redcloud Posted August 1, 2021 Report Posted August 1, 2021 Próbuję zainstalować na W7 Microsoft Live Essentials (tak, chodzi o windows movie maker), mam wersję instalatora offline z językiem polskim. Dochodzi do 98% i otrzymuję: error 0x80070643 źródło błędu: wllogin-amd64 . Przeszukałem cały internet pl oraz eng i porady, które tam znalazłem nie pomogły. help! Quote
jarexpol Posted August 1, 2021 Report Posted August 1, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
redcloud Posted August 4, 2021 Author Report Posted August 4, 2021 Wykonałem absolutnie każdą instrukcję z tej strony i to samo. jakieś inne pomysły jak wygrać z głupią maszyną? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Nieobecny Posted August 4, 2021 Report Posted August 4, 2021 1. Używany system, być może coś starego blokuje. 2. Ten program nie jest już wspierany i oferowany. Nie wymaga przypadkiem połączenia online, aby dociągnąć jakieś elementy? 3. Wbudowny DVD Maker albo inny program firm trzecich nie wystarcza? Nie podejrzewam Movie Maker o zbytnie rozbudowanie i pewnie nie wspiera nowych formatów. Quote
gregor2302 Posted August 5, 2021 Report Posted August 5, 2021 Instalowałem wielokrotnie na czystym systemie Win 7 bez problemu. Nie dociąga żadnych elementów online. Piszę o wlsetup-all-pl 134Mb Quote
absolwent8 Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Cytat Wykonałem absolutnie każdą instrukcję z tej strony i to samo. jakieś inne pomysły jak wygrać z głupią maszyną? Witam, u mnie pomogło dodanie języka Angielski US (standardowo był Amerykański międzynarodowy). Jak dodałem w/w język instalacja ruszyła i zakończyła się poprawnie. ... a i podczas instalacji miałem odłączonego neta - nie wiem czy to ważne ale tak miałem. Quote
razor1995 Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Pytanie do autora tematu - korzystasz z BypassESU? Quote
zdzisiek24 Posted August 12, 2021 Report Posted August 12, 2021 @razor1995 może mieć rację. Znane są problemy z niezgodnością niektórych instalatorów msiexec powodowane obejściem NET 4 ESU . Jeśli korzystasz z bypassa usuń go na czas instalacji essentialsa. Quote
Nieobecny Posted August 13, 2021 Report Posted August 13, 2021 21 godzin temu, zdzisiek24 napisał: Jeśli korzystasz z bypassa usuń go na czas instalacji essentialsa. Samego bypassa nie da się usunąć, ale nie ma takiej potrzeby. Ewentualne problemy robi instalator NET 4.x ESU i jego można usunąć, a nawet można na stałe korzystać z osobnego instalatora, który od razu sam się odinstalowuje. Quote
zdzisiek24 Posted August 13, 2021 Report Posted August 13, 2021 @up .. a o jakim bypassie wspomniałem ? - powodującym problemy. Ale rozumiem, że każda rada powtarzana wielokrotnie staje się regułą . Byleby pomogło Quote
Nieobecny Posted August 13, 2021 Report Posted August 13, 2021 2 godziny temu, zdzisiek24 napisał: każda rada powtarzana wielokrotnie staje się regułą Raczej nie o to mi chodziło. Bypass dla NET 4.x występuje w dwóch wersjach i poza brakiem świadomości ewentualnych problemów (sam też ich doświadczyłem), można mieć jeszcze brak świadomości co do aktualnego stanu zainstalowania/odinstalowania. Quote
redcloud Posted August 25, 2021 Author Report Posted August 25, 2021 Sorki Panowie, co mam odinstalować? Quote
Nieobecny Posted August 25, 2021 Report Posted August 25, 2021 2 godziny temu, redcloud napisał: co mam odinstalować? A co zainstalowałeś? Quote
redcloud Posted August 25, 2021 Author Report Posted August 25, 2021 ja rozumiem, że aż tak się nie znam na windzie ale o jaki bypass chodzi? Quote
Nieobecny Posted August 26, 2021 Report Posted August 26, 2021 Jeśli w ogóle nie instalowałeś Bypass dla aktualizacji ESU, to nie zachodzi ten problem. Quote
Recommended Posts