krzychusudol Posted September 30, 2021 Report Posted September 30, 2021 Hej, Mam starego laptopa do którego jest przypisany Windows 7 Home Premium OA. Przez pewien czas pracowałem na innym systemie ale teraz muszę wrócić do oryginalnej siódemki. Proszę o pomoc i wskazanie wersji którą powinienem zainstalować - z tego co wiem problematyczna jest aktywacja systemu przy użyciu kodu z naklejki na obudowie. Nie wiem też jak sprawdzić czy to wersja 32bit czy 64bit. Jakieś pomysły? Z góry dziękuję za wskazówki. Quote
Adiwin&& Posted September 30, 2021 Report Posted September 30, 2021 klucz pasuje do 32 bit jak i do 64 bit Quote
stens Posted October 1, 2021 Report Posted October 1, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Klucz zapisany w BIOSie będzie pokazywał się pod opcją "OEM Key", natomiast klucz użyty do aktualnej instalacji Windowsa - jest wyświetlany pod opcją "Installed Key" Ostatnią funkcją programu jest sprawdzenie, do jakiej edycji systemu należy dany klucz produktu. Jeśli mamy zapisany swój klucz produktu, ale np. nie wiemy, czy jest to klucz do wersji Professional czy Home, to można to łatwo sprawdzić. Wystarczy kliknąć w przycisk "Check product key", a następnie wpisać swój klucz produktu. Quote
gregor2302 Posted October 1, 2021 Report Posted October 1, 2021 A może podasz model tego laptopa ? Quote
krzychusudol Posted October 1, 2021 Author Report Posted October 1, 2021 Aplikacja wskazuje na Windows 7 Home Premium OEM:COA Czy któraś z wersji Windowsa wrzucona na tym forum będzie odpowiednia? Jeśli tak, prosiłbym o wskazanie która. Model laptopa to Asus K52J - jeśli to coś zmienia. Quote
Rudio Posted October 1, 2021 Report Posted October 1, 2021 Instaluj dowolną aby było do wyboru Home Premium. Większość modów jest robiona na wersji Pro, ale jak nie chcesz czystego to może od Sromotnika (tylko przeczytaj dokładnie 1-szy post żeby oszczędzić dalszych pytań): Quote
krzychusudol Posted October 1, 2021 Author Report Posted October 1, 2021 Wersja od Sromotnika wysypywała się przy instalacji - wyskakiwał błąd 0xC0000005. Znazłem czystą instalkę z innego źródła. Zainstalowałem zwykłe HP. Przeszedłem aktywację telefoniczną wpisując kod z naklejki. Działa Dziękuję za pomoc Quote
Recommended Posts