Mr.T Posted May 25, 2015 Report Posted May 25, 2015 "Win Spring Project 2015 - PE" czyli Windows Live czyli koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 8.1 witch update 1 Enterprise. Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64. Widok po uruchomiweniu: Download: x86 - 635 mega [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] x64 - 763 mega [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zmiany w programach widać na ostatnim zrzucie moszter likes this
mateusz73 Posted May 25, 2015 Report Posted May 25, 2015 Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego systemu na płyte aby były dwie wersje. Samemu takie coś zrobić lub przez pana?
petese Posted May 25, 2015 Report Posted May 25, 2015 A czy to ma sterowniki do usb 3.0? I jak ew. jak dodać?
Mr.T Posted May 25, 2015 Author Report Posted May 25, 2015 Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego systemu na płyte aby były dwie wersje. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A czy to ma sterowniki do usb 3.0? I jak ew. jak dodać? Sterowniki USB 3.0 to zło powoduja wiecej szkód niż pozytku
Nieobecny Posted May 25, 2015 Report Posted May 25, 2015 Win 8.1 posiada oryginalnie wbudowane sterowniki Intela do USB 3.0 dla chipsetów z serii 7, 8 i 9 - innych producentów nie posiada.
SEJM Posted May 26, 2015 Report Posted May 26, 2015 Bardzo Proszę o informację jakie są wymagania minimalne sprzętu dla wersji x86 i x64?
pasza Posted May 29, 2015 Report Posted May 29, 2015 "Win Spring Project 2015 - PE" czyli Windows Live Dzięki wielkie! [ piszę jako użytkownik systemów live botowalnych z dysku sieciowego "pxe boot" PROSZĘ TO MIEĆ NA UWADZE] Szukałem od dawna takiego systemu i ten wydaje się być najlepszy z wszystkich testowanych choć ma trochę błędów to i tak jest najlepszy, więc bardzo proszę o dalsze rozwijanie systemu bo błędy to drobnica. WAŻNE ŻE DZIAŁA !!! Większość z boot pxe wcale się nie uruchamia inne to starocie lub uruchamianie trwa 2x dłużej, tego potrafię z pxe uruchomić na 2 sposoby a może (TESTY) i trzy inne (NIEKTÓRE) tylko na jeden reszta wcale. Jako jedyny z tego co testowałem przy bootowaniu z pxe daje sannboot info: "Registered SAN device 0x80" 0x80 czyli traktuje go jako dysk Tak na szybkiego błędy wersji X32 bo wersja X64 ma ich xx X więcej -Na starcie pulpitu rozdzielność spada do najniższej, choć wcześniej była wykryta ok -Brak zarejestrowanej domyślnej przeglądarki w systemie link czy też np. info w "Rufus 1.4.7 " nic nie otwiera. -brak miniatur czyli czarne kwadraty w programach załączonych. - po jakie licho "SlimDrivers" który ma 28,3Mb a sterowników i tak nie można nim zaktualizować w tym systemie (RESTART) , nie lepiej te 30Mb dać na stery do usb itd.? - "Core Temp" potrafi powiesić cały sys -- EasyBCD nie działa -- Prosił bym bardzo projekt rozwijać bo... DZIAŁA ładuje się najszybciej i prawidłowo a te parę błędów to drobnica, niech ma i te 1,1 GB.
Brodi Posted June 5, 2015 Report Posted June 5, 2015 To Theoven czy jakaś inna przeróbka? Brakuje mi kilka programów i chciałbym sobie coś takiego sam skleić. Da się wim rozpakować i na żywca dorzucić swój soft? Czy musiałbyś udostępnić cały projekt? W wersji 32bit jest sporo plików z wersji x64 które tylko zajmują miejsce, kilka aplikacji nie działa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mógłbyś coś więcej napisać o pxe?ccboot ipxe czy jeszcze coś innego? Co do sterowników to ciekawi mnie czy da się odpalić sdi (snappy driver installer) live.
