DonAndress Posted October 2, 2021 Report Share Posted October 2, 2021 Cześć. Zainstalowałem HP Smart z pliku .appxbundle, aplikacja działa, drukuje, skanuje. Jednak po instalacji nie pojawił się skrót w Start/Programy. Znalazłem plik .exe na dysku, jest w Program Files\WindowsApps\[nazwa folderu] i to na pewno ten plik, ponieważ z managera zadań właśnie do niego odsyła. Jednak nie da się z niego uruchomić HP Smart, dostaję błąd, że "system windows nie może uzyskać dostępu do określonego urządzenia, ścieżki lub pliku". Używając polecenia uruchom: hp-smart:///?ClientID jestem w stanie odpalić ten program i wszystko działa. No i teraz pytanie, jak stworzyć skrót na pulpit z taką komendą, jak używam w Run? HP Smart będzie używany przez osobę ze słabą znajomością komputerów i systemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P1O Posted October 4, 2021 Report Share Posted October 4, 2021 Czy HP Smart instalowany z pliku ma w sobie coś, czego nie ma HP Smart instalowany ze sklepu MS? Ten drugi na 100% tworzy skrót w menu Start. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts