adrian0380 Posted July 22, 2021 Report Share Posted July 22, 2021 Ciekawe jestem jak śmiga Forza Motorsport7, bo niemiłosiernie laguje ta gra.. ktoś próbował? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walterM Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 14 hours ago, Speedek said: Jak doszedłeś do tych 30 procesów w tle? Co dokładnie mogę wyłączyć w Autorunsie? czysta instalka 'system zainstwalowany na ssd?' TAK, uslugi domyslne NIE, pyt2 NIE pyt3 NIE (wszytko na 'nie) (prawo klik na pulpicie > optymalizator uslug) zaznaczam ze system zainstalowany NIE na laptopie ale szkoda troche ze angielski usuniety no i to ze w wersji HOME Lite : wyczyszczono folder WinSxS w stopniu uniemożliwiającym włączanie/wyłączanie funkcji przez panel sterowania ...no ale coz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 11 godzin temu, Valdoorf napisał: Samsung MAgician - wywala sie na braku Defragmentatora U mnie Magician działa bezproblemowo na każdej wersji @srom-otnik. Teraz jestem na Pro Extreme i żadnych problemów. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basiamarcin Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 koledzy mam problem z pobraniem kiedy dochodzi do zapisz na dysku wyskakuje strona sie zawiesila mial ktos taki przypaek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 @basiamarcin pobierz przez megadownloader albo megabasterd albo megasync lub z mirrora W dniu 21.07.2021 o 18:48, krzak90 napisał: Mirror: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frankmartin Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 1 godzinę temu, basiamarcin napisał: koledzy mam problem z pobraniem kiedy dochodzi do zapisz na dysku wyskakuje strona sie zawiesila mial ktos taki przypaek Pobierz przez aplikację Mega.nz to ci się nie zawiesi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
basiamarcin Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 pobra sie udalo ale mi w instalatorze wyswietla tylko 4 wersje home i pro nie ma extrime Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonx Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 @basiamarcin spróbuj tego>> Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ^Autor Mr.T Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 13 minut temu, basiamarcin napisał: pobra sie udalo ale mi w instalatorze wyswietla tylko 4 wersje home i pro nie ma extrime Zobacz na tej stronie ktoś z forum podał załącznik z plikiem do pobrania . kama1511 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Valdoorf Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 8 godzin temu, Wieniowaty napisał: U mnie Magician działa bezproblemowo na każdej wersji @srom-otnik. Teraz jestem na Pro Extreme i żadnych problemów. u mnie też działa -> nie mogę włączyć OP -> u Ciebie OP działą ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
senes Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 Powiedzcie mi moi drodzy, czy na wersjach LITE od Sromotnika działają ekrany dotykowe? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
walterM Posted July 23, 2021 Report Share Posted July 23, 2021 5 hours ago, senes said: Powiedzcie mi moi drodzy, czy na wersjach LITE od Sromotnika działają ekrany dotykowe? Usunięto (Instalator systemu umożliwia wybór 4 wersji systemu Home i 4 Pro - dwóch tylko tweakowanych i dwóch - dodatkowo odchudzonych): Wersja Lite: - tablet; wiec nie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
userned Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 Cześć. Zainstalowana wersja pełna defender off. Świeżo po instalacji systemu nie mogę aktywować za pmocą digital license w10. Zwraca mi błąd: "Uruchom na komputerze z systemem Microsoft Windows w wersji innej niz podstawowa polecenie "slui.exe 0x2a 0x803F7001, aby wyświetlic tekst błędu." Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
