stens Posted September 18, 2021 Report Posted September 18, 2021 58 minut temu, Fun napisał: Tak więc pozostaje kopiowania install.esd z 11-ki do istalatora 10-ki... Nadal działa. Quote
Guest Posted September 18, 2021 Report Posted September 18, 2021 @Fun - cytat - Niestety jedyna osoba która umie to zrobić jak należy nie chce się w to bawić póki nie wyjdzie oficjalna wersja Windows 11. Juz wiele razy podawałem - w różnych tematach - scrypt z MDL - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I z naszego forum - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] TO BARDZO ŁATWE - ZWŁASZCZA z tematem z naszego forum! Quote
Fun Posted September 18, 2021 Report Posted September 18, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Na mydigitallife.net nie zaglądałem od czasów Win8 to o skrypcie nie wiedziałem. Dzięki za przypomnienie o nich i wskazówkę. Znów zacznę tam bywać. Tutaj nie widziałem nic w temacie poza łopatologiczną podmianką na instalatory lub grzebaniem w rejestrze w trakcie instalacji co jest skuteczne ale jakby prymitywne. Edit: Sprawdziłem ten skrypt z mydigitallife.net. Może i działa z boota, może nie, ale na pewno nie działa podczas próby istalacji/aktualizacji z uruchomionego Win10. Modyfikacja wspomnianej osoby nie miała z tym problemu tak że nadal ani tutaj ani tam nie ma info jak to zrobić porządnie. Trzeba czekać no oficjalne wydanie 11-ski i modowaną wersję tej osoby. Jakkolwiek skrypt robi postępy bo podczas instalacji/aktualizacji z uruchomionej 10-ki przy zmianie w instalatorze "Zmien sposób pobierania aktualizacji przez instalatora" na "Nie teraz" podobno pomaga, ale wcale nie. Stwierdzi że nie można zainstalować z tym że w opisie powodu nie poda żadnego powodu Trzeba całkowicie wyłączyć Internet by instalator zadziałał i nie trzeba wtedy nic odznaczać z sposobu pobierania aktualizacji. Niestety jest już po 1-ej w nocy więc nie sprawdzę czy instalator po restarcie kompa będzie miał jeszcze jakieś niespodzianki, czy już potem pójdzie bezproblemowo. Sprawdzę to rano i edytuję wpis ponownie z spostrzeżeniami. mam nadzieję że samo odłączenie Internetu wystarcza. To nadal nie to co potrafi wspominana osoba, ale to już byłby jakiś postęp Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 A o jaką - wspomnianą osobę - właściwie chodzi? I o jaką wstawkę - tej osoby - bo też nie rozumiem o co chodzi? Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 Może wystarczy dodać te klucze rejestru - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A następnie zastosować ten scrypt który podałem do wejścia na kanał dev bez rejestracji - i wtedy bedzie pobierał aktualizacje dev - mimo niezgodnego sprzętu? Nie wiem - mój sprzęt pasuje. Ale można próbować. I trzeba pamiętać że na tym kanale trzeba zgodzić się na dane diagnostyczne Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 12 godzin temu, Fun napisał: Tutaj nie widziałem nic w temacie poza łopatologiczną podmianką na instalatory lub grzebaniem w rejestrze w trakcie instalacji co jest skuteczne ale jakby prymitywne. A co Ty się tak dziwisz jak byś spadł z księżyca bo to Twoje stwierdzenie łopatologiczne to może być dla tych co to zęby pozjadali w temacie a nie dla laików dla nich to ciężka magia dopóki sami się nie nauczą a i po co wywarzać drzwi jak są otwarte i tym bardziej kombinować w wersjach beta ?. Sam podmieniłem install. esd 22000.184.210903-0053.CO_RELEASE_SVC_IM_CLIENTMULTI_X64FRE w windows_10_enterprise_ltsc żeby nie tracić cennego czasu na różne propozycje jeszcze nie działające jak potrzeba. Sprawdzałem różne skrypty i to wszystko jest jeszcze w " pieluchach " włącznie z moim " grzebaniem " w bebechach a konkretnie się zabiorę za to jak będzie wersja oficjalna. Zrobiłem i zainstalowałem tak żeby sprawdzić czy będzie działało to wszystko po moim cięciu wszystkiego co się tylko da ( straciłem na to cały dzień ) i jak na razie aktualizuje i działa mi wszystko w 99 % jedynie co mnie doprowadzało do białej gorączki to sterownik Nahimic ( instalowałem na MSI ) czego nie próbowałem czego nie robiłem i to ścierwo wracało !? jedynie wyłączenie aktualizacji robi robotę ! coś tam namieszałem zobaczę jak będzie dalej na razie spokój . 12 godzin temu, Fun napisał: Niestety jest już po 1-ej w nocy więc nie sprawdzę czy instalator po restarcie kompa będzie miał jeszcze jakieś niespodzianki, czy już potem pójdzie bezproblemowo. Najlepszą opcją jest wyłączenie tego badziewia i instalowanie tego co potrzeba ręcznie i jest spokój . Zainstalowałem tą jedenastkę tylko dla tego bo jestem ciekawy czy zaktualizuje te moje wypociny do wersji finalnej jaką wypuszczą i co tam namieszają , doinstalują itd.. 12 godzin temu, Fun napisał: trzeba czekać no oficjalne wydanie 11-ski i wówczas będziemy się bardziej zastanawiać co z tym dalej robić a na razie co jest różnicą między W10 a W 11 to to że ich ludzie nauczyli jak bardziej utrudnić ludziom " grzebanie " w ich cudownym systemie i nawaleniem bzdetów potrzebnych czy niepotrzebnych ale uzależniających od MS - szpiegostwo opanowali już prawie perfekt. Quote
Fun Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 5 godzin temu, zbigniew59 napisał: A o jaką - wspomnianą osobę - właściwie chodzi? I o jaką wstawkę - tej osoby - bo też nie rozumiem o co chodzi? Wstawka nie była na tym forum, choć ta osoba tu bywa. Bez upoważnienia nie podam nicku, nie moja sprawa gdzie umieszcza wstawki a jaką mają jakość. 22 minuty temu, woj_ani217 napisał: A co Ty się tak dziwisz jak byś spadł z księżyca bo to Twoje stwierdzenie łopatologiczne to może być dla tych co to zęby pozjadali w temacie a nie dla laików dla nich to ciężka magia dopóki sami się nie nauczą a i po co wywarzać drzwi jak są otwarte i tym bardziej kombinować w wersjach beta ?. Sam podmieniłem install. esd 22000.184.210903-0053.CO_RELEASE_SVC_IM_CLIENTMULTI_X64FRE w windows_10_enterprise_ltsc żeby nie tracić cennego czasu na różne propozycje jeszcze nie działające jak potrzeba. Ale w pełni się zgadzam i niczemu nie przeczę. Bardzo dobrze że są tu informacje jak to zrobić zwykłą podmianką jak i info jak to zrobić w rejestrze. Ale też słuszne by było gdyby rozwijać umiejętności wspólna wiedzą i doświadczeniem. Wiem że dla niektórych mogą to być pierwsze przygody z grzebaniem w obrazach .iso czy edycją rejestru. Nauczą się tego w co wierzę. Prawdziwa jazda zacznie się od oficjalnej 11-stki i jej pierwszej dużej aktualki w następnym roku. Dobrze ćwiczyć na obecnych wersjach. Nie ma się co czarować, Microsoft też się uczy jak blokować to co uda się użytkownikom wymyślić i śledzą fora. Nie ma co się też łudzić że Microsoftowi zależy na 100%-ym pozbawieniu jego systemu możliwości spiracenia. Wolą już nielegałów uzależnionych od ich systemu niż ludzi szukających innych rozwiązań - bezczelnie załatwiony kasą pod przykrywką prawa projekt Lindows. Ale jak widać mocno brną coraz