Mr.T Posted June 5, 2015 Author Report Posted June 5, 2015 . Da się wim rozpakować i na żywca dorzucić swój soft? da jak kazdy wim albo zrobcie liste wg was najlepszy zestaw uniwersalny to sie zrobi od nowa
rozowy Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i usunac te programy ktore sa wbudowane lub dwie wersje z programami i bez programow uzywam pxe do botowania obrazu im mniejszy tym szybciej sie wczytuje a programy i tak mam na penie czy innym sieciowym zasobie wiec wersja tylko z platforma portable bardzo by mnie ucieszyla
Nieobecny Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 Tam są również programy spoza platformy portableapps. Te programy nie mają żadnego wpływu na szybkość działania systemu, jedynie na czas wczytania.
rozowy Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 Tam są również programy spoza platformy portableapps. Te programy nie mają żadnego wpływu na szybkość działania systemu, jedynie na czas wczytania. i nie chodzi o czas wczytania systemu z pena lub dvd a czas potrzebny zeby przeslac plik iso siecia lan i dopiero zabotowac zapotrzebowanie na system bez programow tez jest szczegolnie ze nie dogodzisz kazdemu bo sa rozne gusta
Nieobecny Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 To akurat wiadomo, że nie każdemu sie dogodzi - tu została wrzucona spora ilość oprogramowania, które chciało działać na płycie typu LiveCD, bo niestety nie każdy program portable chce działać w takim środowisku, choćby Firefox portable, gdzie Chrome i Opera działają bez problemu.
Mr.T Posted June 7, 2015 Author Report Posted June 7, 2015 a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] no dobra platforme ale co pusta zostawic czy pobrac jakies elementy sporo tego jest jezeli tak to spisac liste to przygotuje
Nieobecny Posted June 7, 2015 Report Posted June 7, 2015 Tam jest ponad 300 aplikacji(dodać wszystkie niemozliwe) + można załadować niektóre z portableappz, nie wspomnę o innych spoza platform. Nigdy się wszystkim nie dogodzi.
rozowy Posted June 8, 2015 Report Posted June 8, 2015 osobiscie potrzebuje sam system plus stery i dostep do menu naprawy windowsa czy tez jak kto woli recovery programy mam na penie lub na sieciowym dysku teoretycznie wszystkie portable z wygody jesli cos potrzebuje szukam na platformie a jest tam wiele jak zauwazyliscie wiec w nowym pe wystawil bym platforme w widocznym miejscu jesli ktos zrobi sobie botowalnego pena plus jest taki ze te progamy mozna z platformy aktualizowac internet jest juz prawie wszedzie wiec odpowiadajacy program moze sobie sciagnac a najbardziej potrzebne programy to cos do klonowania czy kopiowania nosnikow dyskow itp , antywirus i program do odzysku danych a dla wygody poruszania sie po systemie menager plikow
peerik Posted June 12, 2015 Report Posted June 12, 2015 A ja jak w każdej Twojej wersji WinPE nie mam owego menu tylko od razu startuje system. Również podpinam sie do prośby o najczystszy system LiveCD. Ewentualnie wskazówki jak można edytować ten obraz żeby móc stworzyć jakąś modyfikacje jego. Pod warunkiem jeżeli można, oczywiście jeżeli coś z tego wyszłoby obraz zostałby udostępniony dla potomnych.
whitewolf1608 Posted July 1, 2015 Report Posted July 1, 2015 Do Mr.T Zadziała ten program z płytki pod Windows 7 postawionym na partycji C?
Nieobecny Posted July 1, 2015 Report Posted July 1, 2015 To nie program tylko system wykorzystujący do działania tylko pamięć ram - nie ma znaczenia jaki i czy w ogóle masz system na dysku. Działa tylko z bootowalnej płyty czy pendrive.
casperpl Posted July 27, 2015 Report Posted July 27, 2015 problem jedno hddtune nie da uruchamic iso x64
Mr.T Posted July 27, 2015 Author Report Posted July 27, 2015 problem jedno hddtune nie da uruchamic iso x64 sa nowsze wersje oraz wersja gdzie mozesz zlozyc według swoich upodobań
Mr.T Posted September 25, 2015 Author Report Posted September 25, 2015 Posiada ktos te wersje u siebie jezeli tak prosze o upiecie gdzies i podanie mi linkow
Wili Posted September 25, 2015 Report Posted September 25, 2015 wersja x86 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
noVak Posted September 26, 2015 Report Posted September 26, 2015 Przydały by się jeszcze linki do x64 jeżeli ktoś posiada.
Wili Posted September 29, 2015 Report Posted September 29, 2015 Jaki jest pass do archiwum?? A co tam widzisz ?
Mr.T Posted October 1, 2015 Author Report Posted October 1, 2015 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
mentor74 Posted October 1, 2015 Report Posted October 1, 2015 Proszę o pomoc,po zainstalowaniu Rufusem na usb pisze windows\system32\boot\winload.exe błąd.
Guest Devhost97 Posted October 16, 2015 Report Posted October 16, 2015 Można poprosić o link do wersji x64?
Recommended Posts