Jump to content

Windows 11 dev channel, Canary, Beta, 24H2, 23H2 by Djrys

Recommended Posts

Posted (edited)

Windows 11 23H2 (x64) PL

10 Grudnia 2024

Podstawa org. obrazy pobrane z MSDN wersja pl, data podstaw  5.XI.2024. (10.0.22631.4460)

po aktualizacji ten tutaj wyjściowy do pobrania 10.0.22631.4602

Dodane:

Zintegrowane wszystkie poprawki na dzień wydania systemu (modyfikacji) oraz został uaktywniony cały pakiet DOT.Net oraz DirectPlay

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wersja x64 zawiera:

-  Home (x64) 

- Education(x64)

- Professional (x64)

Zintegrowane poprawki do Grudnia

- Net Framework 3.5, 4.81 update

- sumy kontrolne w archiwum
- sprawdzony na virtulboxie

- kompresja WIM do ESD

- Direct play, aktywowany framework, podsystem linux,  platforma maszyny virtualnej, platforma  funkcji hypervisior

x64

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows 11 24H2 (x64) PL

10 Grudnia 2024

Podstawa org. obrazy pobrane z MSDN wersja pl, data podstaw  5.XI.2024. (10.0.26100.2314)

po aktualizacji ten tutaj wyjściowy do pobrania  10.026100.2605

Dodane:

Zintegrowane wszystkie poprawki na dzień wydania systemu (modyfikacji) oraz został uaktywniony cały pakiet DOT.Net oraz DirectPlay

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wersja x64 zawiera:

-  Home (x64) 

- Education(x64)

- Professional (x64)

- Enterpeise (x64)

- kompresja WIM do ESD

-Direct play, aktywowany framework, podsystem linux,  platforma maszyny virtualnej, platforma  funkcji hypervisior

x64

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows 11 dev Channel (26120.2510 WIN 11)rs_prerelease

6 Grudnia 2024

Czysty windows insider Win 11 10.0.26120.2510 pl (x64)
jedyna zmiana: złożone Home, Professional , Enterprise

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Uprzedzam, że nic nie wywalałem nie podmieniałem boot security jak i tpm jest

Wersja x64  10.0.26120.2510 zawiera:

- Home / Professional/Enterprise (x64) - wersja zależy od klucza jaki podasz

- kompresja WIM do ESD

- Direct play, aktywowany framework

x64

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows dev Canary (27764.1000 WIN 11)rs_prerelease

11 Grudnia 2024

Czysty windows insider Win 11 10.0.27764.1000 pl (x64)

Do utworzenia boot pendrive polecam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Wersja x64  10.0.27764.1000 zawiera:

Zintegrowane poprawki doGrudnia

- kompresja WIM do ESD

x64

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Windows 11 Beta Channel (23H2)X64 PL

6 Grudnia 2024

Czysty windows Beta Win 11 10.0.22635.4580pl (x64)

Wersja x64  10.0.22635.4580 zawiera:

Zintegrowane poprawki do  Grudnia

- kompresja WIM do ESD

- Direct play, aktywowany framework

x64

Edited by djrys
10.0.22631.4602 10.0.226100.2605, 10.0.27764.1000
Posted
15 minut temu, witek21 napisał:

Po instalacji trzeba założyć konto online na koncie MS bądź się zalogować tam? Czy można konto lokalnie założyć?

Podczas instalacji robisz konto lokalne.

Posted
19 godzin temu, Reaktor napisał:

MBR czy GPT

Nie jestem święty ale staram się jak mogę przestrzegać regulaminu forum.  Kolor czerwony i zielony jest zarezerwowany i tylko dla moderatora i administratora .

Zn3ERLV.jpg

A co do tematu @djrys   wrzuć może jeszcze screeny  żeby ci co chcą pobrać/ściągnąć :E wiedzieli jaką wersje Windows 11  tzn  podobną do W10 lub  jak W11 tzn bez kantów itd ( różnica jest  ).

lysyn likes this
Posted
17 godzin temu, MadDragory napisał:

Nie jestem święty ale staram się jak mogę przestrzegać regulaminu forum.  Kolor czerwony i zielony jest zarezerwowany i tylko dla moderatora i administratora .

A co do tematu @djrys   wrzuć może jeszcze screeny  żeby ci co chcą pobrać/ściągnąć :E wiedzieli jaką wersje Windows 11  tzn  podobną do W10 lub  jak W11 tzn bez kantów itd ( różnica jest  ).

@MadDragoryJeśli znajdę trochę czasu by go zainstalować na maszynie virtualnej znów to może w sobotę

jorgusek likes this
Posted
W dniu 30.06.2021 o 21:56, witek21 napisał:

Trzeba robić czystą instalację czy można zainstalować z pod systemu z zachowaniem aplikacji i danych?

Hej dzisiaj zrobiłem aktualizację z Win10 i wszystkie stare aplikacje działają.

Posted
6 minut temu, b4ndit napisał:

jak to mozna jeszcze ogarnac ? 

Np. dyskiem w GPT. 

Naprawdę tak trudno sprawdzić samodzielnie uruchamiając to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdzając co jest "na czerwono"?

Posted
5 minutes ago, Hannibal said:

Np. dyskiem w GPT. 

Naprawdę tak trudno sprawdzić samodzielnie uruchamiając to: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i sprawdzając co jest "na czerwono"?

Posted

Dobra.

Czy komunikat jest na "dzień dobry", czy pojawia się w trakcie instalacji/aktualizacji?

W tym drugim przypadku na Microsoft Community trafił się jeden taki przypadek (tam: po dojściu do 35% 

instalacji) i niestety nie  było na to mądrego. Wygląda, że i Pan mógł paść ofiarą "wersji rozwojowej"

szczególnie, że i w "znanych błędach" nie można znaleźć żadnego wskazania związanego z komunikatem 

o braku zgodności. 

Może warto zaczekać do 22000.71 - powinna być "tuż, tuż" - i zobaczyć czy ona nie zmieni sytuacji.

Posted

Super by było gdyby ktoś zrobił wersję NO TPM do Win 11 v.22000.100.
I nie mam tu na myśli samej podmianki install.wim/.esd a magię której nie znam jak modyfikacja appraiserres.dll (i może coś jeszcze) plus zmodyfikowany rejestr wyłączający wymaganie TPM i Secure Boot.
Mój komp (jak i u wielu znajomych) nie przejdzie wymagań czystej instalki bez modyfikacji więc dzięki za tą wstawkę, ale na nic mi (nam) się nie przyda.
Pozdrawiam.

Posted

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Dzięki za info.
@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Robi fajną robotę, zwłaszcza że nie tylko Home-Pro ale też Enterprise i to w esd.
Osoba która umie zrobić NO TPM wspomnianym sposobem (modyfikacja appraiserres.dll (i może coś jeszcze) plus zmodyfikowany rejestr wyłączający wymaganie TPM i Secure Boot) już tego nie robi.
Nie znalazłem też innego tematu z wstawką Win 11 v22000.100 dlatego pisałem tutaj z nadzieją że ktoś taki się znajdzie.
Fajnie by było zamiast podmianki instalatora z 10-ki mieć full Win 11 z własnym instalatorem bez TPM/Secure Boot jak w v22000.71

Lub może ktoś wie jak to zrobić wspomnianą metodą i ją opisze jeśli nie chce mu się w to bawić (co rozumiem bo może jutro kolejna wersja a za tydzień następna itd. itp. do Października...).
Kto uważa że potrzebuje takiej wersji mógłby zgodnie z wskazówkami sam sobie taką zrobić bez zawracania komuś tyłka.
Wiadomo że to zajmuje czas i np. ja chętnie bym to sobie sam zrobił gdybym tylko wiedział jak - wiedział od kogoś kto to robił a nie cośtam słyszał.

Zrobiłem sobie dzięki wstawce
@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wersję Preactivated na instalatorze 10-ki ale fajnie byłoby móc zrobić to bankowo większym nakładem czasu ale wspomnianą metodą gdzie taki obraz śmiga jak dziewicza 11-stka w dowolnej przyszłej wersji.
Pozdrawiam.

AFF likes this