Jump to content

instalacja Windows Live Essentials na W7 pomocy

Recommended Posts

Posted

Próbuję zainstalować na W7 Microsoft Live Essentials (tak, chodzi o windows movie maker), mam wersję instalatora offline z językiem polskim. Dochodzi do 98% i otrzymuję: error 0x80070643 źródło błędu: wllogin-amd64 . Przeszukałem cały internet pl oraz eng i porady, które tam znalazłem nie pomogły. help!

Posted

Wykonałem absolutnie każdą instrukcję z tej strony i to samo. jakieś inne pomysły jak wygrać z głupią maszyną?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

1. Używany system, być może coś starego blokuje.

2. Ten program nie jest już wspierany i oferowany. Nie wymaga przypadkiem połączenia online, aby dociągnąć jakieś elementy?

3. Wbudowny DVD Maker albo inny program firm trzecich nie wystarcza? Nie podejrzewam Movie Maker o zbytnie rozbudowanie i pewnie nie wspiera nowych formatów.

Posted
Cytat

Wykonałem absolutnie każdą instrukcję z tej strony i to samo. jakieś inne pomysły jak wygrać z głupią maszyną?

Witam,

u mnie pomogło dodanie języka Angielski US (standardowo był Amerykański międzynarodowy).

Jak dodałem w/w język instalacja ruszyła i zakończyła się poprawnie.

... a i podczas instalacji miałem odłączonego neta - nie wiem czy to ważne ale tak miałem.

Posted
21 godzin temu, zdzisiek24 napisał:

Jeśli korzystasz z bypassa usuń go na czas instalacji essentialsa.

Samego bypassa nie da się usunąć, ale nie ma takiej potrzeby. Ewentualne problemy robi instalator NET 4.x ESU i jego można usunąć, a nawet można na stałe korzystać z osobnego instalatora, który od razu sam się odinstalowuje.

Posted
2 godziny temu, zdzisiek24 napisał:

każda rada powtarzana wielokrotnie staje się regułą

Raczej nie o to mi chodziło. Bypass dla NET 4.x występuje w dwóch wersjach i poza brakiem świadomości ewentualnych problemów (sam też ich doświadczyłem), można mieć jeszcze brak świadomości co do aktualnego stanu zainstalowania/odinstalowania.