Jump to content

Win JG10 x64 21H1


Recommended Posts

W dniu 3.01.2022 o 15:33, srom-otnik napisał:

Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu.

Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU!

Ta "sztuczka" ze starej pełnej wersji LTSC na nową LTSC też zadziała? Chodzi mi bardziej o zachowanie Twoich skryptów, niż o działające WU  ?

Link to comment
Share on other sites

On 1/3/2022 at 3:33 PM, srom-otnik said:

Na problemy z WU polecam pobrać nowy iso przez [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i zaktualizować moją modyfikację do 21H2, następnie użyć narzędzia DISM++ Oczyszczenie oraz moich skryptów optymalizacyjnych, one przywrócą pełną funkcjonalność systemu.

Tak zrobiłem już ponad 10x z moim modem na różnych kompach i pełen sukces, a co najważniejsze - brak problemów z WU!

 

1) A jak taka aktualizacja wygląda?

Zabotować pobrany ISO i tam uruchomić aktualizację zainstalowanej wersji?

 

2) Wybaczcie to pytanie, ale w całym wątku nie znalazłem odpowiedzi.

Czy do wersji Pro Extreme można doinstalować Defendera?

Nie mogę znaleźć instalki do pobrania.

Instaluję ten mod na komputerze biurowym i Defender w zupełności wystarcza.

Link to comment
Share on other sites

53 minuty temu, maniekk napisał:

 

1) A jak taka aktualizacja wygląda?

Zabotować pobrany ISO i tam uruchomić aktualizację zainstalowanej wersji?

 

2) Wybaczcie to pytanie, ale w całym wątku nie znalazłem odpowiedzi.

Czy do wersji Pro Extreme można doinstalować Defendera?

Nie mogę znaleźć instalki do pobrania.

Instaluję ten mod na komputerze biurowym i Defender w zupełności wystarcza.

ad.1 zainstaluj pobrany plik i odpal, reszta odbywa się automatycznie.

ad.2 wg mnie nie.

Link to comment
Share on other sites

Witam,

zainstalowałem system na moim dysku ssd i podczas pierwszego uruchomienia zaznaczyłem że system jest na nim zainstalowany,jednak posiadam też drugi hdd na gry,programy itp. Problem polega na tym że nie mogę w ogóle wejść do programu do defragmentacji dysków w każdy możliwy sposób. Usługi też są ustawione na domyślne. Proszę o pomoc

Link to comment
Share on other sites

3 godziny temu, em1k napisał:

Witam,

zainstalowałem system na moim dysku ssd i podczas pierwszego uruchomienia zaznaczyłem że system jest na nim zainstalowany,jednak posiadam też drugi hdd na gry,programy itp. Problem polega na tym że nie mogę w ogóle wejść do programu do defragmentacji dysków w każdy możliwy sposób. Usługi też są ustawione na domyślne. Proszę o pomoc

musisz znaleźć odpowiednik bo skrypt pod SSD wyłącza defragmentacje dysków

em1k likes this
Link to comment
Share on other sites

Witam

Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit.

Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia.

Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian.
Dodaję screeny jak to wygląda.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to comment
Share on other sites

6 godzin temu, marcink93 napisał:

Witam

Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit.

Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia.

Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian.
Dodaję screeny jak to wygląda.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Rzadko acz czasami mi tak samo się to pojawiało, wtedy restartowałem monitor. Czy to było winą? Nie wiem, ale pomagało ;]

Link to comment
Share on other sites

Witam
Zainstalowałem wersję pro lite 64 bit.
Ściągnałem i zainstalowałem nowe sterowniki karty graficznej nvidia.
Zauważyłem, że obraz a raczej czcionka nie jest ostra. Próbowałem to zmienić za pomoc optymalizatora tekstu clear type ale nie widzę większych zmian.
Dodaję screeny jak to wygląda.
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
A próbowałeś tego?6aa928224d63174ff8a157d1d61ee9c4.jpg

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka

Link to comment
Share on other sites

9 godzin temu, pawelek1980 napisał:

A próbowałeś tego?[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka
 

 

Mam tę opcję zaznaczoną i tak jak rozmówca wcześniej wspomniał, czasami czcionka jest "postrzępiona". U mnie wystarczyło wyłączyć i włączyć ponownie monitor.

Link to comment
Share on other sites

7 godzin temu, smaug123 napisał:

@srom-otnik, jak możesz to zrób moda 

pośpiesznie przeczytałem "zrób loda", ale na szczęście - moda, hehe.
Teraz mam bardzo mało czasu na zabawę z systemami, z powodów rodzinnych i zawodowych. Od miesiąca dłubię coś przy 11, ale idzie jak żółw...
No cóż, mam okresy "płodne" - gdy mam czas, wtedy sypię modami jeden po drugim, ale teraz muszę skupić się na czymś znacznie ważniejszym. 
Jak się zluzuje za jakiś czas, to wrócę do swojego ulubionego zajęcia ;)
PZDR!

Franc, jespe, aweriel and 6 others like this
Link to comment
Share on other sites

Witam

Nie mogę uaktualnić twoje modyfikacji do 21H2, świeżo postawione Pro Extreme, w sumie to dwa razy, optymalizowany i czyszczony twoimi narzędziami. Windows update staje na dwóch aktualizacjach:

KB5009596,

KB5009543,

Kod błędu dla obu to 0x80073701

Są to łatki jeszcze do H1, ale H2 nie widziałem jeszcze w WU

Z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Link to comment
Share on other sites

Witam, 

Czy ktoś posiada sprzęt w postaci kina domowego marki "szajsung " lub tv tej samej dziadowskiej firmy  i używa tego systemu?

Po podłączeniu zewnętrznego dysku usb do kina lub tv  i ponownym podłączeniu do laptopa z Win JG 10   zawsze mam jakieś problemy z dyskiem na tym systemie - nie widzi partycji lub zmienia uprawnienia , na Win JG7 ten problem nie występuje..

Pozdrawiam

Link to comment
Share on other sites

System świetny, miałem problem z uruchomieniem Assassin's Creed Syndicate, suport Ubisoftu rozłożył ręce, bo podobno zrobiłem wszystko co mogli mi doradzić. Zainstalowałem Windowsa od Sromotnika i ta da, działa! Podobny problem miałem w koparce krypto, że mi windows wywalał bardzo nie regularnie błędy przez co wyłączał minery, system w wersji extreme i działa wszystko bez zarzutu, nawet nie muszę tam zaglądać po za czyszczeniem z kurzu co miesiąc. Świetną robotę robisz :D Powodzenia przy win 11 ;) 

srom-otnik likes this
Link to comment
Share on other sites

Chciałbym coś podpytać. Posiadam wersję 1903 i nie widze opcji uruchomienia danej aplikcji z uprawnieniami administratora. Nie ma jej w menu kontekstowym oraz we właściwościach aplikacji, a bez tego nie mogę zainstalować Epic game store bo wyrzuca błąd.

Ktoś wie co tu trzeba zrobić aby się pojawiła?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information