pepsisquad Posted August 4, 2021 Report Share Posted August 4, 2021 20 godzin temu, srom-otnik napisał: Wklej w notatniku to co poniżej i zapisz plik np na pulpicie pod dowolną nazwą ale z rozszerzeniem "cmd" np edge.cmd reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\edgeupdate" /v Start /t REG_DWORD /d 2 /f reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\edgeupdatem" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\MicrosoftEdgeElevationService" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateBrowserReplacementTask" /ENABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore" /ENABLE SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA" /ENABLE Po utworzeniu tego pliku uruchom go, a następnie zrestartuj system. To wszystko. Nadal ten sam problem, odpalałem skrypt na domyślnych ustawieniach i swoich OU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted August 4, 2021 Author Report Share Posted August 4, 2021 12 minut temu, pepsisquad napisał: Nadal ten sam problem, odpalałem skrypt na domyślnych ustawieniach i swoich OU To zajrzyj do OOSU10 tam mogą być jakieś ograniczenie wobec Edga, odhacz wszystko, co Ci się tam z przeglądarką wyświetli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsisquad Posted August 4, 2021 Report Share Posted August 4, 2021 23 minuty temu, srom-otnik napisał: To zajrzyj do OOSU10 tam mogą być jakieś ograniczenie wobec Edga, odhacz wszystko, co Ci się tam z przeglądarką wyświetli. Cholarka, wcześniej nawet tego nie odpalałem i nic tam nie grzebałem ale sprawdziłem i wszystko mam odhaczone, postawiłem też system na nowo i nadal ten sam problem przy optymalizatorze usług :/ [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted August 4, 2021 Report Share Posted August 4, 2021 W dniu 16.07.2021 o 00:44, janek917 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pepsisquad likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsisquad Posted August 5, 2021 Report Share Posted August 5, 2021 W dniu 4.08.2021 o 23:41, srom-otnik napisał: To zajrzyj do OOSU10 tam mogą być jakieś ograniczenie wobec Edga, odhacz wszystko, co Ci się tam z przeglądarką wyświetli. Masz jeszcze jakieś pomysły co może blokować tą synchronizacje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walterM Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 On 8/6/2021 at 1:47 AM, pepsisquad said: Masz jeszcze jakieś pomysły co może blokować tą synchronizacje? moze masz jakies wpisy w pliku host? a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted August 7, 2021 Author Report Share Posted August 7, 2021 5 minut temu, walterM napisał: moze masz jakies wpisy w pliku host? a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo ODHACZ: Notepad2 => (znajdź w górnym menu) Ustawienia => Zastąp systemowy Notanik walterM likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted August 7, 2021 Report Share Posted August 7, 2021 Witam serdecznie. Dziękuje ponownie za włożony wkład ;-) Czy zauważyliście, że przy ciemnym motywie (aplikacji też) z paska narzędzi dla przykładu otwierając Eksplorator Plików, lub gdy jest zminimalizowany jest taki Flash światła "Jakby ktoś robił zdjęcie". Ułamek sekundy to trwa, próbowałem na różne sposoby i usuwałem przezroczystość, zamiast ciemnego to odcień szarości, ... Oczywiscie to wina zapewne MS, lecz może ktoś wpadł na jakiś pomysł, bo w nocy to troszkę irytujące. System jak wspomniałem petarda, Sromotnik zasłużony urlop, lecz proszę wróć na jesień ;-) Spokojnej nocy srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrmix Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 Hej, Sromotnik czy mógłbyś mi pomóc? Mam mały problem z optymalizatorem usług a konkretnie jak jest WŁĄCZONY, to nie mogę włączyć programu AMD Ryzen master (program do overclockingu), bo wyskakuje mi taki komunikat: Ryzen Master requires Windows 10 or greater. Missing required OS! Chciałbym Cię zapytać, czy wiesz może, która z wyłączonych usług może odpowiadać za to, że program się nie włącza? Bardzo bym prosił o jakąś pomoc, bo strasznie mnie irytuje, że nie mogę przez to mieć włączonej optymalizacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotrmix Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 1 godzinę temu, piotrmix napisał: Hej, Sromotnik czy mógłbyś mi pomóc? Mam mały problem z optymalizatorem usług a konkretnie jak jest WŁĄCZONY, to nie mogę włączyć programu AMD Ryzen master (program do overclockingu), bo wyskakuje mi taki komunikat: Ryzen Master requires Windows 10 or greater. Missing required OS! Chciałbym Cię zapytać, czy wiesz może, która z wyłączonych usług może odpowiadać za to, że program się nie włącza? Bardzo bym prosił o jakąś pomoc, bo strasznie mnie irytuje, że nie mogę przez to mieć włączonej optymalizacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Już znalazłam Gdyby ktoś miał podobny problem to wystarczy włączyć usługę STACJA ROBOCZA Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dam01ian Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 Witam, próbuję zainstalować ten Windows na tableta ale pojawia mi sie takowy bląd: próbowałem rozmaitych kombinacji utworzenia pendriva w Rufusie i tylko jeden sposób ktory "widzi" bios tego tableta to GPT na NTFC z kolei gdy chce zainstalować "Czysty" windows 10 to z kolei bios wyszukuje po stworzeniu GPT na fat32, ale tam znow problem jest to że wywala blad 0cx0000017 Próbowałem wszystkich polecanych w necie sposobów na usuniecie tego bledu ale nic nie pomaga ;/ Moze ma ktos jakies pomysly? EDIT: jedyny windows jaki odpala to 8.1 ze stronki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] natomiast pobralem juz kilka w10 i kazda wywala blad 0xc0000017 ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SilverShai Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 @dam01ian w pierwszym poście jest napisane, że usługi tablet są usunięte. Zasadnicze pytanie jaki tablet. GPT nie ma związku z biosem a formatem partycji. Czy tablet na którym próbujesz instalować nie ma przypadkiem dysku eMMC? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dam01ian Posted August 8, 2021 Report Share Posted August 8, 2021 po kilku nieudanych próbach w końcu poszła jedna ze starszych kompilacji mianowicie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsisquad Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 W dniu 7.08.2021 o 02:18, walterM napisał: moze masz jakies wpisy w pliku host? a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo OU nie zmienia mi nic w pliku hosts [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walterM Posted August 10, 2021 Report Share Posted August 10, 2021 3 hours ago, pepsisquad said: OU nie zmienia mi nic w pliku hosts zobacz jeszcze tutaj chociaz to podobne do zmiany w rejestrze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacobobbo Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 Ludziska tylko tak szczerze nie instalowałem nigdy modów Sromotnika. Wcześniej tylko Konuss. Instalować nie pytać czy ktoś ma jakieś zastrzeżenia ? Pytanie techniczne czy zdalne wsparcie to, to samo co zdalny pulpit ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bn1 Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 Przy próbie instalacji HEVC Video Extensions z pliku appx system wyrzuca błąd "Instalacja aplikacji nie powiodła się. Komunikat o błędzie: error 0x80070005: Opening the package from location Microsoft.HEVCVideoExtension_1.0.41483.0_x64__8wekyb3d8bbwe.appx failed. (0x80070005)". Szukając rozwiązania dowiedziałem się, że może to być związane z ustawieniami zabezpieczeń folderu "Packages" jednak wygląda na to, że tam jest wszystko ok. Czy spotkał się ktoś z takim problemem i wie jak go rozwiązać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fafik144 Posted August 11, 2021 Report Share Posted August 11, 2021 Witam, da się włączyć ręcznie ustawienia pod SSD? nie wiem dlaczego nie wyświetliło mi się zapytanie po instalacji tego systemu. Nie wiem również jak wyłączyć przezroczystość paska zadań. Chodzi mi wyłącznie o pasek zadań. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ciastek Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 System po instalacji laguje nie ma płynności w korzystaniu przy instalacji windowsa ze strony Microsoft problem ten nie występuje. (I710700kf rex 3060 Gigabyte z590 ultra adata sx8200 1Tb) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsisquad Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 Pytanie z innej beczki, czyszczenie robić na domyślnym OU czy to bez różnicy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 @pepsisquad bez różnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qazmaz23 Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 Wersja PRO LITE Świeżo po instalacji, xbox nie działa. Instalka nowego xboxa też nie idzie. Nie działa logowanie do M$. : Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 @qazmaz23 - przetawiłeś uługi na domśylne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pepsisquad Posted August 12, 2021 Report Share Posted August 12, 2021 W dniu 10.08.2021 o 19:16, walterM napisał: zobacz jeszcze tutaj chociaz to podobne do zmiany w rejestrze [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie pomogło ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erpl Posted August 13, 2021 Report Share Posted August 13, 2021 jak z aktualizacją z win jg8.1 x64?Wysłane z mojego M2101K9AG przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qazmaz23 Posted August 16, 2021 Report Share Posted August 16, 2021 @Franc na domyślnym Xbox się odpalił, ale nie da się zalogować, aplikacja się odświeża i nic więcej się nie dzieje :/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcelina Posted August 16, 2021 Report Share Posted August 16, 2021 Hej, ma ktos link do innego hostu niz mega? niby pobralo, ale nie moglam sciagnac i teraz sie limit odpalil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fafik144 Posted August 18, 2021 Report Share Posted August 18, 2021 @marcelina w temacie już ktoś uprzejmy dodał post z dodatkowym hostingiem W dniu 21.07.2021 o 18:48, krzak90 napisał: Mirror: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wojtas512 Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 W dniu 15.07.2021 o 19:59, srom-otnik napisał: Hmmm, zastanawiam się, czy nie uprościć systemu wydawania modyfikacji i nie pozostać tylko przy wersji Full. Widzę, że ta ilość (4 wersje) z jednego obrazu bazowego, stanowi dla wielu userów zbyt poważne wyzwanie intelektualne. W Extreme/Lite - litania lamentów, że coś nie działa, bo tego czegoś nie ma w systemie i jak to coś przywrócić??? W Defender Off - jak post wyżej itd, itp... Najprościej byłoby nie ciąć systemu w ogóle tylko gnieść wersje Full i nie było by larum, że czegoś brak... tez jestem za wersją full ,zawsze stawiam twoje mody w wersji full i nigdy nie bylo problemu ze cos nie działało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted August 22, 2021 Report Share Posted August 22, 2021 3 godziny temu, wojtas512 napisał: ez jestem za wersją full ,zawsze stawiam twoje mody w wersji full i nigdy nie bylo problemu ze cos nie działało A ja z Extreme nie mam żadnych problemów. Marecki likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts