Franc Posted March 6, 2023 Report Posted March 6, 2023 Może jednak się doczekacie - sam czekam na nowe mody, zwłaszcza 11 Quote
dzolo45 Posted March 22, 2023 Report Posted March 22, 2023 Czy są jakieś wieści o finalnej wersji ? bo nie wiem czy czekać. Quote
solniczka143 Posted May 8, 2023 Report Posted May 8, 2023 Po wykonaniu zadań z instrukcji włącznie z uruchomieniem Windows update instalator Office 2010 nie uruchamia się. Jednak przed ich wykonaniem instalator działa. Quote
zdzisiek24 Posted May 8, 2023 Report Posted May 8, 2023 ▲ Na czas instalacji Office usuń -. NET 4 ESU Bypass. Po instalacji można znowu go przywrócić. Quote
jankowalski666 Posted May 21, 2023 Report Posted May 21, 2023 w sumie to, czy win thinpc? co jest lepsze? Quote
swiniarobert69 Posted January 1, 2024 Report Posted January 1, 2024 Witam, jak przywrócić dźwięk startowy? Quote
morfeusz Posted February 21, 2024 Report Posted February 21, 2024 Czym różni się ten mod od Win JG7 x64 Finał? Ten pierwszy ma dłuższe wsparcie? Kiedy będzie już całkowity finał W7? Quote
wiewior98 Posted March 13, 2024 Report Posted March 13, 2024 Panowie, proszę o pomoc. Zgrałem obraz na dysk przenośny w formacie GPT następnie ustawiłem w BIOS, żeby najpierw czytało dysk przenośny, a później dysk. W efekcie odpala się instalacja, ale po jej zakończeniu i po restarcie systemu w dalszym ciągu odpala się instalacja. Próbowałem pomiędzy restartem wyciągnąć pendrive, żeby czytało dysk. Efekt jest taki, że wyskakuje menedzer rozruchu Windows (po kilku instalacjach mam do wyboru kilka Windowsów 7) po wybraniu systemu mam czarny ekran z napisem starting windows, a po jakimś czasie pojawiają się "światełka" jak przy uruchomieniu W7 i z górnej części ekranu czerwony pasek, a pózniej coś takiego: Po wybraniu jakiejkolwiek opcji wracam do punktu z napisem starting windows i tak w kółko. Próbowałem robić instalację róznych wersji systemu, ale efekt wciąż ten sam... Mój "sprzęt": HP x2 210 G2 Procesor: Intel Atom x5-8350 1,44ghzz Grafika: Intel HD Graphics 400 RAM: 4 GB BIOS: F.35 Płyta główna: nie mam pojęcia, ale to coś takiego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
dzolo45 Posted March 14, 2024 Report Posted March 14, 2024 Odpal jakieś testy dysku i ram np. w Hiren's BootCD bo wygląda mi to na problem ze sprzętem, lub ustaw w bios z UEFI na LEGACY albo pena robisz w rufusie na GPT pod uefi. Quote
wiewior98 Posted March 18, 2024 Report Posted March 18, 2024 @dzolo45 okazało się, że laptop po prostu do niżej niż windows 10 nie zejdzie :). Quote
XMateusz0707X Posted June 27, 2024 Report Posted June 27, 2024 Ktoś wie jak przywrócić napisy(teksty) np. Zapraszamy na Ekranie logowania? Quote
tomekmak Posted August 9, 2024 Report Posted August 9, 2024 Czy jest jakiś sposób, żeby dodać do tego ISO sterowniki USB i inne do chipsetu Intel Z790 ? Quote
dzolo45 Posted January 14 Report Posted January 14 Szkoda że już nie powstanie Win JG7 2025 boniek likes this Quote
btk Posted January 14 Report Posted January 14 Witam, czy ktoś na wersji systemu "Pro Lite" miał problem z drukowanie na drukarkach HP ? U mnie nie działa drukowanie na HP 1300 i HP 8725. Drukarki się instalują, ale zadanie nie schodzi z listy wydruku (nie trafia do drukarki - "Błąd komunikacji"). W sumie drukarek innych firm nie sprawdzałem, bo nie mam dostępu. Będę wdzięczny za podpowiedź jak to rozwiązać, pozdrawiam. Quote
srom-otnik Posted January 15 Author Report Posted January 15 22 godziny temu, dzolo45 napisał(a): Szkoda że już nie powstanie Win JG7 2025 Szkoda, że M$ zatopił tak wspaniały system. Gdyby tego nie zrobił, sam nie schodziłbym z W7 do dziś na rzecz tych paskudnych W10-W11. Nie moja wina, że twórcy oprogramowania porzucili ten OS, przede wszystkim przeglądarek internetowych, co do reszty - nie ma takiego problemu, bo w zasadzie ogromną większość softu można nadal instalować. Osobiście nie przeboleję braku nowych wydań SlimJeta, mojej przeglądarki neta nr 1 starcraft2fan likes this Quote
starcraft2fan Posted January 15 Report Posted January 15 W dniu 15.01.2025 o 08:49, srom-otnik napisał(a): Szkoda, że M$ zatopił tak wspaniały system. Gdyby tego nie zrobił, sam nie schodziłbym z W7 do dziś na rzecz tych paskudnych W10-W11. Nie moja wina, że twórcy oprogramowania porzucili ten OS, przede wszystkim przeglądarek internetowych, co do reszty - nie ma takiego problemu, bo w zasadzie ogromną większość softu można nadal instalować. Osobiście nie przeboleję braku nowych wydań SlimJeta, mojej przeglądarki neta nr 1 Na stronie pisze, że ostatnie wydanie Slimjeta ukazało się 31 Grudnia, a według FAQ ma nadal wspierać Windowsa 7 w górę. Quote
dzolo45 Posted January 16 Report Posted January 16 18 godzin temu, starcraft2fan napisał(a): Na stronie pisze, że ostatnie wydanie ukazało się 31 Grudnia, a według FAQ ma nadal wspierać Windowsa 7 w górę. A tak poza tym wiele osób potrzebuje Win JG7 bo właśnie posiada jeszcze laptopy/pc z okresu panowania Win.7 Quote
starcraft2fan Posted January 16 Report Posted January 16 Godzinę temu, dzolo45 napisał(a): A tak poza tym wiele osób potrzebuje Win JG7 bo właśnie posiada jeszcze laptopy/pc z okresu panowania Win.7 nah, mówiłem o przeglądarce. myślę że same poprawki jakby się chciało, można by ntlitem dokleić do obecnego ISO. ja już na w7 nie siedzę, więc nie chce mi się nawet w to bawić, a moder chyba już ma dość samej zabawy z w10 i w11, żeby brać się za inne projekty dodatkowo jeszcze Quote
Gelu91 Posted February 11 Report Posted February 11 zawiesza sie po formacie na ekranie startowym. dlaczego? Quote
boniek Posted February 12 Report Posted February 12 @Gelu91 a któż to wie?? na pewno to nie jest wina tego systemu Quote
moszter Posted May 21 Report Posted May 21 Nie mogę zainstalować antywirusa Eset Endpoint Antivirus/Security. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
stens Posted May 21 Report Posted May 21 1 godzinę temu, moszter napisał(a): Nie mogę zainstalować antywirusa Eset Endpoint Antivirus/Security. Przecież instalator Ci napisał o co biega. Skończyli wsparcie i już koniec. Quote
pandemonium Posted June 5 Report Posted June 5 Drodzy winsevenowcy, czy wiecie gdzie odnajdę jeszcze to?: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I w ogóle.. jak sobie wejdę na Chomiczka, to ktoś tam ma w archiwach jeszcze pełno systemów JG7, ale dziw, bo widzę że są porozbijane na wersje, oddzielnie. Czy to było tak przed integracją w jeden pakiet łączny ? Bo szczerze, pierwsze widzę. I jakieśwersje typu "hardcore" czy coś... Quote
Recommended Posts