wojtekcc Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 Witam forum. Ostatnio zabrałem się za modowanie windowsa powoli, pomału, coś ulepiłem. Wszystko cacy tylko nie bardzo mi się podoba rozmiar instalki - ponad 4gb zmieniłem z .wim na .esd i potem chciałem zmienić na .iso i w tym miejscu mam problem: Programy/skrypty nie chcą zmienić "mojego" .esd na iso, krzyczą że obraz nie jest oryginalny. Miałby ktoś pomysł jak temu zaradzić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kp1971 Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 Próbowałeś tego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Reaktor Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 Power ISO , wkładasz pliki w program i zapisujesz jako iso po problemie. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] <=== download Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekcc Posted July 25, 2021 Author Report Share Posted July 25, 2021 W plikach obrazu zamieniam install.wim na install.esd i koniec? czy coś źle zrozumiałem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekcc Posted July 25, 2021 Author Report Share Posted July 25, 2021 11 godzin temu, kp1971 napisał: Próbowałeś tego? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Próbowałem, "obraz nie jest oryginalny" albo się nie da albo coś źle robię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 13 godzin temu, wojtekcc napisał: Programy/skrypty nie chcą zmienić "mojego" .esd na iso, krzyczą że obraz nie jest oryginalny. Czekaj, co? Przecież plik install.esd wrzucasz tylko do obrazu ISO i zapisujesz. Otwórz sobie ISO swojego Windowsa w PowerISO, usuń install.wim/install.esd z katalogu sources i wrzuć swój, zmodyfikowany. Zapisz plik w PowerISO, gotowe. Nowe ISO możesz też chociażby utworzyć w NTLite czy WInReducer. walterM and jarexpol like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtekcc Posted July 25, 2021 Author Report Share Posted July 25, 2021 1 godzinę temu, razor1995 napisał: Czekaj, co? Przecież plik install.esd wrzucasz tylko do obrazu ISO i zapisujesz. Otwórz sobie ISO swojego Windowsa w PowerISO, usuń install.wim/install.esd z katalogu sources i wrzuć swój, zmodyfikowany. Zapisz plik w PowerISO, gotowe. Nowe ISO możesz też chociażby utworzyć w NTLite czy WInReducer. Działa, musiałem coś przeoczyć. Dzięki bardzo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts