Jump to content

Windows 11 dev channel, Canary, Beta, 24H2, 23H2 by Djrys

Recommended Posts

Posted
4 godziny temu, ampa napisał:

Zamieszanie się robi bo ludki mieszają aktualizacje beta z oficjalnymi i chwalą się który pierwszy aktualizację zrobi czy dostanie.

ja nie mieszam tylko ms

Posted

Może nikt nie ma takiego problemu, instalowałem już na 3 komputerach i takiego problemu brak, o aktualizacjach z zachowaniem danych nie wspominając. A to że nie podajesz na jakim kompie to było robione, jak, jaki dokładnie system, jak pendrak robiony też swoje robi, wiadomo jakie na forach panują zasady...masz problem opisujesz dokładnie a nie tylko nie działa po instalacji, róbcie by mi działało. Jak ktoś to ujął największy problem siedzi przed komputerem. Bez urazy.

Posted
5 minut temu, ampa napisał:

Może nikt nie ma takiego problemu, instalowałem już na 3 komputerach i takiego problemu brak, o aktualizacjach z zachowaniem danych nie wspominając.

W takim razie mam Happy PC, który pozwolił mi się bez problemów uwolnić od zbędnych aplikacji także taki problem to nie problem :). 

Posted

Aktualizacja win11 do wersji 10.2200.1098

Aktualizacja win11 do wersji 10.22621.674

Aktualizacja Win 11 do wersji beta channel  10.22623.746

Aktualizacja Win 11 do wersji dev channel 10.0.25217.1010 (rs_prerelease):smokeing:B)

Jerzy68, JanKo6 and henryt like this
Posted

KB5018499 Windows 11 22H2 22621.870 preview

ssu

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

x64

psf

lord54 and Jerzy68 like this
Posted

KB5018483 Windows 11 21H2 2200.1165 Preview upgrade

x64

KB5018496 Windows 11 22H2 22621.755 Preview upgrade

Jerzy68 and henryt like this
Posted

Chciałbym zainstalować 2H22 na "niewspieranym" sprzęcie bez utraty danych. Jak najlepiej polecacie to zrobić, aby mieć pewność, że niczego nie stracę?

Obecnie na tym samym sprzęcie mam Win 11 Pro 21H2 (Build: 22000.1219). W Windows Update nie dostaję żadnej informacji o możliwości aktualizacji do 2H22.

Posted

Musiałem edytować, nie doczytałem do końca. Jeżeli to jest niewspierany sprzęt to prawdopodobnie aktualizacja się nie pojawi. I prawdopodobnie bezstratnie na ten moment nie można tego wykonać. No ale może.... Ktoś coś wie.

Posted
41 minut temu, Despertar napisał(a):

Musiałem edytować, nie doczytałem do końca. Jeżeli to jest niewspierany sprzęt to prawdopodobnie aktualizacja się nie pojawi. I prawdopodobnie bezstratnie na ten moment nie można tego wykonać. No ale może.... Ktoś coś wie.

Znalazłem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. Ktoś wie coś na ten temat? Faktycznie działa bez obawy o dane?

Posted

Normalnie nagrywasz rufusem na pena z uwzględnieniem jego opcji noTPM które on tam posiada i przenosisz jego zawartość na dysk, następnie z pliku setup robisz aktualizację. Nikt ci nie da gwarancji że coś się nie uda. Popatrz na mój sprzęt a mam 22H2, swego czasu aktualizowałem z win7- 10 następnie do 11 itd. wszystko było na miejscu. Obecnie miałem na czysto postawiony 21H1 i tak zaktualizowałem na 22H2 dalej wszystko jest i się udało. Bez szukania, kombinowania itp. Aktualizację z zachowaniem danych robiłem kilkukrotnie jak jakaś aktualizacja nie chciała przejść przez WU i działa. 

Posted
58 minut temu, ampa napisał(a):

Normalnie nagrywasz rufusem na pena z uwzględnieniem jego opcji noTPM które on tam posiada i przenosisz jego zawartość na dysk, następnie z pliku setup robisz aktualizację. Nikt ci nie da gwarancji że coś się nie uda. Popatrz na mój sprzęt a mam 22H2, swego czasu aktualizowałem z win7- 10 następnie do 11 itd. wszystko było na miejscu. Obecnie miałem na czysto postawiony 21H1 i tak zaktualizowałem na 22H2 dalej wszystko jest i się udało. Bez szukania, kombinowania itp. Aktualizację z zachowaniem danych robiłem kilkukrotnie jak jakaś aktualizacja nie chciała przejść przez WU i działa. 

Czyli tak jak na tym filmiku, który podlinkowałem post wyżej (tylko rufusem i bez tego skryptu) z zaznaczeniem opcji "Keep files, settings, and apps"? Dokładnie tak zawsze robiłeś?

Posted

Nie oglądałem filmiku więc nie wiem co na nim jest, rufus ma zaznaczone 2 potrzebne ci opcje na start. Tak robiłem, użyłem też raz przerobionego już iso noTPM z tego forum ale...właśnie nie z każdego można zrobić aktualizację tylko instalację na czysto. Więc obraz do przeróbki z MS lub djrys.

Posted
W dniu 10.11.2022 o 11:19, djrys napisał(a):

Aktualizacja Win 11 do wersji 21H2 10.22000.1219

Aktualizacja Win 11 do wersji 22H2 10.22621.819 :smokeing:B)

Witam. Coś nie tak jest ze wszystkimi obrazami w linkach z 8 listopada w 22H2 bo po rozpakowaniu wszystkie są datowane na 12 października ;p 

21H2 normalnie po rozpakowaniu 9.11 datowane 

Pobierane przez przeglądarkę i jdownloaderem z 3 różnych linków i obrazy 12.10 są datowane :)

Posted
W dniu 13.11.2022 o 14:53, doktorwatson napisał(a):

Witam. Coś nie tak jest ze wszystkimi obrazami w linkach z 8 listopada w 22H2 bo po rozpakowaniu wszystkie są datowane na 12 października ;p 

21H2 normalnie po rozpakowaniu 9.11 datowane 

Pobierane przez przeglądarkę i jdownloaderem z 3 różnych linków i obrazy 12.10 są datowane :)

djrys wiadomo coś odnośnie obrazów z 22H2 ??

Posted

KB5020044 Windows 11 22621.898 update preview

ssu

x64

psf

JanKo6 and Jerzy68 like this