Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam ten sam problem co użytkownik   [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników].

Zatrzymuje się na Starting Windows.

Pendrive przez Rufus, laptop Asus R752S.

Posted
W dniu 16.07.2021 o 23:01, dimsim napisał:

A to wpływa na coś?

Rozwala pięknie modyfikacje w systemie i wprowadza microsoftowe pliki i ustawienia

Posted
19 godzin temu, mbielak012 napisał:

Rozwala pięknie modyfikacje w systemie i wprowadza microsoftowe pliki i ustawienia

Zatem odłączenie na czas instalacji rozwiązuje efekt, który opisujesz. A co potem? Zaleca się nie podłączanie internetu?

Posted
Zatem odłączenie na czas instalacji rozwiązuje efekt, który opisujesz. A co potem? Zaleca się nie podłączanie internetu?
Na czas instalacji polecane jest wyłączenie internetu. Po zainstalowaniu systemu już można sobie włączyć internet i będzie wszystko hulało.

Wysłane z mojego SM-A207F przy użyciu Tapatalka

Posted

witam i dziękuję za dostarczanie nam, siódemkowcom nowej modyfikacji!

mam małe pytanie - czy idzie zainstalować ten system w trybie pełnego UEFI (bez CSM)? instalator działa, ale restart po instalacji wywala błąd (system nie może znaleźć BCD na EFI). znalazłem na GitHubie coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i dzięki temu błąd się nie wyświetla, ale za to ładuje się i załadować się nie może. wersja która zainstalowałem to Lite ze sterami NVMe i USB. ma ktoś może pomysł, co mogę zrobić, by to zadziałało?

Posted
1 minutę temu, simcold napisał:

Czym się różni wersja np. pro extreme od pro extreme(USB.nvme)?

Wysłane z mojego BASIC przy użyciu Tapatalka

wersja z USB i NVMe ma dołączone sterowniki USB i NVMe :)

Posted
wersja z USB i NVMe ma dołączone sterowniki USB i NVMe [emoji4]
Wiem że chciałeś dobrze ale mi nie pomogłeś [emoji16] Sterowniki USB jakie? Chodzi mi którą wersję instalować na Lenovo E31 i3/8gb/ssd

Posted
1 minutę temu, simcold napisał:

Wiem że chciałeś dobrze ale mi nie pomogłeś [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Sterowniki USB jakie? Chodzi mi którą wersję instalować na Lenovo E31 i3/8gb/ssd

jeśli laptop ma tylko USB 3.0, to sugeruję instalację wersji z USB i NVMe. jeśli laptop ma jakikolwiek port USB 2.0, to z niego zainstaluj system bez dołączonego USB i NVMe i zainstaluj ręcznie sterownik USB 3.0. no i jeśli masz dysk NVMe na M.2, to tym bardziej bierz wersję z USB i NVMe.

simcold likes this
Posted

Chętnie bym potestował, ale niestety mam problem z dualboot-em przy partycjach w GPT i Windows 10 jako pierwszy system. NIestety po zbootowaniu z USB (tworzonego rufusem) i skopiowaniu plików przez instalator Win7, po pierwszym restarcie system zacina się na "Uruchamianie Systemu Windows" i animacji z logo. Stawiałem na laptopie, gdzie oczywiście wyłączyłem "Secure boot", a nawet wszystkie karty sieciowe. W środku jeden SSD. I dupa. Probowałem na losowym modzie kogoś innego, ale było tylko gorzej. ;)  A miał być Windows 10 i Windows 7 obok siebie. Niedawno przestawiłem się na GPT i pierwszy raz instalowałem tak systemy obok siebie. Może to ogólna przypadłość?

Posted

Ja też wczoraj próbowałem instalować i najpierw 10-ka potem 8-ka a następnie 7-ka oczywiście każdy osobno ale zastanawia mnie sam początek instalacji bo bardzo długo myśli i między grzybkami świecącymi a instalator rozpoczyna pracę to czas trwania w bezruchu jest około 10-ciu minut i to się dzieje na każdym z wymienionych systemów , wiem stary komp fujitsu siemens amilo z 2008 roku z 7GbB ramu i prockiem AMD 4400mhz czyli 2x2200, podejrzewam że być może ramy to jakoś blokują bo niedawno dokładałem ale jest też następny problem tzn po ustawieniu partycji np 500mb 50GB i reszta 430GB system twierdzi że nie ma partycji do instalacji , mogą być winne temu te nieszczęsne ram ddr2 ?

Posted
25 minut temu, freestyle01 napisał:

Jakiego leku na aktywacje używacie? Win7 loader by DAZ nie działa.

Na jaki schemat partycji aktywujesz GPT czy MBR

czasami trzeba ręcznie podać klucz

Posted
13 godzin temu, freestyle01 napisał:

Pytanie czy do tego systemu stosujemy klucz z wersji HOME czy PRO?

instalujesz home to klucz home 

a jak instalujesz pro to klucz pro .

zależy jaki pc  laptop  dopasuj klucz tu masz temat  itd

Posted
19 godzin temu, TheRefuze napisał:

Czym się rózni wersja HP od Standard, jakieś stery, kosmetyka, ustawienia?

Oznaczenie HP powstało tak dawno temu, że teraz nawet najstarsi indianie nie wiedzą skąd się to wzięło.  :)

Ja nie wiem, a mam prawie 100lat.

TheRefuze likes this
Posted

Witam serdecznie mam problem , mianowicie ani mysz ani klawiatura się nie odpala nic nie reaguje na polecenia po instalce na ssd wyskakuje stronka aby wpisać nazwę i nic nie idie zrobić . Może na laptopie działa ale na stacji już lipa.

Posted
3 godziny temu, stefaniuk75 napisał:

Witam serdecznie mam problem , mianowicie ani mysz ani klawiatura się nie odpala nic nie reaguje na polecenia po instalce na ssd wyskakuje stronka aby wpisać nazwę i nic nie idie zrobić . Może na laptopie działa ale na stacji już lipa.

Mysz i klawiatura podpięta pod UB 3.0?