jarexpol Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 Pobierz. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Zainstaluj. Oba pliki w jednym katalogu. Otwórz program, zaznacz plik 001 i polecenie rozpakuj. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 1, 2021 Author Report Share Posted August 1, 2021 Oba pliki w jednym katalogu czyli rozumiem folderze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 Tak obydwa obok siebie i na pierwszym pliku PPM wypakuj. Możesz użyć 7-zip, WinRar itp. Sprawdź sumy kontrolne obrazu ISO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 1, 2021 Author Report Share Posted August 1, 2021 Mam jeszcze pytanie nie będzie problemów z aktywacją 7 i Visty na jednym kompie? Chce wpisać na Viscie klucz i czy na 7 nie będzie jakiś problemów albo na Viście ze aktywuje 2 produkty na jednym kompie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 1, 2021 Report Share Posted August 1, 2021 Sądzisz, że nie można mieć 2 lub więcej systemów na 1 komputerze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 2, 2021 Author Report Share Posted August 2, 2021 21 godzin temu, wiktorynek napisał: Tak obydwa obok siebie i na pierwszym pliku PPM wypakuj. Możesz użyć 7-zip, WinRar itp. Sprawdź sumy kontrolne obrazu ISO. Okej tylko, że mam problem mam te 2 pliki w jednym folderze i nie rozumiem ''i na pierwszym pliku PRM wypakuj'' mam opcję: wypakuj tutaj, wypakuj pliki...(inny folder, bądź miejsce) jakbyś powiedział mi dokładniej co mam robić. Czy program ULTRA ISO nada się do wypalenia twojego obrazu na mojego Pendrive'a? Z tymi sumami kontrolnymi też nie wiem jak to będzie trzeba sprawdzić. Kolejne pytanie czy polecacie jakiś dobry program do sterowników na Viście, który mi zainstaluje najnowsze i jak już dojdę jak to zainstalować to w tych dodatkach u Ciebie w poście jest jakiś sensowny antywirus do pobrania? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Wybacz kolego ... starasz się biegać nie osiągnąwszy w rozwoju co najmniej postawy wyprostowanej. Ciągniesz temat już kilka dni a to dopiero początek "serialu". Odpuść i zaoszczędź nerwów sobie jak próbującym Ci pomagać. ps. wszystko o co pytasz jest już omówione w wielu tematach na tym forum. jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Godzinę temu, adiiik napisał: Okej tylko, że mam problem mam te 2 pliki w jednym folderze i nie rozumiem ''i na pierwszym pliku PRM wypakuj'' mam opcję: wypakuj tutaj, wypakuj pliki...(inny folder, bądź miejsce) jakbyś powiedział mi dokładniej co mam robić Masz mały poradnik . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 2, 2021 Author Report Share Posted August 2, 2021 Chyba mnie nie zrozumieliście ten 2 plik, który jest widoczny na moim obrazku i jest na biało z dopiskiem 002 gdy go próbuję rozpakować jest komunikat z programu 7 zip którego kazaliście mi pobrać: ''nie można otworzyć pliku, jako archiwum'' i darujcie sobie te wysyłanie poradników bo wiem jak wypakowywać pliki. Chodziło mi o 2 plik a nie o plik pierwszy, którego dało się wypakować i jest to obraz ISO natomiast nie wiem co robić z tym plikiem 002 jak nie można z nim nic zrobić.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Nie mam akurat 7zipa ale to wskazuje na dodatkowy plik archiwum wieloplikowego. Weź ty kolego zobacz ile ci zajmuje to iso co wypakowałeś z pierwszego pliku. Jak ok 7GB to znaczy że wszystko jest ok i drugi plik tez się rozpakował. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 2, 2021 Author Report Share Posted August 2, 2021 Wypakowany obraz waży: 6,42GB czyli rozumiem wszystko dobrze? Mogę wypalać już Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartAcid Posted August 2, 2021 Report Share Posted August 2, 2021 Tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 3, 2021 Author Report Share Posted August 3, 2021 Czy wy też mieliście takie problemy z grafiką? Owszem nie mam tymczasowo karty graficznej ale w Windows 7 wszystko śmiga, nic się nie tnie. Najbardziej drażniące jest to, że jak przeglądam internet i przewijam stronki to się tną, a dźwięk gdy coś oglądam na yt też czasami przerywa, nie wiem co się dzieje wszystkie sterowniki zaaktualizowałem programem Driver Booster. W Windows 7 nie ma żadnych problemów. Jest jakieś rozwiązanie by to naprawić, jestem zadowolony z samego systemu bo działa naprawdę świetnie ale kurde z tą grafiką albo czymś innym mam problem.