senes Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 12 godzin temu, walterM napisał: Usunięto (Instalator systemu umożliwia wybór 4 wersji systemu Home i 4 Pro - dwóch tylko tweakowanych i dwóch - dodatkowo odchudzonych): Wersja Lite: - tablet; wiec nie? Tutaj chodzi o tryb tabletu. Że jak zrobisz z laptopa namiot, to nie będzie ci proponował włączenia uproszczonego interfejsu, klawiatury ekranowej itd. A ekran dotykowy działa, tylko Windows Update musi sterowniki sobie dociągnąć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afropolak Posted July 24, 2021 Report Share Posted July 24, 2021 W dniu 15.07.2021 o 19:59, srom-otnik napisał: Hmmm, zastanawiam się, czy nie uprościć systemu wydawania modyfikacji i nie pozostać tylko przy wersji Full. Widzę, że ta ilość (4 wersje) z jednego obrazu bazowego, stanowi dla wielu userów zbyt poważne wyzwanie intelektualne. W Extreme/Lite - litania lamentów, że coś nie działa, bo tego czegoś nie ma w systemie i jak to coś przywrócić??? W Defender Off - jak post wyżej itd, itp... Najprościej byłoby nie ciąć systemu w ogóle tylko gnieść wersje Full i nie było by larum, że czegoś brak... Witaj Nie wyobrażam sobie, że przestaniesz to ciąć Używam Twoich systemów odkąd je znalazłem, wszystkie wydania po kolei (jak zaczniesz kroić 11 to na pewno też będę z nich korzystał), wersje Lite, ale głównie Extreme - korzystałem z kilku innych modów i takiej stabilności jak na Twoich nie da się u nikogo uświadczyć. Czytam te tematy, posty i problemy niektórych osób, to zastanawiam się czy w ogóle mają jakiekolwiek pojęcie co instalują i czego będzie im brakować. Jeśli zaczniesz modyfikować Full kosztem czterech wersji - przeżyję jakoś i dalej będę korzystał z wyników Twojej pracy, ale mimo wszystko ze swojej strony proszę o dalsze publikowanie Lite i Extreme Co do tego modzika - zapewne zainstaluje za niedługo Zdrowia i powodzenia! srom-otnik, jabirex and Marecki like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwinos Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 Witam Pierwszy problem jaki się pojawia to problem z głośnikiem (słuchawki, mikrofon) na panelu z przodu kompa. Pokazuje na ikonce w tray'u komunikat : "Nie podłączono głośników ani słuchawek" Na starym obrazie systemu wersja 1909, który już ponad rok używam wszystko OK, wgrałem nowy system i od razu pojawia się w trayu ikona głośnika z ta informacją. Teraz spowrotem wgrałem stary obraz systemu - mam dźwięk na słuchawkach... W czym problem, bo nie w hardware kompa ? Czy jest jakiś sposób aby aktywować głośniki na panelu przednim kompa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 25, 2021 Author Report Share Posted July 25, 2021 Godzinę temu, edwinos napisał: Teraz spowrotem wgrałem stary obraz systemu - mam dźwięk na słuchawkach... W czym problem, bo nie w hardware kompa ? Czy jest jakiś sposób aby aktywować głośniki na panelu przednim kompa ? UPTYMALIZATOREM sprawdzałeś różne konfigurację usług? Kiedy wydaję wersje testowe ti jest czas na zgłaszanie uwag, teraz - przykro mi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwinos Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 Jest taki artykuł: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Pisze gość, że "....W sieci występuje powszechny problem związany z tym, że system Windows 10 nie rozpoznaje urządzeń audio podłączonych do urządzenia. Istnieje wiele rzeczy, które mogą powodować ten problem w zależności od systemu. Jednak większość z nich jest dość łatwa do naprawienia...." Nie wiedzę się jako osoba, która zacznie teraz grzebać w ustawieniach, kodekach, sterownikach... Wgrałem ten nowy system i problem od razu się pojawia, czy oprócz klikania w narzędzie Optymalizatora usług jest wg Ciebie jakiś inny sposób rozwiązania problemu ? Gdy wetknę czincza z tyłu kompa, mam głos na słuchawkach, lecz w ogóle nie mam go na panelu przednim. Tyle wiem, że problem ten pojawia się w wersji obecnej systemu oraz w wersji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]brak dźwięku na panelu przednim). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 25, 2021 Author Report Share Posted July 25, 2021 13 minut temu, edwinos napisał: prócz klikania w narzędzie Optymalizatora usług jest wg Ciebie jakiś inny sposób rozwiązania problemu ? Tak, tylko OU. W wersji 1909 był inny sposób kontroli usług, w 20H2 i obecnym 21H1 OU jest mocno zmieniony. Ponadto doszły od Microsoftu nowe usługi. Klikaj w OU u próbuj, jak nic to nie da, wywal system i już po bólu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonx Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 @edwinos najwyraźniej taki problem jest tylko u ciebie nikt nie zgłaszał takiego problemu i u mnie go nie ma ,chyba masz kompa do bani. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damian5142 Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 No u mnie Panowie tam wszystko gites z głośnikami od laptopa jak i z tymi które podłączam do niego 5.1 No i słuchawki też odbierają, więc tak jak napisał @adonx tylko u Ciebie jakiś problem występuje z tym ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pao Posted July 25, 2021 Report Share Posted July 25, 2021 Siemanko. Wie ktoś jak do wersji Pro EXTREME, przywrócić ułatwienia dostępu? Albo niech ktoś podeśle z wersji Pro, plik C:\Windows\System32\Magnify.exe Z innej 10 nie chce chodzić, a inne programy są do bani. Tak to wszystko śmiga szybciutko i bezproblemowo. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
edwinos Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 Temat obszedłem w ten sposób, że zakupiłem sobie kartę dźwiękową na USB i poprzez nią mam możliwość wpięcia słuchawek i mikrofonu z przodu panelu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DivRoK Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 Witam @srom-otnik czy jest jakaś możliwość żeby zmniejszyć obraz ISO i system się zmieścił na pendrivie FAT32? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonx Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 He He dla ciebie będzie wszystko przerabiał bo ty szkodujesz parę zł na porządnego pena, bardzo śmieszny jesteś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DivRoK Posted July 26, 2021 Report Share Posted July 26, 2021 4 minuty temu, adonx napisał: He He dla ciebie będzie wszystko przerabiał bo ty szkodujesz parę zł na porządnego pena, bardzo śmieszny jesteś. Posiadam 2 Pendravy po 32 GB więc mi nie szkoda... zapytałem się tylko czy jest taka możliwość Wiem że mogę zrobić NTFS ale wolałbym FAT32 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Afropolak Posted July 27, 2021 Report Share Posted July 27, 2021 Powitać. @srom-otnik - czy w wersji Lite z tego obrazu wyciąłeś coś więcej odnośnie określania lokalizacji niż w poprzednich wersjach? Jest to w ogóle powiązane w jakiś sposób? Mianowicie - zainstalowałem BlueStacksa i choćby skały robiły pod siebie to w żadnej aplikacji BlueStacksowy Android nie wykrywa GPSa (ustawienia emulatora są git), żadne Fake GPSy, Location Spoofery i tego typu rzeczy nie działają z tego właśnie powodu. Problem ten nie występuje na 20H2 ani 1909, z tym, że obrazy które mam mają już chwilę (nie są najnowsze - widziałem update tematu 20H2 i tam jest już nowy obraz, swój system stawiałem ostatni raz końcówką grudnia 2020, więc z tych okolic mam obraz). Dodatkowo - włączenie lokalizacji np. na mapach Googla również wariuje i lokalizuje mnie w całkowicie dziwnym miejscu. Usługi przepatrzyłem, ale nic mi pod to nie podchodzi. Widzę, że geolokacja jest wycięta w tym obrazie i 20H2 z ostatniej aktualizacji - czy to będzie winowajca? Nie pamiętam, czy to było wycięte w obrazie który mam. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 27, 2021 Author Report Share Posted July 27, 2021 1 godzinę temu, Afropolak napisał: dzięki za odpowiedź. Geolokacja w Lite i Extreme jest wycieta, stąd to co obserwujesz u siebie ma logiczne uzasadnienie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nzyy Posted July 28, 2021 Report Share Posted July 28, 2021 @srom-otnik Cześć mam problem po użyciu OU nie działa wycinanie ekranu Win+Shift+S jeżeli użyje domyślnych ustawień OU działa, ale system staje się mega powolny i otwieranie jakiegoś folderu trwa 2 sekundy. Najprawdopodobniej za te screeny odpowiadają Usługi: "Usługa użytkownika Schowek_3106b" i "CaptureService_35bb2". Pierwszą usługę nie da się włączyć, po zmianie wartości w regedit: HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\ControlSet001\Services\cbdhsvc_3106b Start=4---->2 mam taki błąd podczas próby uruchomienia, to samo z drugą usługą Druga usługa gdy ją wyłączam bez używania OU automatycznie nie działa wycinanie ekranu, gdy włącze ją ponownie nie działa wciąż Nie jestem w stanie dojść jakie usługi za nie odpowiadają. Nie jestem w stanie korzystać z komputera bez optymalizatora usług, bo ręczne wyłączanie ich nie poprawiało wydajności systemu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damiannsj22 Posted July 28, 2021 Report Share Posted July 28, 2021 Jak zrobić żeby pasek zadań był taki jak wcześniej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts