tadziu123 Posted August 31, 2021 Report Share Posted August 31, 2021 1 godzinę temu, erpl napisał: problem z zalogowaniem sie do xbox zobacz w tym temacie na środku wątku opisują też problem z xbox ,wersja extreme. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawacz. Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Hej. Mam taki mały problem. Po restarcie znikły mi minatury w folderach. Włączyłem również wszystkie efekty wizualne ale nic nie pomogło. Zainstalowana wersja EXTREME PRO. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Po jakim restarcie - zaraz po instalacji? Trochę więcej informacji. Masz to zaznaczone? - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawacz. Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 TAK. Mam zaznaczone i dalej to samo. Czemu w usługach nie ma usług XBOX LIVE? Crisu likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Godzinę temu, Spawacz. napisał: i dalej to samo opcje folderów /Widok/Ustawienia zaawansowane / zjedz na sam dół i zobacz czy masz zaznaczone " Zawsze pokazuj ikony, nigdy miniatury " odfajkuj / zastosuj / ok Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spawacz. Posted September 1, 2021 Report Share Posted September 1, 2021 Zauważyłem, że jak zrestartuje system odrazu po instalacji to nie mogę się zalogować do Usług XBOX. Testowałem na PC i laptopie i tak samo było. Instalowałem pare razy system. Przy 1 używałem optymalizacji a przy 2 nie i tak samo się kończyło. W czym może tkwić problem bo jak się zaloguje to po restarcie nie mogę się przelogować na inne konto ani wylogować. Wesrja Extreme, na Lite tak samo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted September 1, 2021 Author Report Share Posted September 1, 2021 55 minut temu, enterprise2000 napisał: Konkluzja? Proponuję autorowi by usunął włączanie Dynami Ticks z optymalizacji, lub dodał jakieś zapytanie typu: "Czy chcesz podnieść FPS w grach kosztem niestabilnośći dźwięku i innych mikroprzycięć w systemie?" Tyle na dzisiaj. Pozdrawiam. Dziękuję za odzew, ale znam temat dokładnie i wiem w co się pakowałem dodając te linijki. W nowych edycjach rozważam ich usunięcie właśnie ze względu na pojedyncze uwagi Userów o ścinkach. Większość zadowolona, ale mimo to chyba to wyrzucę. Takich Userów-Testerów NAJBARDZIEJ CENIĘ! Dziękuję za Twój głos! PZDR! Вишенечка, fiodor12, G3orG3 and 2 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ExLibris Posted September 4, 2021 Report Share Posted September 4, 2021 Zauważyłem, że przy każdym ponownym uruchomieniu komputera, ta opcja automatycznie się wyłącza Edit. Po 5 zmianie, zapisało [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eiectam Posted September 4, 2021 Report Share Posted September 4, 2021 Czy ktoś wie, jak zmienić tło ekranu blokady na własny obraz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted September 4, 2021 Report Share Posted September 4, 2021 3 godziny temu, Eiectam napisał: tło ekranu blokady wejdź do rejestru ( regedit ) i wklej w górną belkę : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization potem wyszukaj po prawej stronie nazwę klucza" NoLockScreen " ,wartość będzie domyślna (1) kliknij PPM na ten klucz " NoLockScreen "/ Modyfikuj / Zmień wartość 1 na 0 / ok / odśwież. janek917 and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eiectam Posted September 5, 2021 Report Share Posted September 5, 2021 10 godzin temu, tadziu123 napisał: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\Personalization Kiedy samodzielnie (czy raczej z pomocą google) próbowałem rozwiązać ten problem, to znalazłem ten wpis w rejestrze. Coś tam edytowałem,ale chyba na początku próbowałem zmienić domyślny obraz czy jakoś tak. W każdym razie nie udało mi się, ale teraz, na świeżej instalce (porównywałem różne wersje) działa. Dziękuję za pomoc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lighterxking Posted September 5, 2021 Report Share Posted September 5, 2021 czesc zainstalowalem win 10 extreme lecz ciagle nie moge sie podlaczyc do sieci poprzez kabel moze ktos pomoc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lighterxking Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 pomoze ktos polaczyc sie z siecia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lighterxking Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 mam jeszcze pytanie po zainstalowaniu sterownikow do karty graficznej panel sterowania nvidia nie wlacza sie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 Zainstaluj poniższy program, (wybierz w nim język polski) i zrób aktualizację wszystkich sterowników. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lighterxking Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 Wie ktoś może jak taki panel wyłączyć co się pokazuje przy każdym włączeniu się pc [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted September 6, 2021 Report Share Posted September 6, 2021 Godzinę temu, lighterxking napisał: co się pokazuje przy każdym włączeniu się pc uruchom regedit i wklej w górną belkę : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System po prawej stronie okna szukaj klucza o nazwie: DisplayLastLogonInfo jeśli go nie ma to utwórz ten klucz o tej nazwie . Na pustym polu PPM> Nowy>Wartość DWORD (32-bitowa) >nazwij ten klucz DisplayLastLogonInfo Potem kliknij na ten klucz PPM >Modyfikuj > dane wartości na 0 > OK. uruchom ponownie system Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 Witam serdecznie. Czy pojawi się kolejna wersja Home 10 w przeciągu miesiąca ? Instaluje znajomym i teraz powoli przychodzi czas na mnie, aby zrobić tego systemu reinstalację. Zwłaszcza jak ogrom rzeczy był instalowany, aby tak znowu na czysto i od początku. Pozdrawiam i wersja Home Lite śmiga, aż miło ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonx Posted September 7, 2021 Report Share Posted September 7, 2021 Ja bym nie liczył w tym roku,przecież ten jest nowy. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted September 7, 2021 Author Report Share Posted September 7, 2021 3 godziny temu, Grzegorz83 napisał: Witam serdecznie. Czy pojawi się kolejna wersja Home 10 w przeciągu miesiąca ? Instaluje znajomym i teraz powoli przychodzi czas na mnie, aby zrobić tego systemu reinstalację. Zwłaszcza jak ogrom rzeczy był instalowany, aby tak znowu na czysto i od początku. Pozdrawiam i wersja Home Lite śmiga, aż miło ;-) Może pod koniec roku, pod choinkę, ale czas pokaże. Na pewno nie wcześniej. Mam wstręt na samą myśl, że mam coś znów modować. Fujjj! Będzie to raczej W11, bo W10 nie używam i mam na niego alergię, a W11 - nowe wyzwanie Tym samym chyba skończę zabawę ze Zdychą Home i Pro, a pozostanę jedynie przy LTSC na nowej podstawie, które niebawem się powinno ukazać. hosse6668, Layon, nudzija and 6 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Eiectam Posted September 8, 2021 Report Share Posted September 8, 2021 Na nowo utworzonym lokalnym koncie użytkownika w starcie są skróty do folderów Obrazy i Muzyka. Oczywiście można je wyłączyć w ustawieniach StartIsBack. Po użyciu Optymalizatora usług te skróty znikają - również w ustawieniach. Konto utworzone podczas instalacji systemu nie ma tych skrótów od początku. Czy jest to celowe, aby poprawić wydajność systemu? Skutek uboczny innych optymalizacji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marchu Posted September 12, 2021 Report Share Posted September 12, 2021 Mam małe pytanie, czy wyjdzie wersja x86? Niestety potrzebuję zainstalować system na sticku i tam tylko 32 bity pójdzie a że jest to bardzo słabe urządzenie więc potrzebuje takiej wersji odchudzonej. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted September 14, 2021 Report Share Posted September 14, 2021 Witam modzik świetny, super, fajny więc wielkie brawa jak zwykle dla ( srom-otnika :) jadę na wersji ( LITE jak zwykle ) ale mam pytanko, bo za każdym uruchomieniem systemu wywala komunikat o włączeniu ( Centrum zabezpieczeń systemu Windows ) czy w tej wersji jest coś więcej wycięte niż w poprzednich? bo tego typu komunikatu nigdy nie miałem. Z góry wielkie dzięki za odpowiedź i jeszcze raz WIELKIE BRAWA DLA TWÓRCY POZDRAWIAM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bins Posted September 15, 2021 Report Share Posted September 15, 2021 Hejka naklejka Dałby ktoś radę wrzucić sam folder TUNING z pulpitu? Zainstalowało mi się bez, a nie chce mi się znowu formata strzelać dla samego folderu ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 W dniu 7.09.2021 o 17:26, srom-otnik napisał: Tym samym chyba skończę zabawę ze Zdychą Home i Pro, a pozostanę jedynie przy LTSC na nowej podstawie, które niebawem się powinno ukazać. Coś Ci wiadomo, kiedy ma się pojawić LTSC? Oficjalnej daty premiery chyba nie ma, a też czekam na ten system. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 Godzinę temu, Sid007 napisał: Coś Ci wiadomo, kiedy ma się pojawić LTSC? Oficjalnej daty premiery chyba nie ma, a też czekam na ten system. A stary LTSC ci nie odpowiada? Przecież jest świetny jak każdy mod @srom-otnik. Dla działania programów nowy LTSC nic nie zmieni. Przecież mod nie udostępni ci firmowego wsparcia. O wiele lepszy jest nowszy sprzęt niż nowszy windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 Teraz, Wieniowaty napisał: A stary LTSC ci nie odpowiada? Przecież jest świetny jak każdy mod @srom-otnik. Dla działania programów nowy LTSC nic nie zmieni. O wiele lepszy jest nowszy sprzęt niż nowszy windows. Długi czas siedziałem na LTSC 2019 i chce znowu wrócić do LTSC tylko, że zapowiadanego 2021, bo 2019 w pełni hardware mi nie obsługuje (RTX). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 6 minut temu, Sid007 napisał: bo 2019 w pełni hardware mi nie obsługuje (RTX). Czyli ugoda pomiędzy firmami? Jak chcesz nową kartę to kup nowszy system? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sid007 Posted September 16, 2021 Report Share Posted September 16, 2021 Moim zdaniem chodzi głównie o wymuszanie przez MS aktualizacji systemu na użytkownikach. Innego powodu blokowania nowych funkcji w sterownikach nie znajduje. Zapewne jest to też korzystny układ z MS dla producentów sprzętu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moongate Posted September 17, 2021 Report Share Posted September 17, 2021 Witam, czy można użyć rejestrów typu CPL mouse fix albo markcc mouse acceleration fix, wolę się zapytać upewnić przed użyciem ich, (chciałem pograć w starsze gry typu cs 1.6 quake itd. i niestety odczuwalna jest akceleracja Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts