Jump to content

Windows 11 22H2 [22621.105] + TPM / SecureBoot Patch + .NET Framework 3.5 25.05.2022

Recommended Posts

Posted

Podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma i koniecznie chcecie udowodnić, że taki nie ostatni na całej wsi i ctrl_C \ ctrl_V się zna    :P

A przecież jest tyle gorętszych i wdzięczniejszych tematów ... choćby EURO czy "Polski Ład"  :laie_67:

kopero likes this
Posted
7 godzin temu, jabirex napisał:

masz pojęcie ile syfu  zostanie na dysku po takiej "konwersji" ???

ja wiem, lenistwo i perspektywa konfiguracji wszystkiego od początku skutecznie zniechęca .

Ja tylko raz zdecydowałem się na taki zabieg i gdy zobaczyłem efekt finalny ,to sobie powiedziałem NIGDY WIĘCEJ

no ale.....jaki kram taki pan.

O syf nie muszę się martwić to swierzy system ( świeżo przywrócony z kopii zapasowej wykonanej po zainstalowaniu systemu i najnowszych aktualizacji i programów i po odpowiedniej konfiguracji). Kopie tworzę ghoustem i nie mam problemu śmieci w systemie...

Posted
15 minut temu, zdzisiek24 napisał:

Podniecacie się czymś czego jeszcze nie ma i koniecznie chcecie udowodnić, że taki nie ostatni na całej wsi i ctrl_C \ ctrl_V się zna    :P

A przecież jest tyle gorętszych i wdzięczniejszych tematów ... choćby EURO czy "Polski Ład"  :laie_67:

no własnie - co człowiecze podniecasz sie tutaj:L

Posted
13 godzin temu, arczer1910 napisał:

Kolega wygrał :cwl:

u mnie tez gites 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

mam dell m6800. mam secure boot tpm 2.0 ale wylączone a jesli chodzi o gpt to zawsze korzystałem z mbr.

arczer1910 likes this
Posted
48 minut temu, Offline napisał:

mam dell m6800. mam secure boot tpm 2.0 ale wylączone a jesli chodzi o gpt to zawsze korzystałem z mbr.

Powyżej dałem film na YT jak łatwo i bezboleśnie bez utraty plików mbr zmienić na gpt. Chwilka roboty dosłownie. Nie ma co się przywiązywać do czegoś tak absurdalnego jak tablica partycji która nie robi różnicy w korzystaniu z systemu...

Posted
2 godziny temu, witek21 napisał:

O syf nie muszę się martwić to swierzy system ( świeżo przywrócony z kopii zapasowej wykonanej po zainstalowaniu systemu i najnowszych aktualizacji i programów i po odpowiedniej konfiguracji). Kopie tworzę ghoustem i nie mam problemu śmieci w systemie...

witam . odpal menager zadań i sprawdź ile procesów pracuje w tle .jeżeli powyżej 100 to syf masz i nawet nie wiesz dla kogo haruje twój komputer. mi się udało zjechać poniżej 60 i to jest to.:)

użyj jakiegoś tweakera nap: od "Sromotnika" sam go używam i jest spokój z gównem pracującym w tle.

Pozdrawiam :)

Posted

Pobrałem obraz nagrałem na pendrive przy instalacji widzi same wersje Home co zrobiłem źle ?

5 minut temu, janek917 napisał:

Pobrałem obraz nagrałem na pendrive przy instalacji widzi same wersje Home co zrobiłem źle ?

Posted
33 minuty temu, janek917 napisał:

A najbardziej dziwne jest to że przy zgrywaniu na pendrive pokazuje WIN11_AIO_PLK

Teraz, janek917 napisał:

A najbardziej dziwne jest to że przy zgrywaniu na pendrive pokazuje WIN11_AIO_PLK

Posted
7 minut temu, nudzija napisał:

@janek917 a nie masz czasem klucza do home w uefi/bios?

Nie laptop kupiony był bez systemu.Z innymi obrazami nie mam problemu.Najdziwniejsze jest to co pokazuje w czasie nagrywania na pendrive.

Posted
18 godzin temu, Offline napisał:

właśnie dostałem update języka PL działa w 100% xD

że zacytuję klasyka z tytułu tematu.. a to masz  Wysztkie Wersje ? Śląski i Kaszubski też ?

23 minuty temu, kris2013 napisał:

Jak ukryć ikonę systemową w tray . Np. ikonkę dzwięku lub baterii ??

z lewej w start wpisz .. Wybierz ikony wyświetlane 

jarexpol likes this
Posted
3 minuty temu, lysyn napisał:

Konto lokalne będzie jak wyłączysz podczas instalacji internet.

Ja testowo zainstalowałem i przy podpietym necie nie wołało o konto microsoft :D 

Posted
1 hour ago, Dabronik said:

Czy u was też przy konfiguracji nie ma opcji stworzenia konta lokalnego? Bo u mnie na laptopie nie było możliwości stworzenia konta lokalnego.

w win11 home wylaczyli tą opcje i zada neta bez modyfikacji z tego co wiem, aby polaczyc z kontem ms, pewno po uruchomieniu systemu da rade dac lokalne

u mnie na win11 edu normalnie zrobiłem lokalne bez neta podczas oobe

Posted
2 godziny temu, Adiwin&& napisał:

w win11 home wylaczyli tą opcje i zada neta bez modyfikacji z tego co wiem, aby polaczyc z kontem ms, pewno po uruchomieniu systemu da rade dac lokalne

u mnie na win11 edu normalnie zrobiłem lokalne bez neta podczas oobe

Gdzieś spotkałem się z taką metodą ,nie próbowałem bo instalację robię przy wyłączonym internecie .Do czasu aż zainstaluję wszystkie sterowniki.

MarcinGX likes this
Posted
26 minut temu, janek917 napisał:

Gdzieś spotkałem się z taką metodą ,nie próbowałem bo instalację robię przy wyłączonym internecie .Do czasu aż zainstaluję wszystkie sterowniki.

działa, ja tak robiłem

janek917 likes this
Posted

O

3 godziny temu, janek917 napisał:

O spróbuję.

Posted

image.png.692f906a72519ecea480d420ce2c8c3a.png

Kompilacja 22000.65 Wszystkie Edycje. Możliwa jest też instalacja bez TPM, bez UEFI(BIOS-Legacy), na małych dyskach poniżej 64GB, na małej pojemności pamięci RAM poniżej 4GB dzięki instalatorowi z Win10. Możliwość wypalenia nośnika DVD.

marcin23imk likes this
Posted
W dniu 7.07.2021 o 13:59, nudzija napisał:

działa, ja tak robiłem

Bo tak się powinno instalować system.Czysta instalacja poprzedzona formatem a nie jakieś managerem przerabiać zdychę na jedenastke.

Swoją drogą chyba sam się skuszę skoro gotowe iso jest bez tpm

Posted
2 godziny temu, satlord napisał:

Dzieki za robote, mozna na mega albo gogle? po 1ookb to 18 godzin :D
normalnie w ventoy ten plik pójdzie?