Jump to content

Recommended Posts

Posted
18 godzin temu, Jerzy68 napisał:

System instalacja bez problemu. Zainstalowałem  wersję Lite, działa idealnie, mam tylko jedno pytanie, czy można zmienić tapetę logowania.

Znalazłem sposób jak wstawić zdjęcie na ekranie logowania.

Posted
5 godzin temu, braciak napisał:

fakt, pomylily mi sie systemy. Jakim programem najlepiej wrzucic pliki systemowe na pena?

Programem YUMI-2.0.9.4  można na pendrive wgrać kilka różnych Systemów.

Posted
15 minut temu, nudzija napisał:

rufus najlepszy choć po wgraniu np. ventoy można mieć kilka iso z systemem

Otóż to, ale zauważyłem że Ventoy do konca idealny nie jest i ma problem z iso. Ostatnio 11 mi nie odpalał,ale jak rufusem wykonam bootowalny nośnik usb już tak

Posted

Witam

1 - Majstry ile ramu zajmuje Lite po uruchomieniu komputera ???

2 - Allegro i Facebook działają bez zarzutu ???

3 - Przeglądarki na Win 7 nadal są aktualizowane ???

---

Pytam gdyż nadal przeglądam internet z Windows XP Sromotnika !!! niestety już nie ma przeglądarki która by była aktualizowana do Windows XP no chyba że sam Sromotnik lub Ktoś inny taką zrobi.

Pozdrawiam

Posted

Ziemor, ja mam Lite.

Jest już mocno zaśmiecony poinstalowanymi apkami, ale regularnie sprzątany Dismem i Czyszczeniem. Chodzi jak rakieta.

Zuzycie pamięci po uruchomieniu masz w załaczniku. Mój sprzęt do i5, 8GB, SSD 1TB.

Wszystkie strony działają bez najmniejszego problemu, używam ciężkawego Firefoxa. Na Chrome, Brave i Avast Secure Browser również wszystko śmiga, nawet dużo szybciej niż na FF.

Oczywiście że przeglądarki na W7 nadal mają pełen support.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

ja mam jakiś problem nie ogarniam nie wiem. Zawsze mi wszystko działało na Twoich systemach @srom-otnik i było w pyte. Teraz nowy setup i nie bangla instaluje którąkolwiek wersje nvme i system się ciągle restartuje z podłączonym internetem lub bez nie ma znaczenia problem ciągle ten sam pendrive robię rufusem na GPT. setup co z grubsza; samsung 980 pro, ryzen 7 3800x, patriot viper elite. Co robię źle ? 

Posted
19 godzin temu, Mailstorm napisał:

ja mam jakiś problem nie ogarniam nie wiem. Zawsze mi wszystko działało na Twoich systemach @srom-otnik i było w pyte. Teraz nowy setup i nie bangla instaluje którąkolwiek wersje nvme i system się ciągle restartuje z podłączonym internetem lub bez nie ma znaczenia problem ciągle ten sam pendrive robię rufusem na GPT. setup co z grubsza; samsung 980 pro, ryzen 7 3800x, patriot viper elite. Co robię źle ? 

ssd 980 pro 512gb

asus tuf b-plus

ryzen7 3800x

patriot viper elite 32gb 3600mhz 

rozumiem ze problem stanowi płyta główna ...

Posted

Siemka. Ja mam taki problem, że po zainstalowaniu systemu na HP 255 G5, jest okienko restartu i po restarcie znów mi wchodzi w instalator. Jak odepnę USB, to wyskakuje info, że niepodpięty rozruch, kliknij OK i wyłączą lapka.

Co robie źle? :D

Z góry dzięki za pomoc :) 

Posted
28 minut temu, locarno napisał:

Czy ta modyfikacja zawiera poprawki do Spectre oraz Meltdown?

Te same aktualizacje są dostępne dla Windows 7 i Windows 8.1.

Pobierz poprawki błędów procesora

KB4056898 dla Windows 8.1
KB4056897 dla systemu Windows 7 SP1

Aktualizacje można również pobrać z katalogu Windows Update.

Cytat

Meltdown i Spectre wykorzystują krytyczne luki w nowoczesnych procesorach. Te błędy sprzętowe umożliwiają programom kradzież danych, które są aktualnie przetwarzane na komputerze. Podczas gdy programy zazwyczaj nie mogą odczytywać danych z innych programów, złośliwy program może wykorzystywać Meltdown i Spectre w celu zdobycia sekretów przechowywanych w pamięci innych uruchomionych programów. Może to obejmować hasła przechowywane w menedżerze haseł lub przeglądarce, osobiste zdjęcia, wiadomości e-mail, wiadomości błyskawiczne, a nawet dokumenty o znaczeniu krytycznym dla firmy.

Meltdown i Spectre działają na komputerach osobistych, urządzeniach mobilnych oraz w chmurze. W zależności od infrastruktury dostawcy chmury istnieje możliwość kradzieży danych od innych klientów.

Meltdown przełamuje najbardziej podstawową izolację między aplikacjami użytkownika a systemem operacyjnym. Atak ten umożliwia programowi dostęp do pamięci, a tym samym do sekretów innych programów i systemu operacyjnego.

Spectre przełamuje izolację między różnymi aplikacjami. Pozwala napastnikowi oszukać wolne od błędów programy, które postępują zgodnie z najlepszymi praktykami, w celu ujawnienia ich sekretów. W rzeczywistości kontrole bezpieczeństwa wspomnianych najlepszych praktyk faktycznie zwiększają powierzchnię ataku i mogą sprawić, że aplikacje będą bardziej podatne na działanie Spectre. Spectre jest trudniejsze do wykorzystania niż Meltdown, ale też trudniej je złagodzić.

locarno likes this
Posted

Za chiny ludowe nie mogę tego windowsa aktywować.

Pozyskałem swój oryginalny klucz z poprzedniego dysku który poszedł na format:

Zainstalowałem na nowym dysku JG7 w wersji HP Extreme (USB, NVMe)

Pierwsze wpisanie klucza zakończyło się powodzeniem, ale schody zaczynają się przy aktywacji online

Dostaję komunikat że klucz produktu jest nieprawidłowy i nie mam też możliwości aktywacji telefonicznej.
KcmUAv.jpg

Posted

Cześć, po kilku miesiącach testowania Twojej wersji systemu, pojawił mi się następujący problem.

Po wybraniu z menu kontekstowego na pulpicie opcji NARZĘDZIA / CZYSZCZENIE, zaraz po działaniach w konsoli następuje restart komputera, no fajnie. niestety od tego momentu nie jestem wstanie nic zainstalować na kopmpie, programów, gier czy sterowników, bo wywala komunikat:

image.png.bc47ffbb7d2507b9113daa8c272f5d5f.png

Co robić?

Posted

@srom-otnikwszystko ok ale mianowicie mam problem z podstawowymi sterami Ethernet itp sprzęt HP compaq 6200 pro small form factor na i5 oczywiście ściągałem Intela auto sterowniki ale nie był wstanie ich ściągnąć z producenta Appka HP też się nie chce pobrać czy wina po stronie twojej czy może mojego sprzętu?

Posted

Zainstalowałem system na dellu D830 z T8300 i 2gb ram, działa zadziwiająco dobrze :) 

Tylko mam problem z zainstalowaniem sterowników zintegrowanej grafiki, wszystko co ściągam wywala błędem. 

Co ciekawe win10 sam znalazł i zainstalował odpowiedni sterownik. 

SupportAssist od Della nie chce się włączyć. 

Posted

nie jestem pewny, ale chyba gdzieś tu na forum jest gotowiec win 7 z najbardziej aktualnymi sterownikami pod najnowsze sprzęty jak to możliwe aby win 7 w ogóle chodził... musisz poszukać..

Posted
2 godziny temu, MateuszCOMPANY napisał(a):

Próbowałem już tego. Procedurę aktywacji niby przechodzi pomyślnie, ale po ponownym uruchomieniu nadal wyrzuca komunikat że system jest nieaktywowany.

Spróbuj tego.