djrys Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 (edited) Windows 11 23H2 (x64) PL 10 Grudnia 2024 Podstawa org. obrazy pobrane z MSDN wersja pl, data podstaw 5.XI.2024. (10.0.22631.4460) po aktualizacji ten tutaj wyjściowy do pobrania 10.0.22631.4602 Dodane: Zintegrowane wszystkie poprawki na dzień wydania systemu (modyfikacji) oraz został uaktywniony cały pakiet DOT.Net oraz DirectPlay Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja x64 zawiera: - Home (x64) - Education(x64) - Professional (x64) Zintegrowane poprawki do Grudnia - Net Framework 3.5, 4.81 update - sumy kontrolne w archiwum - sprawdzony na virtulboxie - kompresja WIM do ESD - Direct play, aktywowany framework, podsystem linux, platforma maszyny virtualnej, platforma funkcji hypervisior x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Windows 11 24H2 (x64) PL 10 Grudnia 2024 Podstawa org. obrazy pobrane z MSDN wersja pl, data podstaw 5.XI.2024. (10.0.26100.2314) po aktualizacji ten tutaj wyjściowy do pobrania 10.026100.2605 Dodane: Zintegrowane wszystkie poprawki na dzień wydania systemu (modyfikacji) oraz został uaktywniony cały pakiet DOT.Net oraz DirectPlay Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja x64 zawiera: - Home (x64) - Education(x64) - Professional (x64) - Enterpeise (x64) Zintegrowane poprawki do Grudnia - sumy kontrolne w archiwum - sprawdzony na virtulboxie - kompresja WIM do ESD -Direct play, aktywowany framework, podsystem linux, platforma maszyny virtualnej, platforma funkcji hypervisior x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Windows 11 dev Channel (26120.2510 WIN 11)rs_prerelease 6 Grudnia 2024 Czysty windows insider Win 11 10.0.26120.2510 pl (x64) jedyna zmiana: złożone Home, Professional , Enterprise Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uprzedzam, że nic nie wywalałem nie podmieniałem boot security jak i tpm jest Wersja x64 10.0.26120.2510 zawiera: - Home / Professional/Enterprise (x64) - wersja zależy od klucza jaki podasz Zintegrowane poprawki do Grudnia - sumy kontrolne w archiwum - sprawdzony na virtulboxie - kompresja WIM do ESD - Direct play, aktywowany framework x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Windows dev Canary (27764.1000 WIN 11)rs_prerelease 11 Grudnia 2024 Czysty windows insider Win 11 10.0.27764.1000 pl (x64) jedyna zmiana: złożone Home, Professional , Enterprise Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uprzedzam, że nic nie wywalałem nie podmieniałem boot security jak i tpm jest Wersja x64 10.0.27764.1000 zawiera: - Home / Professional/Enterprise (x64) - wersja zależy od klucza jaki podasz Zintegrowane poprawki doGrudnia - sumy kontrolne w archiwum - sprawdzony na virtulboxie - kompresja WIM do ESD x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Windows 11 Beta Channel (23H2)X64 PL 6 Grudnia 2024 Czysty windows Beta Win 11 10.0.22635.4580pl (x64) jedyna zmiana: złożone Home, Professional , Enterprise Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Uprzedzam, że nic nie wywalałem nie podmieniałem boot security jak i tpm jest Wersja x64 10.0.22635.4580 zawiera: - Home / Professional/Enterprise (x64) - wersja zależy od klucza jaki podasz Zintegrowane poprawki do Grudnia - sumy kontrolne w archiwum - sprawdzony na virtulboxie - kompresja WIM do ESD - Direct play, aktywowany framework x64 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited 13 hours ago by djrys 10.0.22631.4602 10.0.226100.2605, 10.0.27764.1000 gsobanski4, Jerzy68, piotr55 and 30 others like this Quote
Reaktor Posted June 29, 2021 Report Posted June 29, 2021 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MBR czy GPT Quote
Guest DRAGO Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 Ja mam MBR na VHD i działa normalnie. Quote
witek21 Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 Po instalacji trzeba założyć konto online na koncie MS bądź się zalogować tam? Czy można konto lokalnie założyć? Quote
kp1971 Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 15 minut temu, witek21 napisał: Po instalacji trzeba założyć konto online na koncie MS bądź się zalogować tam? Czy można konto lokalnie założyć? Podczas instalacji robisz konto lokalne. Quote
MadDragory Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 19 godzin temu, Reaktor napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] MBR czy GPT Nie jestem święty ale staram się jak mogę przestrzegać regulaminu forum. Kolor czerwony i zielony jest zarezerwowany i tylko dla moderatora i administratora . A co do tematu @djrys wrzuć może jeszcze screeny żeby ci co chcą pobrać/ściągnąć wiedzieli jaką wersje Windows 11 tzn podobną do W10 lub jak W11 tzn bez kantów itd ( różnica jest ). lysyn likes this Quote
witek21 Posted June 30, 2021 Report Posted June 30, 2021 Trzeba robić czystą instalację czy można zainstalować z pod systemu z zachowaniem aplikacji i danych? Quote
djrys Posted July 1, 2021 Author Report Posted July 1, 2021 17 godzin temu, MadDragory napisał: Nie jestem święty ale staram się jak mogę przestrzegać regulaminu forum. Kolor czerwony i zielony jest zarezerwowany i tylko dla moderatora i administratora . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] A co do tematu @djrys wrzuć może jeszcze screeny żeby ci co chcą pobrać/ściągnąć wiedzieli jaką wersje Windows 11 tzn podobną do W10 lub jak W11 tzn bez kantów itd ( różnica jest ). @MadDragoryJeśli znajdę trochę czasu by go zainstalować na maszynie virtualnej znów to może w sobotę jorgusek likes this Quote
MadDragory Posted July 1, 2021 Report Posted July 1, 2021 23 minuty temu, djrys napisał: @MadDragoryJeśli znajdę trochę czasu by go zainstalować na maszynie virtualnej znów to może w sobotę To tak na spokojnie . Quote
djrys Posted July 9, 2021 Author Report Posted July 9, 2021 Aktualizacja do wersji 10.0.22000.65 JanKo6 and jorgusek like this Quote
perihelion Posted July 10, 2021 Report Posted July 10, 2021 W dniu 30.06.2021 o 21:56, witek21 napisał: Trzeba robić czystą instalację czy można zainstalować z pod systemu z zachowaniem aplikacji i danych? Hej dzisiaj zrobiłem aktualizację z Win10 i wszystkie stare aplikacje działają. Quote
b4ndit Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 Wywala blad ze system nie spelnia wymagan . croshair formula Viii x570 tmp wlaczone a dalej nie przechodzi ktos cos wie ? jak to mozna jeszcze ogarnac ? Quote
Hannibal Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 6 minut temu, b4ndit napisał: jak to mozna jeszcze ogarnac ? Np. dyskiem w GPT. Naprawdę tak trudno sprawdzić samodzielnie uruchamiając to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdzając co jest "na czerwono"? Quote
b4ndit Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 5 minutes ago, Hannibal said: Np. dyskiem w GPT. Naprawdę tak trudno sprawdzić samodzielnie uruchamiając to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdzając co jest "na czerwono"? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Hannibal Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 Dobra. Czy komunikat jest na "dzień dobry", czy pojawia się w trakcie instalacji/aktualizacji? W tym drugim przypadku na Microsoft Community trafił się jeden taki przypadek (tam: po dojściu do 35% instalacji) i niestety nie było na to mądrego. Wygląda, że i Pan mógł paść ofiarą "wersji rozwojowej" szczególnie, że i w "znanych błędach" nie można znaleźć żadnego wskazania związanego z komunikatem o braku zgodności. Może warto zaczekać do 22000.71 - powinna być "tuż, tuż" - i zobaczyć czy ona nie zmieni sytuacji. Quote
renatan Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 Godzinę temu, Hannibal napisał: powinna być "tuż, tuż" jest już [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jarexpol likes this Quote
Hannibal Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 Dziękuję za informację. Gdy pisałem swój post w blogu jeszcze było "pusto". Quote
kairo1981 Posted July 15, 2021 Report Posted July 15, 2021 Już jest nowa aktualizacja właśnie aktualizuję do wersji: Cumulative Update for Windows 11 (10.0.22000.71) (KB5004252) Quote
djrys Posted July 15, 2021 Author Report Posted July 15, 2021 Aktualizacja do wersji 10.0.22000.71 jorgusek, LaczuS, henryt and 1 other like this Quote
djrys Posted July 26, 2021 Author Report Posted July 26, 2021 Aktualizacja do wersji 10.0.22000.100 JanKo6, henryt, jorgusek and 2 others like this Quote
FILAGOL Posted July 27, 2021 Report Posted July 27, 2021 jeszcze trochę i będzie oficjalna finalna wersja okienek 11 Quote
VACek Posted July 28, 2021 Report Posted July 28, 2021 20 godzin temu, FILAGOL napisał: jeszcze trochę i będzie oficjalna finalna wersja okienek 11 No tak w październiku Quote
FILAGOL Posted July 28, 2021 Report Posted July 28, 2021 Miejmy nadzieję, że M$ nie skopie finalnej wersji Windows 11 Quote
pikusp Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Pobiera aktualizacje z Windows Update? I czy KMSpico aktywuje mi system? Quote
martinooo Posted July 30, 2021 Report Posted July 30, 2021 Hey mam pytanko, a mianowicie czy macie problem z wyświetlaniem np. polskich znaków w programach? Quote
Fun Posted July 31, 2021 Report Posted July 31, 2021 Super by było gdyby ktoś zrobił wersję NO TPM do Win 11 v.22000.100. I nie mam tu na myśli samej podmianki install.wim/.esd a magię której nie znam jak modyfikacja appraiserres.dll (i może coś jeszcze) plus zmodyfikowany rejestr wyłączający wymaganie TPM i Secure Boot. Mój komp (jak i u wielu znajomych) nie przejdzie wymagań czystej instalki bez modyfikacji więc dzięki za tą wstawkę, ale na nic mi (nam) się nie przyda. Pozdrawiam. Quote
Fun Posted July 31, 2021 Report Posted July 31, 2021 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za info. @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Robi fajną robotę, zwłaszcza że nie tylko Home-Pro ale też Enterprise i to w esd. Osoba która umie zrobić NO TPM wspomnianym sposobem (modyfikacja appraiserres.dll (i może coś jeszcze) plus zmodyfikowany rejestr wyłączający wymaganie TPM i Secure Boot) już tego nie robi. Nie znalazłem też innego tematu z wstawką Win 11 v22000.100 dlatego pisałem tutaj z nadzieją że ktoś taki się znajdzie. Fajnie by było zamiast podmianki instalatora z 10-ki mieć full Win 11 z własnym instalatorem bez TPM/Secure Boot jak w v22000.71 Lub może ktoś wie jak to zrobić wspomnianą metodą i ją opisze jeśli nie chce mu się w to bawić (co rozumiem bo może jutro kolejna wersja a za tydzień następna itd. itp. do Października...). Kto uważa że potrzebuje takiej wersji mógłby zgodnie z wskazówkami sam sobie taką zrobić bez zawracania komuś tyłka. Wiadomo że to zajmuje czas i np. ja chętnie bym to sobie sam zrobił gdybym tylko wiedział jak - wiedział od kogoś kto to robił a nie cośtam słyszał. Zrobiłem sobie dzięki wstawce @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersję Preactivated na instalatorze 10-ki ale fajnie byłoby móc zrobić to bankowo większym nakładem czasu ale wspomnianą metodą gdzie taki obraz śmiga jak dziewicza 11-stka w dowolnej przyszłej wersji. Pozdrawiam. AFF likes this Quote
Recommended Posts