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 3, 2021 Report Share Posted August 3, 2021 Nie ma już aktualnej przeglądarki wspierającej Vistę i to jest problem, którego nie zmienisz. Wszelkie mody przeglądarek bazują na ich starych wersjach. Masz tylko IE9 ciągle aktualizowany, ale nie ma już stron obsługujących tą przegladarkę. W miarę działa jeszcze Firefox 52.9.0 esr (musi być wersja x86 na systemie x64), ale początkowo muli niemiłosiernie, potem działa nawet znośnie. Mody bazują na tym wydaniu Firefoxa albo PaleMoon. jarexpol likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bronson Posted August 5, 2021 Report Share Posted August 5, 2021 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 6, 2021 Author Report Share Posted August 6, 2021 Co do aktualizacji sterowników jeśli ktoś by miał z tym problem to polecam program ''Driver Easy'' zainstalował mi najnowsze sterowniki, gdzie Driver Booster sobie z tym nie poradził i nie zainstalował najnowszych. Niby na stronie do pobrania tego programu pisze, że na systemy XP oraz Vista już nie działa to jednak działa najnowsza wersja i zainstalowało się i działało wszystko dobrze. Niestety problem z przeglądaniem internetu i wczytywaniem stron nadal nie zniknął i strony ładują się bardzo wolno i przy przewijaniu laguje :/ Mimo to z systemu jeszcze da się korzystać jak najbardziej. Ps. Dzięki za te przeglądarki bo dotychczas korzystałem z Firefoxa i Chroma + Internet Explorer. Co do antywirusa jakim waszym zdaniem jest jeszcze okej na Viste? Ponieważ wszyscy piszą na innych forach jakieś inne i mam mętlik. Także prosiłbym jeszcze o pomoc z tym antywirusem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 6, 2021 Report Share Posted August 6, 2021 Z antywirusów na Vistę masz praktycznie tylko 2: - MSE 4.4.304.0 (nie może być nowsza wersja) - Panda Free Może jeszcze jakieś chińskie wymysły, ale odradzam. MSE będzie najlepszy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 9, 2021 Author Report Share Posted August 9, 2021 Pobrałem MSE ze strony Microsoftu niestety gdy aktualizują się definicje wirusów to wyskakuje komunikat: ,,Nie można zaktualizować definicji wirusów i programów szpiegujących'' i tak do skutku próbowałem kilka razy nie wiem co się dzieje internet mam mimo, że w tym programie antywirusowym pisze mi że mam problemy z połączeniem internetowym. Może mi ktoś pomóc to naprawić? + Korzystam z Visty z aktualizacjami z 2017 roku, na drugim komputerze mam tą Vistę z aktualizacjami do 2020r. Nie wiem czy to będzie mieć jakiś związek z tym ale raczej nie powinno. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 1 godzinę temu, adiiik napisał: Pobrałem MSE ze strony Microsoftu To raczej źle pobrałeś. Czytałeś? W dniu 6.08.2021 o 21:58, wiktorynek napisał: MSE 4.4.304.0 (nie może być nowsza wersja) 1 godzinę temu, adiiik napisał: ,,Nie można zaktualizować definicji wirusów i programów szpiegujących'' Częste przy pierwszym uruchomieniu, nawet z właściwą wersją programu. Nie może być wyłączona usługa Windows Update (w usługach). Aby rozwiązać program, należy pobrać plik i ręcznie zaktualizować za pierwzym razem, potem już działa: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na wersji z 2017 roku nie będzie działać, bo nie ma aktualizacji SHA-2 P.S. Widzę kolega nie nadąża za rozwojem wypadków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adiiik Posted August 9, 2021 Author Report Share Posted August 9, 2021 Tak mój błąd najpierw pobrałem wersję MSE ze strony Microsoft, później szukałem i pobrałem wersję 4.4.304.0 również oddzielnie i wraz to samo. Jak nie będzie działać na wersji z 2017 to zainstaluje zaraz na wersji z 2020 roku bo mam na drugim dysku. Chciałbym również zrobić ręcznie aktualizację bezpieczeństwa do dzisiaj czy mam robić po kolei wszystkie aktualizacje znajdujące się w tym temacie: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted August 9, 2021 Report Share Posted August 9, 2021 2 godziny temu, adiiik napisał: czy mam robić po kolei wszystkie aktualizacje znajdujące się w tym temacie: Też już o tym pisałem. Ostatnia zbiorcza systemowa, ostatnia zbiorcza NET 4.6, ostatnia do IE9, najnowszy service stack i ewentualnie najnowsza chyba tam jeszcze była do NET 2.0 i nie wiem czy też do NET 3.5 Jak przejrzysz temat, to wszystko znajdziesz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts