Jump to content

Win JG7 x64 2021

Recommended Posts

5 godzin temu, srom-otnik napisał:

Z nowym iso zaczekam do wtorku, chcę sprawdzić, czy wszystkie nowe łatki WU zainstalują się poprawnie na wersjach pełnych HP i Pro. 

Czyli będę miał co testować . twoje modyfikacje zawsze są solidnie zrobione .  I jak mi odpowiadają po testowaniu to zaraz są nagrywane na Pen i do archiwum :)

srom-otnik likes this

Hej SROM-otniku, bardzo bym przyjął to ISO ale używając Tapatalk klikając na link do mega przenosi mnie do głównej strony a próbując pobrać załącznik txt dzieje się tak samo...
Nadmienię że parę dni temu używając też Tapatalk'a bez problemu otwarłem link do mega z twojej innej dystrybucji

Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka

2 minuty temu, smaug123 napisał:

@srom-otnikCoś instalacja z tymi sterami nie działa. Jak to naprawić?

Problemy:

1. Windows uruchamia się wiecznie

2. Często wyskakuje BSOD

Jeśli chodzi i lapki i Piece to tak. Wybieraj wersję bez jakichkolwiek sterów usb i nvme. Możesz mieć problem później z instalacją innych sterów chipsetu lub usb ... Może też tak być że zainstalujesz a nie będą ci "działać porty usb" 

A wcześniej powinieneś sobie przygotować katalog ze sterami tymi najważniejszymi....

1.uruchamia sie wiecznie ? Co to ma znaczyć wiecznie ? W nieskończoność ? Czy problem z uruchomieniem systemu do pulpitu ....

2. Jakei to są bsody. Podaj chociaż kody bsodów... My tu szklanej kuli nie posiadamy i nie umiemy wróżyć z fusów itp

teka83 likes this

13 godzin temu, ziomek1993 napisał:

Jeśli chodzi i lapki i Piece to tak. Wybieraj wersję bez jakichkolwiek sterów usb i nvme. Możesz mieć problem później z instalacją innych sterów chipsetu lub usb ... Może też tak być że zainstalujesz a nie będą ci "działać porty usb" 

A wcześniej powinieneś sobie przygotować katalog ze sterami tymi najważniejszymi....

1.uruchamia sie wiecznie ? Co to ma znaczyć wiecznie ? W nieskończoność ? Czy problem z uruchomieniem systemu do pulpitu ....

2. Jakei to są bsody. Podaj chociaż kody bsodów... My tu szklanej kuli nie posiadamy i nie umiemy wróżyć z fusów itp

chodzi o to, że uruchamianie systemu zatrzymuje się na ekranie "Trwa uruchamianie systemu Windows"

Słuchajcie, zainstalowałem wersję Extreme i jeśli windows update jest wyłączone to jak najlepiej mam pobrać sterowniki?

Osobiście zainstalowałem ręcznie wifi i wtedy użyłem programu do wyszukiwania sterowników - driver booster (kupiona licencja) w tym przypadku.

Po kilku resetach system zaczął się ładować wyraźnie dłużej niż ten, który miałem do tej pory od kilku lat (czysty system).

15 minut temu, dimsim napisał:

Po kilku resetach system zaczął się ładować wyraźnie dłużej niż ten, który miałem do tej pory od kilku lat (czysty system).

Sterowniki ze strony producenta podzespołów, to najlepsze co możesz zrobić. 

Jak masz stary system w formie kopii wykonanej offline np przez Acronisa - przywróć go i wykonaj kopię sterów DriverMagicianem. Po zainstalowaniu nowego systemu, przywróć kopię sterów też DriverMagicianem