elokuba Posted January 10 Report Share Posted January 10 Ok dzięki a te wszystkie skrypty będą dodane wszystko śmiga mój stary chce to mieć, defender off będzie to miał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted January 10 Report Share Posted January 10 W dniu 3.01.2022 o 15:33, srom-otnik napisał: Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU! Ta "sztuczka" ze starej pełnej wersji LTSC na nową LTSC też zadziała? Chodzi mi bardziej o zachowanie Twoich skryptów, niż o działające WU ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoOb9496 Posted January 10 Report Share Posted January 10 Wersja Home Extreme zmieści się na 32 GB SSD? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RipGG Posted January 11 Report Share Posted January 11 na sprzecie MSI B150 Gaming M3 i dysku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , przy instalowaniu systemu nie widzi dysku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniekk Posted January 12 Report Share Posted January 12 On 1/3/2022 at 3:33 PM, srom-otnik said: Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu. Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU! 1) A jak taka aktualizacja wygląda? Zabotować pobrany ISO i tam uruchomić aktualizację zainstalowanej wersji? 2) Wybaczcie to pytanie, ale w całym wątku nie znalazłem odpowiedzi. Czy do wersji Pro Extreme można doinstalować Defendera? Nie mogę znaleźć instalki do pobrania. Instaluję ten mod na komputerze biurowym i Defender w zupełności wystarcza. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qlimax20 Posted January 12 Report Share Posted January 12 On 1/11/2022 at 12:31 AM, NoOb9496 said: Wersja Home Extreme zmieści się na 32 GB SSD? Lekko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted January 12 Report Share Posted January 12 53 minuty temu, maniekk napisał: 1) A jak taka aktualizacja wygląda? Zabotować pobrany ISO i tam uruchomić aktualizację zainstalowanej wersji? 2) Wybaczcie to pytanie, ale w całym wątku nie znalazłem odpowiedzi. Czy do wersji Pro Extreme można doinstalować Defendera? Nie mogę znaleźć instalki do pobrania. Instaluję ten mod na komputerze biurowym i Defender w zupełności wystarcza. ad.1 zainstaluj pobrany plik i odpal, reszta odbywa się automatycznie. ad.2 wg mnie nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
reavers Posted January 14 Report Share Posted January 14 Hej, odpiąłem ikonę tego czarnego sklepiku z aplikacjami, jak mogę to przywrócić albo znaleźć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Etopet Posted January 14 Report Share Posted January 14 @srom-otnik Można aktywować ten system za pomocą dowolnej witaminki ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYTUS12 Posted January 14 Report Share Posted January 14 1 godzinę temu, Etopet napisał: @srom-otnik Można aktywować ten system za pomocą dowolnej witaminki ? Jak najbardziej Etopet likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinczel Posted January 18 Report Share Posted January 18 można jakoś w wersji extreme włączyć defendera ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted January 18 Report Share Posted January 18 @Kinczel nie, chcesz defendera to instaluj pełną wersje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted January 22 Report Share Posted January 22 ...tak z ciekawości, czy po zastosowaniu optymalizatora tak ma być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
em1k Posted January 22 Report Share Posted January 22 Witam, zainstalowałem system na moim dysku ssd i podczas pierwszego uruchomienia zaznaczyłem że system jest na nim zainstalowany,jednak posiadam też drugi hdd na gry,programy itp. Problem polega na tym że nie mogę w ogóle wejść do programu do defragmentacji dysków w każdy możliwy sposób. Usługi też są ustawione na domyślne. Proszę o pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
prorok1992 Posted January 22 Report Share Posted January 22 3 godziny temu, em1k napisał: Witam, zainstalowałem system na moim dysku ssd i podczas pierwszego uruchomienia zaznaczyłem że system jest na nim zainstalowany,jednak posiadam też drugi hdd na gry,programy itp. Problem polega na tym że nie mogę w ogóle wejść do programu do defragmentacji dysków w każdy możliwy sposób. Usługi też są ustawione na domyślne. Proszę o pomoc musisz znaleźć odpowiednik bo skrypt pod SSD wyłącza defragmentacje dysków em1k likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcink93 Posted January 24 Report Share Posted January 24 Witam Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit. Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia. Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian. Dodaję screeny jak to wygląda. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted January 24 Report Share Posted January 24 6 godzin temu, marcink93 napisał: Witam Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit. Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia. Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian. Dodaję screeny jak to wygląda. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rzadko acz czasami mi tak samo się to pojawiało, wtedy restartowałem monitor. Czy to było winą? Nie wiem, ale pomagało ;] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
XaR24 Posted January 26 Report Share Posted January 26 Witam, oczytałem temat i dalej nie jestem pewny, czy da się aktualizować system na wersji Home Lite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter1114 Posted January 26 Report Share Posted January 26 18 minut temu, XaR24 napisał: Witam, oczytałem temat i dalej nie jestem pewny, czy da się aktualizować system na wersji Home Lite? nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek1980 Posted January 26 Report Share Posted January 26 Witam Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit. Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia. Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian. Dodaję screeny jak to wygląda.[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]A próbowałeś tego?Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
BodziuRat Posted January 27 Report Share Posted January 27 9 godzin temu, pawelek1980 napisał: A próbowałeś tego?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka Mam tę opcję zaznaczoną i tak jak rozmówca wcześniej wspomniał, czasami czcionka jest "postrzępiona". U mnie wystarczyło wyłączyć i włączyć ponownie monitor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smaug123 Posted January 30 Report Share Posted January 30 @srom-otnik, jak możesz to zrób moda LTSC 2021, [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Powyżej link. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
srom-otnik Posted January 30 Author Report Share Posted January 30 7 godzin temu, smaug123 napisał: @srom-otnik, jak możesz to zrób moda pośpiesznie przeczytałem "zrób loda", ale na szczęście - moda, hehe. Teraz mam bardzo mało czasu na zabawę z systemami, z powodów rodzinnych i zawodowych. Od miesiąca dłubię coś przy 11, ale idzie jak żółw... No cóż, mam okresy "płodne" - gdy mam czas, wtedy sypię modami jeden po drugim, ale teraz muszę skupić się na czymś znacznie ważniejszym. Jak się zluzuje za jakiś czas, to wrócę do swojego ulubionego zajęcia PZDR! Franc, jespe, aweriel and 6 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tadek100 Posted February 2 Report Share Posted February 2 Witam. Jest problem, gdyż albo czyszczenie, albo, optymalizacja usług wylącza kompresję pamięci RAM. Jak to naprawić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
luigi m Posted February 3 Report Share Posted February 3 Witam Nie mogę uaktualnić twoje modyfikacji do 21H2, świeżo postawione Pro Extreme, w sumie to dwa razy, optymalizowany i czyszczony twoimi narzędziami. Windows update staje na dwóch aktualizacjach: KB5009596, KB5009543, Kod błędu dla obu to 0x80073701 Są to łatki jeszcze do H1, ale H2 nie widziałem jeszcze w WU Z góry dzięki za pomoc Pozdrawiam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wbak1102 Posted February 3 Report Share Posted February 3 @luigi m Aktualizować możesz tylko wersje pełną i usługi przywrócić na domyślne. Te wersje możesz aktualizować na obrazku co są zaznaczone: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] luigi m likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mzenio Posted February 3 Report Share Posted February 3 Witam, Czy ktoś posiada sprzęt w postaci kina domowego marki "szajsung " lub tv tej samej dziadowskiej firmy i używa tego systemu? Po podłączeniu zewnętrznego dysku usb do kina lub tv i ponownym podłączeniu do laptopa z Win JG 10 zawsze mam jakieś problemy z dyskiem na tym systemie - nie widzi partycji lub zmienia uprawnienia , na Win JG7 ten problem nie występuje.. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kinpooge Posted February 4 Report Share Posted February 4 System świetny, miałem problem z uruchomieniem Assassin's Creed Syndicate, suport Ubisoftu rozłożył ręce, bo podobno zrobiłem wszystko co mogli mi doradzić. Zainstalowałem Windowsa od Sromotnika i ta da, działa! Podobny problem miałem w koparce krypto, że mi windows wywalał bardzo nie regularnie błędy przez co wyłączał minery, system w wersji extreme i działa wszystko bez zarzutu, nawet nie muszę tam zaglądać po za czyszczeniem z kurzu co miesiąc. Świetną robotę robisz Powodzenia przy win 11 srom-otnik likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimsim Posted February 6 Report Share Posted February 6 Chciałbym coś podpytać. Posiadam wersję 1903 i nie widze opcji uruchomienia danej aplikcji z uprawnieniami administratora. Nie ma jej w menu kontekstowym oraz we właściwościach aplikacji, a bez tego nie mogę zainstalować Epic game store bo wyrzuca błąd. Ktoś wie co tu trzeba zrobić aby się pojawiła? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mbielak012 Posted February 6 Report Share Posted February 6 W dniu 22.01.2022 o 12:09, piter1114 napisał: ...tak z ciekawości, czy po zastosowaniu optymalizatora tak ma być? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak, mam to samo u siebie na JG 8.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts