Jump to content

Win JG10 x64 21H1


Recommended Posts

20 godzin temu, srom-otnik napisał:

Wklej w notatniku to co poniżej i zapisz plik np na pulpicie pod dowolną nazwą ale z rozszerzeniem "cmd" np edge.cmd

 

 

reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\edgeupdate" /v Start /t REG_DWORD /d 2 /f
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\edgeupdatem" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f
reg add "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\services\MicrosoftEdgeElevationService" /v Start /t REG_DWORD /d 3 /f
SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateBrowserReplacementTask" /ENABLE
SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineCore" /ENABLE
SCHTASKS /CHANGE /TN "\MicrosoftEdgeUpdateTaskMachineUA" /ENABLE

 

 

Po utworzeniu tego pliku uruchom go, a następnie zrestartuj system.

To wszystko.

Nadal ten sam problem, odpalałem skrypt na domyślnych ustawieniach i swoich OU :(

Link to comment
Share on other sites

23 minuty temu, srom-otnik napisał:

To zajrzyj do OOSU10 tam mogą być jakieś ograniczenie wobec Edga, odhacz wszystko, co Ci się tam z przeglądarką wyświetli.

Cholarka, wcześniej nawet tego nie odpalałem i nic tam nie grzebałem ale sprawdziłem i wszystko mam odhaczone, postawiłem też system na nowo i nadal ten sam problem przy optymalizatorze usług :/

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to comment
Share on other sites

On 8/6/2021 at 1:47 AM, pepsisquad said:

Masz jeszcze jakieś pomysły co może blokować tą synchronizacje? 

moze masz jakies wpisy w pliku host?

 

a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo

Link to comment
Share on other sites

5 minut temu, walterM napisał:

moze masz jakies wpisy w pliku host?

 

a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo

ODHACZ: Notepad2 => (znajdź w górnym menu) Ustawienia => Zastąp systemowy Notanik 

walterM likes this
Link to comment
Share on other sites

Witam serdecznie. Dziękuje ponownie za włożony wkład ;-) Czy zauważyliście, że przy ciemnym motywie (aplikacji też)  z paska narzędzi dla przykładu otwierając Eksplorator Plików, lub gdy jest  zminimalizowany jest taki Flash światła "Jakby ktoś robił zdjęcie".  Ułamek sekundy to trwa, próbowałem na różne sposoby i usuwałem przezroczystość, zamiast ciemnego to odcień szarości, ... Oczywiscie to wina zapewne MS, lecz może ktoś wpadł na jakiś pomysł, bo w nocy to troszkę irytujące.

 

System jak wspomniałem petarda,  Sromotnik zasłużony urlop, lecz proszę wróć na jesień ;-) Spokojnej nocy

srom-otnik likes this
Link to comment
Share on other sites

Hej, Sromotnik czy mógłbyś mi pomóc? Mam mały problem z optymalizatorem usług a konkretnie jak jest WŁĄCZONY, to nie mogę włączyć programu AMD Ryzen master (program do overclockingu), bo wyskakuje mi taki komunikat: Ryzen Master requires Windows 10 or greater. Missing required OS! Chciałbym Cię zapytać, czy wiesz może, która z wyłączonych usług może odpowiadać za to, że program się nie włącza? Bardzo bym prosił o jakąś pomoc, bo strasznie mnie irytuje, że nie mogę przez to mieć włączonej optymalizacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to comment
Share on other sites

1 godzinę temu, piotrmix napisał:

Hej, Sromotnik czy mógłbyś mi pomóc? Mam mały problem z optymalizatorem usług a konkretnie jak jest WŁĄCZONY, to nie mogę włączyć programu AMD Ryzen master (program do overclockingu), bo wyskakuje mi taki komunikat: Ryzen Master requires Windows 10 or greater. Missing required OS! Chciałbym Cię zapytać, czy wiesz może, która z wyłączonych usług może odpowiadać za to, że program się nie włącza? Bardzo bym prosił o jakąś pomoc, bo strasznie mnie irytuje, że nie mogę przez to mieć włączonej optymalizacji. Z góry dziękuję i pozdrawiam

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Już znalazłam :D  Gdyby ktoś miał podobny problem to wystarczy włączyć usługę STACJA ROBOCZA

Link to comment
Share on other sites

Witam, próbuję zainstalować ten Windows na tableta ale pojawia mi sie takowy bląd:
231255856_349636363557370_3539219747803982279_n.jpg.738fc37f91f1e8931b7bca17aa9cfcf0.jpg

 

próbowałem rozmaitych kombinacji utworzenia pendriva w Rufusie i tylko jeden sposób ktory "widzi"  bios tego tableta to GPT na NTFC
z kolei gdy chce zainstalować "Czysty" windows 10 to z kolei bios wyszukuje po stworzeniu GPT na fat32, ale tam znow problem jest to że wywala blad 0cx0000017
Próbowałem wszystkich polecanych w necie sposobów na usuniecie tego bledu ale nic nie pomaga ;/

Moze ma ktos jakies pomysly?

 

EDIT:
jedyny windows jaki odpala to 8.1 ze stronki:
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

natomiast pobralem juz kilka w10 i kazda wywala blad 0xc0000017 ...

Link to comment
Share on other sites

W dniu 7.08.2021 o 02:18, walterM napisał:

moze masz jakies wpisy w pliku host?

 

a tak po za tym jest mozliwosc wrocenia do zwyklego notepada windowsowego? wybranie notepad.exe z folderu system jako domyslna aplikacja nie zadzialalo

 

OU nie zmienia mi nic w pliku hosts

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Link to comment
Share on other sites

Przy próbie instalacji HEVC Video Extensions z pliku appx system wyrzuca błąd "Instalacja aplikacji nie powiodła się. Komunikat o błędzie: error 0x80070005: Opening the package from location Microsoft.HEVCVideoExtension_1.0.41483.0_x64__8wekyb3d8bbwe.appx failed. (0x80070005)".

 

Szukając rozwiązania dowiedziałem się, że może to być związane z ustawieniami zabezpieczeń folderu "Packages" jednak wygląda na to, że tam jest wszystko ok.

 

Czy spotkał się ktoś z takim problemem i wie jak go rozwiązać?

Link to comment
Share on other sites

W dniu 15.07.2021 o 19:59, srom-otnik napisał:

Hmmm, zastanawiam się, czy nie uprościć systemu wydawania modyfikacji i nie pozostać tylko przy wersji Full. Widzę, że ta ilość (4 wersje) z jednego obrazu bazowego, stanowi dla wielu userów zbyt poważne wyzwanie intelektualne. :trollface:

W Extreme/Lite - litania lamentów, że coś nie działa, bo tego czegoś nie ma w systemie i jak to coś przywrócić??? :trollface:

W Defender Off - jak post wyżej :trollface:

itd, itp...

Najprościej byłoby nie ciąć systemu w ogóle tylko gnieść wersje Full i nie było by larum, że czegoś brak...

tez jestem za wersją full ,zawsze stawiam twoje mody w wersji full i nigdy nie bylo problemu ze cos nie działało 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   1 member

×
×
  • Create New...

Important Information