im nie smakuje. Sekundy ... a może jeszcze znaki zodiaku lub kalendarzyk małżeński ??? Po co to ? Ręce i cała reszta opada. PS i potem się dziwicie, że MS zamiast zająć się poważnymi problemami bawią się poprawianiem właśnie takich popierdółek ... i wężykiem Quote
RemixPL1994 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Też używam i zawsze włączałem sekundy w Win10. Nie jest to coś mega ważnego, ale wolę to mieć bo jest dla mnie wygodniejsze z pewnych względów. Na 11 nie mam zamiaru się przenosić bo mam za stary sprzęt, a w omijanie nie chcę się bawić Jeśli nie będzie się dało w 11 zrobić sekund..... to trudno ale jeśli będzie sposób to chętnie też kiedyś ostatecznie będę chciał sobie tak ustawić. Ktoś zapyta... po co komu sekundy....... ale dla mnie to śmieszne jest, że wszystko kastrują lub usuwają totalnie z systemu i jest to wiele rzeczy co ludzie się już do tego przyzwyczaili i dawają coraz większe ograniczenia zamiast coraz większą swobodę działania i konfiguracji pod siebie aby każdy mógł ewentualnie jak chce i mu się podoba. Dla mnie to nie ma logiki odbierać ludziom "wybór" co chcą i jak chcą. Domyślnie niech ustawiają i ukrywają jak chcą ale blokowanie i totalnie usuwanie możliwości zmiany czegoś to dla mnie duży minus dla Microsoftu. Quote
razor1995 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 1 godzinę temu, fajniuch napisał: Yamicsoft Windows 11 Manager włączył mi sekundy Na Windows 11? Nie sądzę, właśnie sprawdziłem i nie działa. Próbuję z: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] oraz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Minus - tracimy wyśrodkowanie paska zadań. To samo można uzyskać ze StartAllBack i: oraz wpisem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] RemixPL1994 likes this Quote
razor1995 Posted October 11, 2021 Report Posted October 11, 2021 Dodatkowo: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
frankopan Posted October 12, 2021 Report Posted October 12, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ten wpis w windows 11 nie działa. Quote
Guest Posted October 12, 2021 Report Posted October 12, 2021 Na razie nic nie działa - żadne wpisy - itp - zachowując org. wygląd paska i menu start - bez instalacji innych programów . Quote
fajniuch Posted October 12, 2021 Report Posted October 12, 2021 standardowa odpowiedź administratora nr 1: u mnie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
razor1995 Posted October 12, 2021 Report Posted October 12, 2021 8 minut temu, fajniuch napisał: standardowa odpowiedź administratora nr 1: u mnie działa Masz pasek z Windows 10, dlatego działa. To samo pokazałem wyżej Quote
yatech Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 Tak jak napisałem wszystko jest w panelu sterowania tzw. starym Ikonkę można uaktywnić na pulpicie w personalizacji kompozycji wybrać powiązane ustawienia "Ustawienia ikon pulpitu" i zaznaczyć panel sterowania lub najechać na lupę na pasku i wpisać panel sterownia chyba łatwiej się nie da a dalej w panelu sterowania Zegar i Region - Data i godzina zmień datę i godzinę można ustawić sekundy Quote
ampa Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 @up...co ty wypisujesz? W panelu sterowania masz (jak już podajesz to podaj dokładnie) Data i godzina oraz Region i nie da się tam ustawić zegara z sekundami...zaraz da się bo jest godzina krótka i długa ale nie przełoży się to na to co jest na pasku zadań...dlaczego? bo nie ma wyboru aby pokazywało tylko godzinę długą...albo czegoś nie widzę. Może myślisz o win 10 a nie 11. Quote
yatech Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 zarówno w wersji Windows 11 Home i Pro [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
ampa Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 Chłopie ty nie wiesz o czym piszesz...pogubiłeś się...chodzi o ustawienie na pasku zadań tej godziny z sekundami a nie ustawienie jej w panelu sterowania czy gdzieś indziej bo to wszyscy wiedzą że tam pokazuje z sekundami. OMG Quote
ampa Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 Nie mam słów aby wyrazić to co czuję, mam nadzieję że się myliłem Quote
razor1995 Posted October 15, 2021 Report Posted October 15, 2021 Skończcie proszę roztrząsać. Autor dostał rzeczową odpowiedź, co do tego czy ktoś się domyślił czy nie - nie mnie osądzać. Dyskutujmy merytorycznie, w przeciwnym wypadku będę zmuszony kasować posty i rozdawać ostrzeżenia Quote
zibib Posted October 15, 2021 Author Report Posted October 15, 2021 próbowałem wszystkiego ale nic nie działa dałem sobie spokój , dzięki wszystkim Quote
zibib Posted October 16, 2021 Author Report Posted October 16, 2021 20 godzin temu, zibib napisał: próbowałem wszystkiego ale nic nie działa dałem sobie spokój , dzięki wszystkim Działa z StartAllBack Quote
Recommended Posts