Jump to content

"Win Spring Project 2015 - PE" czyli Windows Live

Recommended Posts

Posted

proone.png

czyli

koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 8.1 witch update 1 Enterprise.

Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64.

Widok po uruchomiweniu:

HtEe.jpg

HtEf.jpg

uuuuu.JPG

Download:

x86 - 635 mega

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x64 - 763 mega

Zmiany w programach widać na ostatnim zrzucie

moszter likes this
Posted

Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego systemu na płyte aby były dwie wersje.

A czy to ma sterowniki do usb 3.0? I jak ew. jak dodać?

Sterowniki USB 3.0 to zło powoduja wiecej szkód niż pozytku
Posted

Dzięki wielkie!

[ piszę jako użytkownik systemów live botowalnych z dysku sieciowego "pxe boot" PROSZĘ TO MIEĆ NA UWADZE]

Szukałem od dawna takiego systemu i ten wydaje się być najlepszy z wszystkich testowanych choć ma trochę błędów to i tak jest najlepszy, więc bardzo proszę o dalsze rozwijanie systemu bo błędy to drobnica. WAŻNE ŻE DZIAŁA !!!

Większość  z boot pxe wcale się nie uruchamia inne to starocie lub uruchamianie trwa  2x dłużej, tego potrafię z pxe uruchomić na 2 sposoby a może (TESTY) i trzy inne (NIEKTÓRE)  tylko na jeden reszta wcale.

Jako  jedyny z tego co testowałem przy bootowaniu z pxe  daje sannboot info:   "Registered SAN device 0x80"  0x80 czyli traktuje go jako dysk

Tak na szybkiego błędy wersji X32 bo wersja X64 ma ich xx X więcej

-Na starcie pulpitu rozdzielność spada do najniższej, choć wcześniej była wykryta ok

-Brak zarejestrowanej domyślnej przeglądarki w systemie link czy też np. info w  "Rufus 1.4.7 " nic nie otwiera.

-brak miniatur czyli  czarne kwadraty w programach załączonych.

- po jakie licho  "SlimDrivers" który ma 28,3Mb a sterowników i tak nie można nim zaktualizować w tym systemie (RESTART) , nie lepiej te 30Mb dać na stery do usb itd.?

- "Core Temp" potrafi powiesić cały sys

-- EasyBCD   nie działa

--

Prosił bym bardzo projekt rozwijać bo... DZIAŁA  ładuje się najszybciej i prawidłowo a te parę błędów  to drobnica, niech ma i te 1,1 GB.

Posted

To Theoven czy jakaś inna przeróbka?  Brakuje mi kilka programów i chciałbym sobie coś takiego sam skleić. Da się wim rozpakować i na żywca dorzucić swój soft? Czy musiałbyś udostępnić cały projekt?

W wersji 32bit jest sporo plików z wersji x64 które tylko zajmują miejsce, kilka aplikacji nie działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mógłbyś coś więcej napisać o pxe?

ccboot ipxe czy jeszcze coś innego?

Co do sterowników to ciekawi mnie czy da się odpalić sdi (snappy driver installer) live.

Posted

. Da się wim rozpakować i na żywca dorzucić swój soft?

da

jak kazdy wim

albo zrobcie liste wg was najlepszy zestaw uniwersalny to sie zrobi od nowa

Posted

a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i usunac te programy ktore sa wbudowane 

lub dwie wersje z programami i bez programow uzywam pxe do botowania obrazu im mniejszy tym szybciej sie wczytuje 

a programy i tak mam na penie czy innym sieciowym zasobie wiec wersja tylko z platforma portable bardzo by mnie ucieszyla :)

Posted

Tam są również programy spoza platformy portableapps. Te programy nie mają żadnego wpływu na szybkość działania systemu, jedynie na czas wczytania.

i nie chodzi o czas wczytania systemu z pena lub dvd a czas potrzebny zeby przeslac plik iso siecia lan i dopiero zabotowac zapotrzebowanie na system bez programow tez jest szczegolnie ze nie dogodzisz kazdemu bo sa rozne gusta :)

Posted

To akurat wiadomo, że nie każdemu sie dogodzi - tu została wrzucona spora ilość oprogramowania, które chciało działać na płycie typu LiveCD, bo niestety nie każdy program portable chce działać w takim środowisku, choćby Firefox portable, gdzie Chrome i Opera działają bez problemu.

Posted

a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

no dobra platforme ale co pusta zostawic 

czy pobrac jakies elementy sporo tego jest

Przechwytywanie.JPG

jezeli tak to spisac liste to przygotuje

Posted

Tam jest ponad 300 aplikacji(dodać wszystkie niemozliwe) + można załadować niektóre z portableappz, nie wspomnę o innych spoza platform. Nigdy się wszystkim nie dogodzi.

Posted

osobiscie potrzebuje sam system plus stery i dostep do menu naprawy windowsa czy tez jak kto woli recovery

programy mam na penie lub na sieciowym dysku teoretycznie wszystkie portable z wygody 

jesli cos potrzebuje szukam na platformie a jest tam wiele jak zauwazyliscie wiec w nowym pe wystawil bym platforme w widocznym miejscu

jesli ktos zrobi sobie botowalnego pena plus jest taki ze te progamy mozna z platformy aktualizowac internet jest juz prawie wszedzie wiec

odpowiadajacy program moze sobie sciagnac

a najbardziej potrzebne  programy to cos do klonowania czy kopiowania nosnikow dyskow itp , antywirus i program do  odzysku danych a dla wygody poruszania

sie po systemie menager plikow  

Posted

A ja jak w każdej Twojej wersji WinPE nie mam owego menu tylko od razu startuje system. 

Również podpinam sie do prośby o najczystszy system LiveCD.

Ewentualnie wskazówki jak można edytować ten obraz żeby móc stworzyć jakąś modyfikacje jego. Pod warunkiem jeżeli można, oczywiście jeżeli coś z tego wyszłoby obraz zostałby udostępniony dla potomnych. :)

Posted

To nie program tylko system wykorzystujący do działania tylko pamięć ram - nie ma znaczenia jaki i czy w ogóle masz system na dysku. Działa tylko z bootowalnej płyty czy pendrive.

Posted

problem jedno hddtune nie da uruchamic iso x64

sa nowsze wersje

oraz wersja gdzie mozesz zlozyc według swoich upodobań

Posted

wersja x86

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information