głębiej w szpiegowanie użytkowników i to na tym trzeba będzie się skupić. Temat by uniemożliwić podmiankę pliku install 11-ki do 10-ki gdyby chcieli mogliby załatać dosłownie w każdej chwili co pewnie zrobią w końcu w oficjalnej wersji. Stąd też myślę by kombinować bardziej nad oryginalnym instalatorem 11-stki. No niby skrypt z linka do forum mydigitallife.net podany przez @zbigniew59 pomaga po wyłączeniu internetu, ale to jeszcze nie to. Pewnie będzie dopracowany z czasem. Gorzej gdy już nie z przyczyny wymagań Win11 a z własnych powodów będziemy mieli i TPM i procki nowszej generacji. Ciężko będzie robić testy działania dla osób z kompami bez wymagań. Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 29 minut temu, Fun napisał: Ale też słuszne by było gdyby rozwijać umiejętności wspólna wiedzą i doświadczeniem. Też jestem tego zdania bo nikt nie jest alfą i omegą ( ale są i tacy co to myślą e pozjadali wszystkie rozumy - no są i perełki ale to rzadkość ) a pomimo sporo lat doświadczenia też popełniam błędy a największą wadą jest rutyna - człowiek do końca życia się uczy i tak głupi umrze . 35 minut temu, Fun napisał: No niby skrypt z linka do forum mydigitallife.net podany przez @zbigniew59 pomaga po wyłączeniu internetu, ale to jeszcze nie to. Sprawdzałem i to no niby koncepcja dobra ale to samo można zrobić prościej i tak jak piszesz wszystko bez internetu - próbowałem to przepisać ale za dużo zależności i wysypuje system prościej by było napisać od nowa ?. Mi obecnie zależy żeby można było to instalować na " padlinkach " ( mam takie dwie za szafą ) na MBR a nie GPT ( i to już mam załatwione ) bez zbędnych śmiecio programów ( i to już też mam w 98 % załatwione ) bez szpiegowania i to też już mam w 98% załatwione jest jeszcze parę bzdetów ale to już na prędkość jazdy nie wpływa. Moim zdaniem W 11 poza numerkami ,większej zależności , większej ilości programów połowie albo większej połowie użytkowników psu na budę potrzebnych ( przecież można by było sobie doinstalować jak ktoś potrzebuje ) ,większej ilości szpiegowania itd... niczym się nie różni od W10 , więcej kosmetyki niż stabilności, szybkości , bezpieczeństwa . MS jednak wychodzi z założenia że bez ich wiedzy użytkownik nie ma prawa puścić bąka i ma robić to co mu nakazuje. 56 minut temu, Fun napisał: Ciężko będzie robić testy działania dla osób z kompami bez wymagań. Już jest ciężko bo co sprzęt to inna melodia - to samo na jednym działa ok a już na innym nie. Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 @kp1971 - Jak masz niekompatybilny sprzęt to nie zaktualizujesz wersji dev przez WU. A może tak - dodać do rejestru - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A następnie zastosować ten scrypt - Tu macie jak dołączyć do programu insider bez zakładania konta - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja mam kompatybilny sprzęt więc nie wiem. Quote
Fun Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 4 godziny temu, zbigniew59 napisał: Tu macie jak dołączyć do programu insider bez zakładania konta - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Można też spokojnie pobierać tutaj - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @woj_ani217 Pełna zgoda co do tematu. Fajnie że jesteś na bieżąco. Ja już za stary i odpadłem z obiegu. Wiedza o Millenium czy XP nic teraz nie warta a na dodatek już zapomniana więc nieomalże kompletnie zielony jestem w newsach. Choć