srom-otnik Posted July 17, 2021 Author Report Share Posted July 17, 2021 1 godzinę temu, Salomon napisał: @srom-otnik Z godzinkę temu zainstalowałem, fajnie lekko chodził, ale po instalacji sterowników karty graficznej dolny pasek po wciśnięciu ikony wywala się, a aplikacje uruchomione mogę wyświetlić tylko jak najadę na jej podgląd. Zgaduję, że to wina motywu. Można przywrócić zwykły? EDIT: Po odinstalowaniu StartIsBack nic na razie nie wywala. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Widocznie obecny SIB jest za stary do tej wersji systemu, wrzucę nowszy. Dzięki! Salomon and piotrmix like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pro_mario Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 48 minut temu, srom-otnik napisał: Widocznie obecny SIB jest za stary do tej wersji systemu, wrzucę nowszy. Dzięki! Tak, potwierdzam. SIB jest za stary, bo w wersji 2.9.1, a jest dostępna 2.9.15, która ma wprowadzonych kilka krytycznych poprawek. Mi też się co chwilę samoczynnie restartował albo po naciśnięciu ikonki. Nowsza wersja załatwiła sprawę. System prawie dopiero co postawiony. januszek1990 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Mistrzu nie widzę możliwości, aby Tobie przez Paypal podesłać na przysłowiowego 4paka ;-) Czekam na Wersje Home, aby tak dołączyć do testów. Rozumiem jaką drogę obrałeś, bardzo słuszna i czekam cierpliwie ;-) 12345asd likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted July 17, 2021 Report Share Posted July 17, 2021 Godzinę temu, pro_mario napisał: Tak, potwierdzam. SIB jest za stary, bo w wersji 2.9.1, a jest dostępna 2.9.15, która ma wprowadzonych kilka krytycznych poprawek. Mi też się co chwilę samoczynnie restartował albo po naciśnięciu ikonki. Nowsza wersja załatwiła sprawę. System prawie dopiero co postawiony. Mi nie działa na pasku zadań prawy przycisk myszki ,nie mogę wybrać uruchom jako Administrator. SIB przeinstalowany,na starym coś było nie tak.Migotał ekran przeładowywał się explorer. Autorun nie chciał się uruchomić ruszył dopiero za czwartym,piątym razem ale co się dziwić po otworzeniu lista nie ma końca. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 17, 2021 Author Report Share Posted July 17, 2021 9 minut temu, janek917 napisał: Mi nie działa na pasku zadań prawy przycisk myszki ,nie mogę wybrać uruchom jako Administrator. SIB przeinstalowany,na starym coś było nie tak.Migotał ekran przeładowywał się explorer. Autorun nie chciał się uruchomić ruszył dopiero za czwartym,piątym razem ale co się dziwić po otworzeniu lista nie ma końca. SIB już podmieniłem w obrazach - powinno być dobrze. Autoruns - sam widzisz ile ma do wczytania, może zgłupieć i się wyłożyć... Prawa administracyjne - są pełne, nie potrzeba nic uruchamiać jako administrator. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 17, 2021 Author Report Share Posted July 17, 2021 HOME Lite gotowy do Waszych testów. Nie pisać pierdół, nie śmiećcie w wątku, tylko konkrety! JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Witam serdecznie. Dziękuje i już testuje. Mam pytanie odnośnie opcji Planu zasilania, ponieważ mam wybór tylko : Ustawienie tła pulpitu, uśpienie, ekran, bateria. Nie ma tam jednak możliwości dla przykładu Zarządzanie energią procesora i dalej idąc tryb zwiększania wydajności procesorów. Kiedy to wyłączę to już tak agresywnie wentylatory nie działają. Wiem, wiem jeszcze taki program Ryzen Controller, lecz by widziec wiecej opcji w planie zasilania trzeba to obecnie robic ręcznie. Użytkownikom domniemam jak ja z bardzo podstawową widzą, daje to możliwość lepszej profesjonalizacji w zależności co robimy na laptopie. Czy jest możliwość, aby od razu po instalacji były widoczne opcje te które są obecnie ukryte ?? Pozdrawiam srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Home zainstalowany. Na razie nie widać błędów. Sterowniki zainstalowane, panel nvidia działa, BT działa, Linux File System działa. Gier nie używam. Teraz biorę się za instalację wymagającego oprogramowania. System zainstalowany na HD, jak będą extreme to będzie instalacja na SSD. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jabirex Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 18 godzin temu, srom-otnik napisał: SIB już podmieniłem w obrazach - powinno być dobrze. Autoruns - sam widzisz ile ma do wczytania, może zgłupieć i się wyłożyć... Prawa administracyjne - są pełne, nie potrzeba nic uruchamiać jako administrator. Sromotnik z tym autoruns jednak coś jest nie teges bo mam tą samą wersję z microsoftu i jest ok a twoja wersja na prawokiliku się wywala testuję na wersji mome 21H1 srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rkordys Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Podczas instalacji instalator nie widzi obrazów do wyboru. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 21 minut temu, rkordys napisał: Podczas instalacji instalator nie widzi obrazów do wyboru. Ponieważ to tylko wersja Home Lite do testów. Cierpliwości ;-) srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adonx Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 @rkordys spróbuj tego>> Pobierz plik z załacznika rozpakuj i plik ei.cfg wrzuc do folderu SOURCES na penie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ^Autor Mr.T srom-otnik and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 18, 2021 Report Share Posted July 18, 2021 Witam. Nadal testuje Home Lite 21H2 i po Twoim 20H2 zainstalowałem 11-stkę, a też dwa inne mody. Skoro robiłem format, to tym bardziej jest okazja by mieć punkt odniesienia. Działam sobie na 4500u sterownik, dodatki jak Dolbyatmos, Ryzen Controller Fxsound, Lenovo Vantage, Office, ... Wszystko poszło bez problemu i użyłem na końcu z narzędzi "Czyszczenie " chwileczkę zajęło. Bajka jednym słowem systemik. Mam dwa dyski 2240 i 2280 w tym laptopie. Ciekawostka na jednym oryginalny system (nie ruszany) jednie przeglądarka internetowa. Przynajmniej jakby trzeba było oddać na gwarancję, to wyciągam dokupiony dysk i jedzie do serwisu. Czyli nie tylko widzę, lecz też słyszę po wentylatorach jak się zachowują. Komfort użytkowania spada i to diametralnie, więc tym bardziej to pomaga jaki włożyłeś trud i go docenić. Gratuluje i jeszcze raz dziękuje ;-) Ps. Usypianie, wybudzanie systemu dużo szybsze niż na Twoim poprzednim 20H2. Magia ;-) srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dabronik Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Właśnie testuję na HP pavilion i jest wszystko ok, instalacja bezproblemowa, wszystkie sterowniki się zainstalowały bez problemu oraz działa szybko. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 33 minuty temu, Dabronik napisał: Właśnie testuję na HP pavilion i jest wszystko ok, instalacja bezproblemowa, wszystkie sterowniki się zainstalowały bez problemu oraz działa szybko. Dane komórkowe też? - poprawiłem tego starego buga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LLysyn Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 U mnie po instalacji również zero błędów, wszystko śmiga srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dabronik Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Tak na dellu sprawdzałem i jak najbardziej dane komórkowe są:) srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 GOTOWE, skończone iso z 8 obrazami instalacyjnymi można pobierać. jespe, marcin23imk, manikcs and 2 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 7 godzin temu, srom-otnik napisał: GOTOWE, skończone iso z 8 obrazami instalacyjnymi można pobierać. Czy wersja testowa Home Lite też dostała jakies drobne zmiany. Czy jak jestem na testowej, to nie potrzeba wtedy już reinstalacji systemu ? Pozdrawiam 7 godzin temu, srom-otnik napisał: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 19, 2021 Author Report Share Posted July 19, 2021 12 minut temu, Grzegorz83 napisał: Czy wersja testowa Home Lite też dostała jakies drobne zmiany. Czy jak jestem na testowej, to nie potrzeba wtedy już reinstalacji systemu ? Pozdrawiam Tak, każda jedna wersja w obecnym iso ma ważne poprawki. Zalecam reinstalację. Wczoraj cały wieczór do 2 w nocy wprowadzałem korekty w tweakach dotyczących logowania oraz pamięci masowych. Podmieniłem również Autoruns z 32bit na 64bit, po podmianie nie zauważyłem, żeby się wykładał po uruchomieniu spod PPM 12345asd, MirekC and walterM like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz83 Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 2 minuty temu, srom-otnik napisał: Tak, każda jedna wersja w obecnym iso ma ważne poprawki. Zalecam reinstalację. Wczoraj cały wieczór do 2 w nocy wprowadzałem korekty w tweakach dotyczących logowania oraz pamięci masowych. Dziękuje za informacje, a wiec już szykuje się do formatu ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marquss Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Zbieram sie do formatu by na nowo "ozywic" kompa wiec jak ulal nowy systemik. Dzieki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Salomon Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Teraz coś mi sterownik AMD zaczął sypać błędy i muszę wtedy wyłączać wszystkie aplikacje, nie wiem czy to wina systemu czy sterownika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profilm34 Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 Pobrałem system i jest w rar spakowany....jak go nagrać rufusem lub na dvd? Zasze rufus wypalał.... dzięki za info Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zdzisiek24 Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 @up ... chyba myślałeś o zupie klikając "pobierz" i wybrałeś inny obraz To jest zwykłe ISO a nie RAR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted July 19, 2021 Report Share Posted July 19, 2021 31 minut temu, profilm34 napisał: Pobrałem system i jest w rar spakowany....jak go nagrać rufusem lub na dvd? Zasze rufus wypalał.... dzięki za info Jeśli wskażesz z uruchomionego Rufusa ten plik rufus normalnie zrobi z niego instalkę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wieniowaty Posted July 20, 2021 Report Share Posted July 20, 2021 Pro Extreme zainstalowany na SSD. Jak zawsze zero problemów, wszystko działa sprawnie, system rakieta. Dzięki mistrzu. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted July 20, 2021 Author Report Share Posted July 20, 2021 7 minut temu, Wieniowaty napisał: Pro Extreme zainstalowany na SSD. Jak zawsze zero problemów, wszystko działa sprawnie, system rakieta. Miło :-) MirekC likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted July 20, 2021 Report Share Posted July 20, 2021 @srom-otnikteż będę stawiał w takim razie i dam znać co i jak. Skoro wyszła wersja 21h1 :)) srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lion Posted July 20, 2021 Report Share Posted July 20, 2021 Dzięki! Mam wrażenie ze obecna wersja jest szybsza od poprzedniej. Nie mam problemów. srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts