Jump to content

"Win Spring Project 2015 - PE" czyli Windows Live

Mr.T

Recommended Posts

proone.png

czyli

koło ratunkowe bazujące na najbogatszej wersji Windows 8.1 witch update 1 Enterprise.

Do pobrania zależy od potrzeby są dwa obrazy : wersja x86 i x64.

Widok po uruchomiweniu:

HtEe.jpg

HtEf.jpg

uuuuu.JPG

Download:

x86 - 635 mega

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x64 - 763 mega

Zmiany w programach widać na ostatnim zrzucie

moszter likes this

Mam pytanie czy jest możliwość zrobienia tego systemu na płyte aby były dwie wersje.

A czy to ma sterowniki do usb 3.0? I jak ew. jak dodać?

Sterowniki USB 3.0 to zło powoduja wiecej szkód niż pozytku

Dzięki wielkie!

[ piszę jako użytkownik systemów live botowalnych z dysku sieciowego "pxe boot" PROSZĘ TO MIEĆ NA UWADZE]

Szukałem od dawna takiego systemu i ten wydaje się być najlepszy z wszystkich testowanych choć ma trochę błędów to i tak jest najlepszy, więc bardzo proszę o dalsze rozwijanie systemu bo błędy to drobnica. WAŻNE ŻE DZIAŁA !!!

Większość  z boot pxe wcale się nie uruchamia inne to starocie lub uruchamianie trwa  2x dłużej, tego potrafię z pxe uruchomić na 2 sposoby a może (TESTY) i trzy inne (NIEKTÓRE)  tylko na jeden reszta wcale.

Jako  jedyny z tego co testowałem przy bootowaniu z pxe  daje sannboot info:   "Registered SAN device 0x80"  0x80 czyli traktuje go jako dysk

Tak na szybkiego błędy wersji X32 bo wersja X64 ma ich xx X więcej

-Na starcie pulpitu rozdzielność spada do najniższej, choć wcześniej była wykryta ok

-Brak zarejestrowanej domyślnej przeglądarki w systemie link czy też np. info w  "Rufus 1.4.7 " nic nie otwiera.

-brak miniatur czyli  czarne kwadraty w programach załączonych.

- po jakie licho  "SlimDrivers" który ma 28,3Mb a sterowników i tak nie można nim zaktualizować w tym systemie (RESTART) , nie lepiej te 30Mb dać na stery do usb itd.?

- "Core Temp" potrafi powiesić cały sys

-- EasyBCD   nie działa

--

Prosił bym bardzo projekt rozwijać bo... DZIAŁA  ładuje się najszybciej i prawidłowo a te parę błędów  to drobnica, niech ma i te 1,1 GB.

To Theoven czy jakaś inna przeróbka?  Brakuje mi kilka programów i chciałbym sobie coś takiego sam skleić. Da się wim rozpakować i na żywca dorzucić swój soft? Czy musiałbyś udostępnić cały projekt?

W wersji 32bit jest sporo plików z wersji x64 które tylko zajmują miejsce, kilka aplikacji nie działa.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] mógłbyś coś więcej napisać o pxe?

ccboot ipxe czy jeszcze coś innego?

Co do sterowników to ciekawi mnie czy da się odpalić sdi (snappy driver installer) live.

a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i usunac te programy ktore sa wbudowane 

lub dwie wersje z programami i bez programow uzywam pxe do botowania obrazu im mniejszy tym szybciej sie wczytuje 

a programy i tak mam na penie czy innym sieciowym zasobie wiec wersja tylko z platforma portable bardzo by mnie ucieszyla :)

Tam są również programy spoza platformy portableapps. Te programy nie mają żadnego wpływu na szybkość działania systemu, jedynie na czas wczytania.

i nie chodzi o czas wczytania systemu z pena lub dvd a czas potrzebny zeby przeslac plik iso siecia lan i dopiero zabotowac zapotrzebowanie na system bez programow tez jest szczegolnie ze nie dogodzisz kazdemu bo sa rozne gusta :)

To akurat wiadomo, że nie każdemu sie dogodzi - tu została wrzucona spora ilość oprogramowania, które chciało działać na płycie typu LiveCD, bo niestety nie każdy program portable chce działać w takim środowisku, choćby Firefox portable, gdzie Chrome i Opera działają bez problemu.

a nie lepiej dodac platforme portable [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

no dobra platforme ale co pusta zostawic 

czy pobrac jakies elementy sporo tego jest

Przechwytywanie.JPG

jezeli tak to spisac liste to przygotuje

osobiscie potrzebuje sam system plus stery i dostep do menu naprawy windowsa czy tez jak kto woli recovery

programy mam na penie lub na sieciowym dysku teoretycznie wszystkie portable z wygody 

jesli cos potrzebuje szukam na platformie a jest tam wiele jak zauwazyliscie wiec w nowym pe wystawil bym platforme w widocznym miejscu

jesli ktos zrobi sobie botowalnego pena plus jest taki ze te progamy mozna z platformy aktualizowac internet jest juz prawie wszedzie wiec

odpowiadajacy program moze sobie sciagnac

a najbardziej potrzebne  programy to cos do klonowania czy kopiowania nosnikow dyskow itp , antywirus i program do  odzysku danych a dla wygody poruszania

sie po systemie menager plikow  

A ja jak w każdej Twojej wersji WinPE nie mam owego menu tylko od razu startuje system. 

Również podpinam sie do prośby o najczystszy system LiveCD.

Ewentualnie wskazówki jak można edytować ten obraz żeby móc stworzyć jakąś modyfikacje jego. Pod warunkiem jeżeli można, oczywiście jeżeli coś z tego wyszłoby obraz zostałby udostępniony dla potomnych. :)

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information