kiko80 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Przy próbie aktualizacji windows update dostaję taki kompunikat Cytat Wystąpiły problemy podczas instalowania aktualizacji, ale ponowimy próbę później. Jeśli ten problem będzie nadal występować i chcesz przeszukać Internet lub uzyskać informacje od pomocy technicznej, użyj kodu błędu: (0x80073701) Wersja win to Pro Extreme, próbowałem w optymalizatorze usług dać domyślne jaki i zmieniać i bez efektu. Ktoś pomoże ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 @kiko80 - wersja extreme jest za bardzo odchudzona, WU nie będzie na niej działało, było już nie raz pisane o tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko80 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 thx @Franc A na Pro (DEFENDER OFF) działa wu ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 Działa, a przynajmniej kiedyś działało jak testowałem tą wersję, teraz musisz sam wypróbować czy wszystkie łatki poprawnie się zainstalują Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiko80 Posted October 22, 2022 Report Share Posted October 22, 2022 @Franc dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malwinos Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 Ktoś podpowie jak wyłączyć przeżroczystość? / Jaki antywirus polecacie na ten system? Można gdzies dostać motywy i wylaczanie exloprer z wersji lite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted November 6, 2022 Report Share Posted November 6, 2022 3 godziny temu, Malwinos napisał(a): Ktoś podpowie jak wyłączyć przeżroczystość? PPM na ikonę start / Właściwości / Konfiguracja StartIsBack / Wygląd / suwak pasek zadań w prawo / uruchom ponownie Eksplorator Windows Malwinos likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damikss Posted November 9, 2022 Report Share Posted November 9, 2022 Witajcie .Mam problem w wersji home .Internet wifi co 10-20 minut traci siec .Zmiana adaptera Wifi pod usb , na inny nie pomaga, zmiana sterowników tez. Zdarza sie tez, że po paru godzinach mysz na usb, tez przestaje odpowiadać.Oszczędzanie energii wyłączone. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasw Posted November 15, 2022 Report Share Posted November 15, 2022 Witam. Jak włączyć hibernacje w tym systemie? powercfg - h on, nie pomaga. Zainstalowałem wersję lite Przy okazji może też jakaś podpowiedź jak ustawić tło blokady itp w personalizacji bo "zarządza nimi Twoja organizacja" i nie można. No i jak zmienić czerne na białe kolory paska zadań czarne są dość niewidoczne. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbak1102 Posted November 15, 2022 Report Share Posted November 15, 2022 W wierszu polecenia wpisz >> powercfg.exe /hibernate on << , a następnie naciśnij klawisz Enter [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MirekC Posted November 15, 2022 Report Share Posted November 15, 2022 W dniu 22.10.2022 o 07:01, kiko80 napisał(a): Przy próbie aktualizacji windows update dostaję taki kompunikat Wersja win to Pro Extreme, próbowałem w optymalizatorze usług dać domyślne jaki i zmieniać i bez efektu. Ktoś pomoże ?? Taka mała historyjka. Tydzień temu zainstalowałem 21H1 wer.PRO. Instalacja rufusem + różne opcje ustawień, w końcu się raczył zainstalować. Po dopracowaniu platformy wyglądało dobrze. Ale po paru dniach przestał instalować aktualizacji. Więc pomysł aktualizacji do 22H2, auto update z poziomu 21H1 przestał działać na moje sugestie. Pobrałem aktualizacje ze strony mikrosoftu (mały mięki hehe) I ZAINSTAOWAŁO SIĘ DO WERSJI 22h2, kolejna walka z nakarmieniem systemu i teraz śmiga bez problemów, aktualizuje się, a mody serwisowe Sromotnika działają (trochę to trwało) jak było powiedziane wiec sukces. No i w końcu odpaliłem FarCry6 i o dziwo muszę grać w pełnej wersji bo po optymalizacji rwie się jak stare gacie. na razie nie ogarniam dlaczego taki efekt. Tak czy inaczej to był trzeci mod od maestro Sromotnika. i nie chcę żadnych oryginalnych wynalazków od GATESA. Wiem to bo instaluję oryginały w rodzinie i mam porównanie. A fachowcom pokroju Sromotnika życzę wielu lat pożytecznej działalności. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted November 15, 2022 Report Share Posted November 15, 2022 2 godziny temu, marasw napisał(a): Przy okazji może też jakaś podpowiedź jak ustawić tło blokady itp w personalizacji bo "zarządza nimi Twoja organizacja" i nie można [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na tej stronie post 10 podaje rozwiązanie problemu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted November 15, 2022 Report Share Posted November 15, 2022 2 godziny temu, marasw napisał(a): No i jak zmienić czerne na białe kolory paska zadań czarne są dość niewidoczne PPM na pasek zadań / ustawienie paska zadań / po lewej stronie zakładka Kolory / wybierz kolor na Niestandardowy potem "Wybierz domyślny tryb systemu Windows" zaznacz na Jasny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ownstyle Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 chce czarna ikonke walnac od startu na windowsie 10 1909 zrobilem ale z glowy mi wylecialo (robota) przypomni mi ktos dziekuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marasw Posted November 16, 2022 Report Share Posted November 16, 2022 13 godzin temu, wbak1102 napisał(a): W wierszu polecenia wpisz >> powercfg.exe /hibernate on << , a następnie naciśnij klawisz Enter [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niezmiernie Ci dziekuję !! Działa 11 godzin temu, tadziu123 napisał(a): PPM na pasek zadań / ustawienie paska zadań / po lewej stronie zakładka Kolory / wybierz kolor na Niestandardowy potem "Wybierz domyślny tryb systemu Windows" zaznacz na Jasny Udało sie. Wielkie dzięki !! 12 godzin temu, tadziu123 napisał(a): [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na tej stronie post 10 podaje rozwiązanie problemu. Idealnie Pomogło. Baaardzo dziekuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Frela Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 Witam, po aktualizacji Windowsa do wersji 21h2 gdy naciskam ppm na pulpicie -> narzędzia, lista tychże się nie rozwija. Czy jest jakiś sposób aby przywrócić ową listę. Nie ukrywam, że są dla mnie przydatne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 2 godziny temu, Frela napisał(a): Witam, po aktualizacji Windowsa do wersji 21h2 gdy naciskam ppm na pulpicie -> narzędzia, lista tychże się nie rozwija. Czy jest jakiś sposób aby przywrócić ową listę. Nie ukrywam, że są dla mnie przydatne. 1.Przywrócenie domyślnych usług (optymalizator) 2.Aktualizacja systemu (21h1) 3.Aktualizacja plikiem Windows10Upgrade9252 System zaktualizowany do 21H2,wszystkie funkcje prawokilku pozostają. LaptopIpc likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19chomik20 Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 Jak włączyć Logowanie do MS? nie mogę włączyć xbox ;c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 20 minut temu, 19chomik20 napisał(a): Jak włączyć Logowanie do MS? nie mogę włączyć xbox ;c Personalizacja >konta> zaloguj się za pomocą konta Microsoftu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19chomik20 Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 10 minut temu, stens napisał(a): Personalizacja >konta> zaloguj się za pomocą konta Microsoftu No właśnie nie działa wydaje mi się że sromotnik wyłączył to w rejestrze ;c Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted November 17, 2022 Report Share Posted November 17, 2022 spróbuj utworzyć nowe honto, czy będziesz miał możność zalogować? Jak nie to jest wykastrowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19chomik20 Posted November 18, 2022 Report Share Posted November 18, 2022 W dniu 17.11.2022 o 17:31, stens napisał(a): spróbuj utworzyć nowe honto, czy będziesz miał możność zalogować? Jak nie to jest wykastrowane. tzn wiesz co doczytalem gdzies od tworcy ze jak zrobie domysle uslugi( optymalizator uslug) to wtedy dziala, i tak owszem dziala wtedy logowanie ale komputer chodzi 3x wolniej xD Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartek1608 Posted November 26, 2022 Report Share Posted November 26, 2022 czesc po instalacji Windowsa na czystym Windowsie gdy nie mam jeszcze zainstalowanych sterowników i nazwa karty jest podpisana karta podstawowa zamiast swojej właściwej nazwy mogę suwakiem w ustawieniach zmienić jasność ekranu a gdy tylko się zmieni nazwa karty czyli zostaną zainstalowane sterowniki to funkcja jasność czyli suwak w ogóle nie działa ma ktoś jakiś patent jak to ogarnąć?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maxudrexu Posted December 2, 2022 Report Share Posted December 2, 2022 Mam go od kilku miesiecy, jednak o zgrozo wingrozo wczoraj przez wlaczeniem systemu (przewaznie go usypiam) sam mi sie zaktualizował!!!!!!!!! dodaly mi sie domyslnie preinstalowane apki ze sklepu, zniknal optymalizator uslug!! bylo szybko, teraz wszystko mi muli:( potrzebuje likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamileoo92 Posted December 4, 2022 Report Share Posted December 4, 2022 Po zainstalowaniu wszystko działa jak należy ale głośniki znacznie grają ciszej niż w poprzedniej 11stce. Jak to ogarnąć ? Jak ogarnąć Windows defensywę? System super Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malwinos Posted December 5, 2022 Report Share Posted December 5, 2022 Podpowiecie jak odpalić tryb gier albo dodać go pod ppm? W mojej wersji lite nie mam tej opcji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszolej1 Posted December 24, 2022 Report Share Posted December 24, 2022 Łooo Panie śmiga jak złoto, specyfikacja i5 6400, 8GB ram, 950 GTX, dysk SSD, ładowanie Steama czy Epic Games Launcher zdecydowanie szybsze względem poprzedniego jeszcze świeżego czyściocha W10, a w Fortnite i Roblox wydajność w postaci FPS również rewelacja, wcześniej było ~30 teraz jest ~40 do tego brak nagłych spadków i to jest zdecydowanie odczuwalne. Super robota, pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kindaszek Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 Cześć wszystkim mam problem ze sterownikami jako laik pytam bo moja wiedza nie jest tak obszerna jak co nie których tu obecnych na forum więc proszę o wyrozumiałość. Posiadam staruszka HP Pavilion g6 z intel core i3 2370m i zintegrowaną grafiką z tym że w menedżerze urządzeń nadal mam żółte ikonki obok karty graficznej, kontrolery IDE ATA ATAPI, Kontrolery magazynu i do tego jeszcze jest jakieś nieznane urządzenie w inne urządzenia jak rozwiązać te problemy z tymi sterownikami? Może ten laptop jest już za stary i lepiej wgrać win 8? Wiem że jest już stary ale ma on służyć jeszcze dla dziecka w wieku 10 lat do gierek. Dzięki za pomoc wszelką i pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tadziu123 Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 13 minut temu, kindaszek napisał(a): jak rozwiązać te problemy z tymi sterownikami Sprawdź jeszcze przez identyfikator sprzętu , mały poradnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kindaszek Posted December 29, 2022 Report Share Posted December 29, 2022 30 minut temu, tadziu123 napisał(a): Sprawdź jeszcze przez identyfikator sprzętu , mały poradnik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ok pomogło na to inne urządzenie a co z tą karta graficzną i kontrolerami? Na przykład wpisałem identyfikator karty graficznej i znalazło mi sterownik z 2013 roku a mam zainstalowany przez windows update sterownik z 2015 roku czy to możliwe że zainstalowało jakiś niezgodny? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts