Jump to content

Windows 7 dla komputera diagnostycznego.

Recommended Posts

Posted

Cześć! Szukam jak najbardziej okrojoną 7 dla Toshiba nb550d. Komputerek ma służyć jako stacja do diagnostyki samochodowej. Obecnie mam 4Gb ramu oraz dysk SSD 256Gb. Zależy mi na pełnej dostępności NET Framework. Może ktoś z was przerabiał już temat? 

Posted
W dniu 15.07.2021 o 00:15, bractwostali napisał:

ten Windows.7.SP1.IE11.PL.x64.2021.05-NiKKA albo jakiś odchudzony typu jg

Mógłbyś rozwinąć myśl mówiąc typ jg?

Posted

JG to jest system zmodowany i okrojony. Może być tak iż któryś z modułów nie potrzebny twórcy został wyłączony, a tobie akurat powoduje on problemy.

Zainstaluj czyścioch i ewentualnie sam sobie to i owo wyłącz. Nie będziesz miałkłopotów żadnych z obsługa.

Posted

Do takiego sprzętu polecam win7 HP mini od mr. T:

Bardzo dobrze sprawdza się na wszelkich netbookach itp.
Mam go też na wirtualnej maszynie z WDS i TIS dla BMW.

Brak IE8 potrzebny dla WDS rozwiązałem kopiując folder z IE z innej normalnej wersji win7 32bit.

Do diagnostyki samochodów polecam rozejrzeć się za nieco innym sprzętem. Sam z doświadczenia(ponad 10lat zajmuję się diagnostyką komputerową samochodów) mogę polecić nie schodzić poniżej Intel Core i5. 
Sam w tej chwili mam Della E4310(już chyba z 7lat) z win7 64bit i i5 580m oraz HP Elitebook 2570p z I5 3 gen.

brygada69 likes this
Posted

Tak jak kolega wyżej polecam mocniejszy sprzęt Lenovo X230 I5 3gen. Mały lekki wytrzymały 3 gniazda USB

np. taki, tylko dokupić następne 4GB ramu i przełożyć dysk SSD. Świetnie nadaje się do diagnostyki.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Mam tableta kiano z 32GB pamięci dyskowej emc i 2 GB ramu system W10/32bity orginalny po obróbce i używam go do serwisu i nie widzę potrzeby zmiany na jakiś i3 czy i5 obrabia wszystko, piszę o serwisie nie pisaniu softów ale zgrywam i wgrywam softy, mapy beż problemów i nie piszcie jak microsoft że żeby wgrać windows 11 musicie kopić nowy komputer.

MarcinGX and jarexpol like this
Posted
5 godzin temu, Dziadek13 napisał:

nie piszcie jak microsoft że żeby wgrać windows 11 musicie kopić nowy komputer.

:22 - warto obejrzeć; >

Posted
6 godzin temu, Dziadek13 napisał:

i nie piszcie jak microsoft że żeby wgrać windows 11 musicie kopić nowy komputer.

40 minut temu, jnm napisał:

:22 - warto obejrzeć; >

Czytaj ze zrozumieniem i nie wyrywaj z kontekstu, ten kawalek odnosił się do tego że co nie którzy pisali że zakładający temat musi kupić sobie nowy komputer żeby robić serwis w swoim aucie a nie o wgrywaniu windowsa 11.

Posted
2 godziny temu, Dziadek13 napisał:

Czytaj ze zrozumieniem i nie wyrywaj z kontekstu, ten kawalek odnosił się do tego że co nie którzy pisali że zakładający temat musi kupić sobie nowy komputer żeby robić serwis w swoim aucie a nie o wgrywaniu windowsa 11.

1). Właśnie tak zrozumiałem - jak wcześniej napisałeś,

> ("do bani"ten Twój "kontekst").

2). Pisz logicznie i unikaj błędów ortograficznych ! 

:trollface:

Posted
9 godzin temu, jnm napisał:

2). Pisz logicznie i unikaj błędów ortograficznych ! 

I znowu zaczynasz wojnę podjazdową o pisownie i czepiasz się ludzi,nie jesteśmy w szkole. :laie_67:

Posted
W dniu 22.07.2021 o 15:10, Dziadek13 napisał:

Mam tableta kiano z 32GB pamięci dyskowej emc i 2 GB ramu system W10/32bity orginalny po obróbce i używam go do serwisu i nie widzę potrzeby zmiany na jakiś i3 czy i5 obrabia wszystko, piszę o serwisie nie pisaniu softów ale zgrywam i wgrywam softy, mapy beż problemów i nie piszcie jak microsoft że żeby wgrać windows 11 musicie kopić nowy komputer.

Mi zaczyna brakować 1TB pamięci w laptopie i to w cale nie na gry, a programy diagnostyczne ;-)

W dniu 22.07.2021 o 20:32, wiktorynek napisał:

Najlepszy sprzęt do diagnostyki samochodów. Obsługuje każdy system od XP do 10 i ma wszystkie porty, jak nie wbudowane, to w stacji dokującej.

Najlepiej rozwiązaną stację dokującą ma lenovo np. w modelach X200/X201. Dell i HP ma stację typowo na biurko, a lenovo umożliwia używanie laptopa z wpiętą stacją, co potrafi być bardzo wygodne

Posted

Masakra to co ty tam masz za programy ? rozumię ten bezsensowny  diagbox czyli lexia-proxia ale są jeszcze takie kombajny do innych aut ?  najlepsze programy to chyba tylko do VW-audi oraz ford-mazda-volvo bo ani to pamięci nie potrzebuje ani procka specjalnego bo Francuzi po bandzie pojechali na całego nie dość że kompletnie sensu ten ich program nie ma to i wymagania większe od statku kosmicznego ma .

Posted

Ja też szukam windows 7 pro x86  najlepiej z net 3.5 i IE 10 mega golasa do diagnostyki:)

W dniu 24.07.2021 o 13:44, berthold61 napisał:

Masakra to co ty tam masz za programy ? rozumię ten bezsensowny  diagbox czyli lexia-proxia ale są jeszcze takie kombajny do innych aut ?  najlepsze programy to chyba tylko do VW-audi oraz ford-mazda-volvo bo ani to pamięci nie potrzebuje ani procka specjalnego bo Francuzi po bandzie pojechali na całego nie dość że kompletnie sensu ten ich program nie ma to i wymagania większe od statku kosmicznego ma .

Właśnie do volva jest Vida i nie każdy system jej pasuje:)