między nami pewnie wiesz że czasem "Stare sztuczki" tak brutalne że nowym nie przyszłyby do głowy potrafią być pożyteczne Życzę owocnej pracy nad tą kopaną 11-stką heh, na pewno wszystkie możliwe urzędy szybko wdrożą 11-stkę a co za tym idzie kupią nowszy sprzęt - w trosce o bezpieczeństwo danych... W końcu to my za to płacimy w podatkach. Nie do opisania co sobie nieraz człowiek myśli widząc jakąś/jakiegoś biurwę/biurwa z trudem używającego Worda jak maszyny do pisania gdzie nieraz drukuje dodatkowe strony z kilkoma lub jednym słowem bo nie sformatuje tekstu by poszło na jednej Ale ku**a urzędowo sprzęt ma taki że no-life gracz najnowszych gier by pozazdrościł... Z zwykłych użytkowników 11-stka wielu przyciągnie obsługą apek Androida. Potem się dowiedzą że tylko apek z Amazona a już z Google Play to nie A co do apek i śledzenia. Resetowałem niedawno telefon i przypadkiem dałem zgodę jakiejś apce Googla na śledzenie. Niby można wyłączyć/odinstalować ale skoro już chwilowo była to chciałem sprawdzić co zbiera i tu zonk - dopiero co zainstalowana i dopiero co przyznane uprawnienia a pokazywała co do metra i sekundy gdzie i kiedy był ze mną telefon w ciągu ostatnich pięciu lat odkąd go używam Z odróżnianiem tras przebytych pieszo a tych przebytych autem... Orwellowska rzeczywistość. Narzędzia istnieją i funkcjonują już od lat - Snowden za mówienie o tym ma zdaje się dożywocie gdyby tylko ruszył du**ę poza granice rosji - tyle że to już wyszło z jakby zamkniętego kręgu ogólnie mówiąc militarnego i weszło w krew wszelkich korpo-mafii... Co najśmieszniejsze - sami jeszcze płacimy za sprzęt i oprogramowanie które nas inwigiluje lub na free portalach społecznościowych sami dajemy na tacy wszystko co o sobie wiemy By nie było nieporozumień, pisząc sami piszę również o sobie. Nie łudzę się że dane o tym co pobieram, co wysyłam, co oglądam itp. nie są gdzieś zapisane. Po prostu raz że nie przegiąłem jeszcze pały na tyle by ktoś mi się wziął za du**ę. Dwa to jeszcze mamy ten czas że nie wypada by za pobranie nielegal Windy czy mp3-ki zaraz dostawać na pocztę wyrok z rachunkiem, jeszcze nie.... Pozdrawiam. JanKo6 likes this Quote
Guest Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 49 minut temu, Fun napisał: Fajnie że jesteś na bieżąco. Ja już za stary i odpadłem z obiegu. Mnie młodzi też by zaliczyli jako dinozaura ale z racji pracy ( dla tych mądrali za oceanu mam kontrakt podpisany ) muszę w miarę nadążać . Jeszcze do czerwca 2022 mam już dosyć różnicy czasu i głupich pytań . 58 minut temu, Fun napisał: Życzę owocnej pracy nad tą kopaną 11-stką Mam już 2 ver. LTSC 22000.194 zrobioną może jutro jak znajdę czas będę ją sprawdzał ? ale i tak czekam na " finał " . Godzinę temu, Fun napisał: kupią nowszy sprzęt - w trosce o bezpieczeństwo danych... Już mi się te głupki pytały czy muszą kupić a ja że owszem ale muszą u mnie kupić bo będzie najlepszy myślisz że nie uwierzyli ? Quote
Fun Posted September 19, 2021 Report Posted September 19, 2021 13 minut temu, woj_ani217 napisał: Już mi się te głupki pytały czy muszą kupić a ja że owszem ale muszą u mnie kupić bo będzie najlepszy myślisz że nie uwierzyli ? Dokładnie Byłem kiedyś na stażu w małym cośtam pod państwo podlegającym urzędziku. W nowiutkich kompach po dwie nagrywarki dvd zamontowane żeby można było płyty z ważnymi danymi kopiować. Na każdy komp wykupiona licencja Photoshopa i Corela żeby można było pliki graficzne przeglądać. Już nic więcej nie dodam, rozumiesz klimat. To takie że ani się posr**ć ze śmiechu ani strzelić sobie w łeb z utraty wiary w ludzkość Quote
pp03 Posted September 21, 2021 Report Posted September 21, 2021 W dniu 18.09.2021 o 10:19, stens napisał: Tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jest Iso ale eng tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] są spakowane poprawione polskie pliki uup. trzeba je rozpakowac i odpalić konwersję na iso. tym razem idzie bez błędów. JanKo6 and Fun like this Quote
djrys Posted September 23, 2021 Author Report Posted September 23, 2021 Aktualizacja do wersji insider 10.0.22463.1000 JanKo6 and cracker like this Quote
djrys Posted October 2, 2021 Author Report Posted October 2, 2021 Aktualizacja do wersji insider 10.0.22468.1000 cracker and jorgusek like this Quote
djrys Posted October 5, 2021 Author Report Posted October 5, 2021 Aktualizacja do wersji insider 10.0.22471.1000 JanKo6 and jorgusek like this Quote
djrys Posted October 6, 2021 Author Report Posted October 6, 2021 Bazę już mam teraz czekać na pierwsze poprawki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
sławek Posted October 6, 2021 Report Posted October 6, 2021 10 minut temu, djrys napisał: Bazę już mam teraz czekać na pierwsze poprawki [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to teraz zamiast bety final Quote
djrys Posted October 6, 2021 Author Report Posted October 6, 2021 Tak, ale po pierwszych poprawkach Eleks likes this Quote
sławek Posted October 7, 2021 Report Posted October 7, 2021 W dniu 6.10.2021 o 13:20, djrys napisał: Tak, ale po pierwszych poprawkach spoko Quote
henryt Posted October 12, 2021 Report Posted October 12, 2021 weszło update do wersji: 22000.258 Quote
djrys Posted October 13, 2021 Author Report Posted October 13, 2021 Aktualizacja do wersji 10.0.22000.258 Ps. dobrze, że na razie się wstrzymałem z aktualizacją [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] czarek1212, JanKo6 and jorgusek like this Quote
kropeczka12345 Posted October 14, 2021 Report Posted October 14, 2021 Mój pecet ma 15 lat i Intel, Winda 11 nawet działa z bajpasem Quote
djrys Posted October 18, 2021 Author Report Posted October 18, 2021 Aktualizacja do wersji 10.0.22000.282 Aktualizacja do wersji dev channel 10.0.22478.1012 jorgusek and JanKo6 like this Quote
czarek1212 Posted October 18, 2021 Report Posted October 18, 2021 pobrałem iso z 1 strony tematu nagrałem na usb rufusem z opcja no tpm 2.0 przy instalacji pojawił sie komunikat że sprzęt nie spełnia wymagań Quote
MarcinGX Posted October 18, 2021 Report Posted October 18, 2021 1 godzinę temu, czarek1212 napisał: pobrałem iso z 1 strony tematu nagrałem na usb rufusem z opcja no tpm 2.0 przy instalacji pojawił sie komunikat że sprzęt nie spełnia wymagań Może masz za mocny sprzęt ? A tak na poważnie sam podmień plik install.wim z 10 do 11 Quote
stens Posted October 18, 2021 Report Posted October 18, 2021 52 minuty temu, MarcinGX napisał: A tak na poważnie sam podmień plik install.wim z 10 do 11 CHYBA ODWROTNIE!!!! tadziu123 and czarek1212 like this Quote
djrys Posted October 21, 2021 Author Report Posted October 21, 2021 Aktualizacja do wersji dev channel 10.0.22483.1000 jorgusek and JanKo6 like this Quote
djrys Posted October 28, 2021 Author Report Posted October 28, 2021 Aktualizacja do wersji dev channel 10.0.22489.1000 jorgusek and JanKo6 like this Quote
Recommended Posts