Mr.T Posted August 13, 2021 Report Posted August 13, 2021 Win 10 Ltsc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod "Win 10 1809 LTSC zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" . Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian mało istotnych Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału: - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane StartIsBack - Usunięto Easy transfer - Język naturalny - Wygląd Windows 7 - Pełne prawa administratora Co do telemetrii jedni lubią inni nie, innym potrzebna do pracy więc usunięcie zostawiam wam każdy czym lubi i jak chce ======================================================================================================================== ISO waży 2.67 Giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lysyn, tical, marcin23imk and 11 others like this Quote
erpl Posted August 13, 2021 Report Posted August 13, 2021 Już pobieram Wysłane z mojego M2101K9AG przy użyciu Tapatalka Quote
walterM Posted August 22, 2021 Report Posted August 22, 2021 jeden z bardziej stabilinych modow nie ma co wiecej pisac. Mam nadzieje ze zobaczymy Ltsc 21h2 od Mr.T jak M$ ja wyda. Pytanko szefie czy bylo by problematyczne bys nie wycinal jezyka angielskiego przy tworzeniu w/w moda? o ile w ogole bedzie w planach Quote
Marquss Posted August 25, 2021 Report Posted August 25, 2021 Czy po instalce trzeba aktualizować stery do podzespołów czy automatycznie wykrywa? Quote
Sayrus Posted September 3, 2021 Report Posted September 3, 2021 Czy ktoś wie czemu Chrome Remote Desktop po zresetowaniu kompa trzeba na nowo włączać? Dzieje się to też na poprzedniej wstawce autora [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted September 3, 2021 Report Posted September 3, 2021 W dniu 25.08.2021 o 20:33, Marquss napisał: Czy po instalce trzeba aktualizować stery do podzespołów czy automatycznie wykrywa? Nigdy nie pozwalaj instalować z automatu badziewnych sterowników oferowanych przez MS zresztą starych wersji " z przed wojny " . Sterowniki instaluj te co proponuje producent podzespołów i jak są nowsze aktualizujesz je bo nieodpowiednie sterowniki narobią ci problemów. Jeżeli jak piszesz taki sterownik zainstaluje ci się z " automatu " to go najlepiej odinstalować całkowicie i zainstalować sterownik producenta zalecany. 16 minut temu, Sayrus napisał: Czy ktoś wie czemu Chrome Remote Desktop po zresetowaniu kompa trzeba na nowo włączać? Dzieje się to też na poprzedniej wstawce autora [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zachowanie prawidłowe widzę że Ty od razu chciałbyś otworzyć wrota szeroko jak od stodoły. ( w ustawieniach można ustawić na autostart ) ja bym nie radził tego robić . Quote
walterM Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 On 9/3/2021 at 11:55 AM, woj_ani217 said: Nigdy nie pozwalaj instalować z automatu badziewnych sterowników oferowanych przez MS zresztą starych wersji " z przed wojny " . Sterowniki instaluj te co proponuje producent podzespołów i jak są nowsze aktualizujesz je bo nieodpowiednie sterowniki narobią ci problemów. Jeżeli jak piszesz taki sterownik zainstaluje ci się z " automatu " to go najlepiej odinstalować całkowicie i zainstalować sterownik producenta zalecany. Zachowanie prawidłowe widzę że Ty od razu chciałbyś otworzyć wrota szeroko jak od stodoły. ( w ustawieniach można ustawić na autostart ) ja bym nie radził tego robić . prawda, a dodal bys czy w swiezej instalce (oczywiscie bez internetu) wystarczy wylaczyc usluge 'windows update' ? czy jeszcze cos? (chodzi oczywiscie o instalacje sterow z automatu) po swiezej instalce chcialem doinstalowac angielski i okazuje sie to bardzo problematyczne Quote
adonx Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 @walterM trzeba czytać opis @Mr.T napisał >> Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Jest to odnowiona ostatnia wersja, może parę zmian mało istotnych Quote
Guest Posted September 5, 2021 Report Posted September 5, 2021 4 godziny temu, walterM napisał: prawda, a dodal bys czy w swiezej instalce (oczywiscie bez internetu) wystarczy wylaczyc usluge 'windows update' ? czy jeszcze cos? (chodzi oczywiscie o instalacje sterow z automatu) po swiezej instalce chcialem doinstalowac angielski i okazuje sie to bardzo problematyczne Jak nie jesteś " biegły " w temacie to użyj jakiegoś programiku do wyłączenia i włączenia np. DWS. - masz w poradnikach dokładnie opisane to. Co do języka angielskiego to w czym problem ? przecież to " bułka z masłem " ? też masz to w poradnikach dokładnie opisane jak i co. Poszukaj w dziale poradniki i na pewno dasz sobie radę Quote
Mr.T Posted September 5, 2021 Author Report Posted September 5, 2021 język angielski US dodany bez problemu przez "dodaj język" crypt likes this Quote
walterM Posted September 6, 2021 Report Posted September 6, 2021 22 hours ago, adonx said: zawsze czytam opis ale jaki ma to niby zwiazek z tym co napisalem? xd? 18 hours ago, woj_ani217 said: Jak nie jesteś " biegły " w temacie to użyj jakiegoś programiku do wyłączenia i włączenia np. DWS. - masz w poradnikach dokładnie opisane to. Co do języka angielskiego to w czym problem ? przecież to " bułka z masłem " ? też masz to w poradnikach dokładnie opisane jak i co. Poszukaj w dziale poradniki i na pewno dasz sobie radę uzywam remove spy AIO tryb nr3 od m4s + moja lista HOST ktora przez lata urosla do 1,81 MB, wszystkie te wpisy blokujace M$ juz mam od dawna pytalem o detale gdyz (nie wiem juz czy dobrze pamietam ale) po wlaczeniu neta i tak system pobral stery automatycznie ale juz raczej wiem co zrobie kolejnym razem 14 hours ago, Mr.T said: język angielski US dodany bez problemu przez "dodaj język" na virutalboxie wiele razy instalowalem Win 10 LTSC 1809 x64 2k21 oczywiscie nie mowie ze wina systemu ale u mnie albo jezyk nie konczyl instalacji, albo czesc systemu zmianiala jezyk a np uslugi byly nadal po polsku, albo system po restarcie wpadal w petle i przywracal polski raz mi sie udalo pomyslnie zainstalowac ale po paru resetach system przywrocil mi polski oczywiscie nie wiedzac ze testy na virutalboxie sa nic nie warte bo robiac te same kroki przy instalacji na czysty ssd przy instalacji jezyka system dodatkowo posciagal sterowniki Wlasnie dlatego pytalem o pozostawienie eng w instalce, najchetniej poblokowal bym calkowicie laczenie sie systemu z internetem i nigdy nic nie aktualizowal Quote
anna.parker Posted September 17, 2021 Report Posted September 17, 2021 (edited) Mirror direct link. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited January 31, 2022 by anna.parker new link bzdonek and JanKo6 like this Quote
Makaron Posted September 21, 2021 Report Posted September 21, 2021 Wolałem jak telemetria była już usunięta, ale szanuję prawo wybory, może Mr.T wrzucisz od razu instrukcje do wersji z telemetrią jak ją usunąć, Remove SPY już nie jest rozwijane i przydałaby się instrukcja jak usunąć przy najmniejszej ingerencji. Quote
Guest Posted September 21, 2021 Report Posted September 21, 2021 Nie wiem czy Remove SPY działa - dobrze - na nowych buildach win 10, ale LTSC bazuje na buildzie 1809 - jak się nie mylę - więc powinien działać dobrze. Można zapytać autora w temacie - na razie odpowiada. A programów, scryptów na ten temat jest mnóstwo - bo pojęcie telemetri jest bardzo szerokie. Akurat w wersjach enterprise - na której bazuje LTSC - i education - w GPO - wartość telemetri jest ustawiona na zero. W innych wersjach - np Pro - jest ustawiona na 1 - czyli - wymagana. I w tych wersjach nawet ręczne ustawienie ich na 0 - nic nie daje- system tego nie akceptuje i dalej stosuje - 1 Takie uroki systemu windows. Tu masz bardo dobry poradnik - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ciągle aktualny - chociaż już nie rozwijany - większość porad działa - przecież to ciągle win 10. I niektórych przepraszam - że znowu widzą mnie w lodówce Quote
zdzisiek24 Posted September 25, 2021 Report Posted September 25, 2021 @Cichy072 ... nie wnikając w merytorykę i wagę argumentów trzeba przyznać , że wejście masz z "kopa". Nie wróżę długiego pobytu a i leczenia na NFZ raczej też nikt się nie podejmie. vic3roj, kris7200 and sss442 like this Quote
Mr.T Posted September 25, 2021 Author Report Posted September 25, 2021 pięc lat na forum tyle systemow przetestowal i pierwszy post jakże rozwinięty pewnie chciał zabłysnąć ale każdemu wolno walterM, vic3roj, jarexpol and 2 others like this Quote
walterM Posted September 27, 2021 Report Posted September 27, 2021 moze chodzilo mu o 10tke ogolnie vs win7 z 10tek nie wycietych MrT robi robote Quote
Atondo Posted September 30, 2021 Report Posted September 30, 2021 Lepsza propozycja i to przynajmniej swoja własna nie jak pan muchomor jadący na gotowcu z zagranicznych for Quote
SeeJay91 Posted October 6, 2021 Report Posted October 6, 2021 1. System mogę wgrać na obecnej Wingrozie 10 nie tracąc przy tym licencji? Sam mi się aktywuje? 2. Nadaje się do grania przez sieć? 3. Nie ma na nim problemów z instalacją mniej standardowego sprzętu/sterowników? Quote
walterM Posted November 26, 2021 Report Posted November 26, 2021 chetnie bym potestowal w ten weekend nowego 21h2 ltsc'ka trzymam kciuki ze jest na to szansa Quote
anna.parker Posted November 28, 2021 Report Posted November 28, 2021 Oczywiście z wywaloną telemetrią. =) Quote
walterM Posted November 28, 2021 Report Posted November 28, 2021 12 hours ago, anna.parker said: Oczywiście z wywaloną telemetrią. =) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote
mowmidobrzee Posted December 3, 2021 Report Posted December 3, 2021 Witam. Jak widać jestem nowy. Pytanie; Czy ten system ruszy na netbooku Acer Aspire One 722 ?? Czy nie koniecznie ?? Quote
bunio1 Posted December 3, 2021 Report Posted December 3, 2021 @mowmidobrzee na takim sprzęcie o mocy dobrego kalkulatora daj sobie spokój, nie wiem w sumie co może działać dobrze na tym procku. Quote
wiher123 Posted December 4, 2021 Report Posted December 4, 2021 17 godzin temu, mowmidobrzee napisał: Witam. Jak widać jestem nowy. Pytanie; Czy ten system ruszy na netbooku Acer Aspire One 722 ?? Czy nie koniecznie ?? Na takim sprzęcie to albo lekkie distro linuxa albo Win Thin PC(Win 7) ewentualnie próba z CloudReady sir_koks likes this Quote
jorg35 Posted December 4, 2021 Report Posted December 4, 2021 Win 7 od @srom-otnik-a śmiało można instalować na Acer Aspire One 722 wersje Extreme lub Lite. Ja na gorszych kompach instalowałem i chodzi bez problemu. homernet likes this Quote
Recommended Posts