Jump to content

Win JG10 x64 21H1

Recommended Posts

Przy próbie aktualizacji windows update dostaję taki kompunikat

Cytat

Wystąpiły problemy podczas instalowania aktualizacji, ale ponowimy próbę później. Jeśli ten problem będzie nadal występować i chcesz przeszukać Internet lub uzyskać informacje od pomocy technicznej, użyj kodu błędu: (0x80073701)

Wersja win to Pro Extreme, próbowałem w optymalizatorze usług dać domyślne jaki i zmieniać i bez efektu. Ktoś pomoże ??

Witam. Jak włączyć hibernacje w tym systemie? powercfg - h on, nie pomaga.  Zainstalowałem wersję lite

Przy okazji może też jakaś podpowiedź jak ustawić tło blokady itp w personalizacji bo "zarządza nimi Twoja organizacja" i nie można. No i jak zmienić czerne na białe kolory paska zadań czarne są dość niewidoczne. 

Pozdrawiam

W dniu 22.10.2022 o 07:01, kiko80 napisał(a):

Przy próbie aktualizacji windows update dostaję taki kompunikat

Wersja win to Pro Extreme, próbowałem w optymalizatorze usług dać domyślne jaki i zmieniać i bez efektu. Ktoś pomoże ??

Taka mała historyjka. Tydzień temu zainstalowałem 21H1 wer.PRO. Instalacja rufusem + różne opcje ustawień, w końcu się raczył zainstalować. Po dopracowaniu platformy wyglądało dobrze. Ale po paru dniach przestał instalować aktualizacji. Więc pomysł aktualizacji do 22H2, auto update z poziomu 21H1 przestał działać na moje sugestie. Pobrałem aktualizacje ze strony mikrosoftu (mały mięki hehe) I ZAINSTAOWAŁO SIĘ DO WERSJI 22h2, kolejna walka z nakarmieniem systemu i teraz śmiga bez problemów, aktualizuje się, a mody serwisowe Sromotnika działają (trochę to trwało) jak było powiedziane wiec sukces. No i w końcu odpaliłem FarCry6 i o dziwo muszę grać w pełnej wersji bo po optymalizacji rwie się jak stare gacie. na razie nie ogarniam dlaczego taki efekt.  Tak czy inaczej to był trzeci mod  od maestro Sromotnika. i nie chcę żadnych oryginalnych wynalazków od GATESA. Wiem to bo instaluję oryginały w rodzinie i mam porównanie. A fachowcom pokroju Sromotnika życzę wielu lat pożytecznej działalności.

2 godziny temu, marasw napisał(a):

No i jak zmienić czerne na białe kolory paska zadań czarne są dość niewidoczne

PPM na pasek zadań / ustawienie paska zadań /  po lewej stronie zakładka Kolory / wybierz kolor na Niestandardowy potem  "Wybierz domyślny tryb systemu Windows" zaznacz na Jasny  

13 godzin temu, wbak1102 napisał(a):

W wierszu polecenia wpisz  >>   powercfg.exe /hibernate on  <<   , a następnie naciśnij klawisz Enter

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Niezmiernie Ci dziekuję !! :) Działa :)

11 godzin temu, tadziu123 napisał(a):

PPM na pasek zadań / ustawienie paska zadań /  po lewej stronie zakładka Kolory / wybierz kolor na Niestandardowy potem  "Wybierz domyślny tryb systemu Windows" zaznacz na Jasny  

Udało sie. Wielkie dzięki !! :)

12 godzin temu, tadziu123 napisał(a):

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]     na tej stronie   post 10  podaje rozwiązanie problemu. :)

Idealnie :) Pomogło. Baaardzo dziekuję :)

2 godziny temu, Frela napisał(a):

Witam, po aktualizacji Windowsa do wersji 21h2 gdy naciskam ppm na pulpicie -> narzędzia, lista tychże się nie rozwija. Czy jest jakiś sposób aby przywrócić ową listę. Nie ukrywam, że są dla mnie przydatne.

1.Przywrócenie domyślnych usług (optymalizator) 2.Aktualizacja systemu (21h1) 3.Aktualizacja plikiem Windows10Upgrade9252 System zaktualizowany do 21H2,wszystkie funkcje prawokilku pozostają.

LaptopIpc likes this

W dniu 17.11.2022 o 17:31, stens napisał(a):

spróbuj utworzyć nowe honto, czy będziesz miał możność zalogować? Jak nie to jest wykastrowane.

tzn wiesz co doczytalem gdzies od tworcy ze jak zrobie domysle uslugi( optymalizator uslug) to wtedy dziala, i tak owszem dziala wtedy logowanie ale komputer chodzi 3x wolniej xD

czesc po instalacji Windowsa na czystym Windowsie gdy nie mam jeszcze zainstalowanych sterowników i nazwa karty jest podpisana karta podstawowa zamiast swojej właściwej nazwy mogę suwakiem w ustawieniach zmienić jasność ekranu a gdy tylko się zmieni nazwa karty czyli zostaną zainstalowane sterowniki to funkcja jasność czyli suwak w ogóle nie działa ma ktoś jakiś patent jak to ogarnąć??

Łooo Panie śmiga jak złoto, specyfikacja i5 6400, 8GB ram, 950 GTX, dysk SSD, ładowanie Steama czy Epic Games Launcher zdecydowanie szybsze względem poprzedniego jeszcze świeżego czyściocha W10, a w Fortnite i Roblox wydajność w postaci FPS również rewelacja, wcześniej było ~30 teraz jest ~40 do tego brak nagłych spadków  i to jest zdecydowanie odczuwalne. Super robota, pozdro

Cześć wszystkim mam problem ze sterownikami jako laik pytam bo moja wiedza nie jest tak obszerna jak co nie których tu obecnych na forum więc proszę o wyrozumiałość.

Posiadam staruszka HP Pavilion g6 z intel core i3 2370m i zintegrowaną grafiką z tym że w menedżerze urządzeń nadal mam żółte ikonki obok karty graficznej,  kontrolery IDE ATA ATAPI, Kontrolery magazynu i do tego jeszcze jest jakieś nieznane urządzenie w inne urządzenia jak rozwiązać te problemy z tymi sterownikami?

Może ten laptop jest już za stary i lepiej wgrać win 8?

Wiem że jest już stary ale ma on służyć jeszcze dla dziecka w wieku 10 lat do gierek.

Dzięki za pomoc wszelką i pozdrawiam

30 minut temu, tadziu123 napisał(a):

Sprawdź jeszcze przez identyfikator sprzętu , mały poradnik   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Ok pomogło na to inne urządzenie a co z tą karta graficzną i kontrolerami?

Na przykład wpisałem identyfikator karty graficznej i znalazło mi sterownik z 2013 roku a mam zainstalowany przez windows update sterownik z 2015 roku czy to możliwe że zainstalowało jakiś niezgodny?